спешно помощ след смяна на двигател - АФТ--АБФ
-
- Автомобил:
- Двигател:
спешно помощ след смяна на двигател - АФТ--АБФ
Здравейте, колеги, имам голям проблем-смених двигателя на колата ми (беше 1.6 AFT) с 2.0 ABF и всичко свързано с двигателя е наред, работи нормално, но оборотомера ми увлича и стрелката на километржа-в смисъл, че когато форсирам на място, заедно със стрелката на оборотомера се движи и тази на километража. Сменил съм само инсталацията кам двигателя. Таблото, кабела към таблото-всичко е от ABF-а. Помогнете ако знаете защо става така!
Последна промяна от jelqzko_georgiev на Нед 12 дек 2010 2:35, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: спешно помощ
модела на колата е венто наро4но писах в тоя раздел защото има доста хора които са сменяли двигатели
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Струва ми се че темата няма да изкара много, ама да се запиша и аз.
Сменил си таблото с такова от абф, а сигурен ли си че то не прави проблем.
Пробвай сложи си старото, със стария кабел и виж дали пак го прави.
няма проблем да караш и с другото, просто май не отчита точно километрите.
Друго което ми идва на ума е по скоро някъде да губиш маса, ако си сигурен, че таблото е изправно.
ПП че раздела не е този ,не е , ма земи поне оправи заглавието, че сега личо ше тури катанеца
Сменил си таблото с такова от абф, а сигурен ли си че то не прави проблем.
Пробвай сложи си старото, със стария кабел и виж дали пак го прави.
няма проблем да караш и с другото, просто май не отчита точно километрите.
Друго което ми идва на ума е по скоро някъде да губиш маса, ако си сигурен, че таблото е изправно.
ПП че раздела не е този ,не е , ма земи поне оправи заглавието, че сега личо ше тури катанеца
и все пак нищо не ти се разбира
врачка ли съм,не съм ли де да знам как да го тълкувам когато боротомера ти е на 4000 оборота км показва 30 км това на 1ва 2ра 3та 4та 5та 6та скорост ли е кво е стегни се малко
врачка ли съм,не съм ли де да знам как да го тълкувам когато боротомера ти е на 4000 оборота км показва 30 км това на 1ва 2ра 3та 4та 5та 6та скорост ли е кво е стегни се малко
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
jelqzko_georgiev написа:Здравейте, колеги, имам голям проблем-смених двигателя на колата ми (беше 1.6 AFT) с 2.0 ABF и всичко свързано с двигателя е наред, работи нормално, но оборотомера ми увлича и стрелката на километржа-в смисъл, че когато форсирам на място, заедно със стрелката на оборотомера се движи и тази на километража. Сменил съм само инсталацията кам двигателя. Таблото, кабела към таблото-всичко е от ABF-а. Помогнете ако знаете защо става така!
Предполагам това се е опитал да каже колегата... А замислял ли си се, че от някъде може да ти се намира оголена изолация в снопа кабели и тока от датчика за обороти на ДВГ да минава и по кабела на VSS, като така да прави целия проблем.
Друга възможност е и ако някъде в самото табло или в буксата се получава тая мизерия. Аз само за това можах да се сетя като причина.
ПП Текста за това е целия в червено-понеже е цялостна преработка на оригинала, а не просто корекция, като съм се постарал да допълня някои моменти, липсата на които прави текста неразбираем. Дано автора това е имал в предвид.
Последна промяна от apa6o на Съб 11 дек 2010 21:52, променено общо 1 път.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Хубаво е, като редактираш текст за правописни грешки, да не добавяш от себе си!
А иначе - много хора не отговарят на такива теми именно заради начина им на писане.
Да не говорим, че темата не е за тоя раздел и че заглавието е, все едно някой умира

А иначе - много хора не отговарят на такива теми именно заради начина им на писане.
Да не говорим, че темата не е за тоя раздел и че заглавието е, все едно някой умира

-
- Автомобил:
- Двигател:
вси4ко е написано така 4е някои умира защото днеска трябва да изкарвам колата в движение а все о6те таблото не е сложено озжинявам се 4е пуснах темата тука но е спешно
жив и здрав да си като се научиш да пишеш може и да има кой да ти помогне,но ти явно нема да се оправиш
Re: спешно помощ след смяна на двигател - АФТ--АБФ
Еее ама сте супер големи в тоя форум всичките не е истина тва не било така онва ми ще не земете да му кажете как да си направи колата човека ми се правите всичките на даскали по българси език поредното доказателство за БГ форумите
Или маи не знаете и вие защо му тръгва и километража с оборотомера ама друго си е да си му кажа не тоя раздел неграмотен си ЕВАЛА НА ТОВА МУ ВИКАМ КОЛЕГИАЛНОСТ .

Или маи не знаете и вие защо му тръгва и километража с оборотомера ама друго си е да си му кажа не тоя раздел неграмотен си ЕВАЛА НА ТОВА МУ ВИКАМ КОЛЕГИАЛНОСТ .

Dwarf написа:Еее ама сте супер големи в тоя форум всичките не е истина тва не било така онва ми ще не земете да му кажете как да си направи колата човека ми се правите всичките на даскали по българси език поредното доказателство за БГ форумите![]()
![]()
не просто не мога да разбера къв му е проблема както виждаш не сам хванал да го упреквам за "а" и Ъ" и запетаи а да хване да го напише грамотно
Иначе ето сега наистина може да се разбере какъв ти е проблема добре редактирано,занапред гледйа да пишеш така четливо поне да разбираме кво става

иначе по темата нз кво може да е там сичко е ел провери както колегите препоръчаха някой кабел
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
големи даскали се изкарахте бре!
помогнете на момчето ако знаете!

помогнете на момчето ако знаете!
- golf_mania_jambol
- Автомобил:
- Двигател:
брат виж компа някои кабел.. сменил ли си го и него ... наи добре виж някои ел.техник
-
- Автомобил:
- Двигател:
не просто не мога да разбера къв му е проблема както виждаш не сам хванал да го упреквам за "а" и Ъ" и запетаи а да хване да го напише грамотно
Абе ти май си голяма драка на 100% съм сигурен ,че още при първото ти прочитане си разбрал за какво става дума оба4е като ти гледам всички мнения гледаш само да се заяждаш По голяма полза ще има човека ако не си даваш мнението
Абе ти май си голяма драка на 100% съм сигурен ,че още при първото ти прочитане си разбрал за какво става дума оба4е като ти гледам всички мнения гледаш само да се заяждаш По голяма полза ще има човека ако не си даваш мнението