Питане за размер на съединенито за антифриза - спешно

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
macrosito
Автомобил:
Двигател:

Питане за размер на съединенито за антифриза - спешно

Мнениеот macrosito » Пон 02 авг 2010 21:40

Колеги може ли малко инфо. Около нова година ми се изтече антифриза от маркуча, който излиза от водната помпа и отива към трипътника(1.9 ТДИ 110 к.с. е двиг.).Беше разяден самия маркуч. Смених го с нов, пишеше че е немски. Преди няколко дни го погледнах сякаш ми се струва омекнал на сгувката към блока. Имали по специални маркучи, защото този излиза от блока и все пак се нагрява от двигателя. Карам с червен антифриз на ФЕБИ. Моля за мнения, за да не ми изтече пак.

Последна промяна от macrosito на Нед 12 дек 2010 16:15, променено общо 1 път.

diko_1980
Автомобил: passat B5
Двигател: AFN

Re: Маркуч от съединенито за антифриза

Мнениеот diko_1980 » Пон 02 авг 2010 22:29

Здравей колега,в събота правих тази манипулация,но аз смених съединението + големия тройник защото беше здал багажа.Незнам какво е било твоето съединение ,но моето явно бе сменяно и не бе оригинално.Оригиналното е с гумен малък тройник,а моето бе със срязан маркуч и посредата вмъкнат пластмасов троуник.Маркуча го вземах от 1.8 бензин за Пасат 3 .Струваше 8 лв.срязах го на две до малкия тройник и всичко си пасна.Омеква защото най-вероятно ти сълзи помпата и от нафтата и топлината....Намерих си гарнитурите за горната страна на нафтовата помпа за 16 лв комплекта.Като ми остане време ще я закарам при моя майстор да ги смени.Той кара А4 90 коня и сие сменил всички гарнитури.Никакви настройки не е правил следтова,но е сменил само на двата горни капака на помпата. :beer

macrosito
Автомобил:
Двигател:

Re: Маркуч от съединенито за антифриза

Мнениеот macrosito » Нед 12 дек 2010 16:14

Някой знае ли вътрешния диаметър на маркуча за водното съединение, от водната помпа към малкия тройник, и от него към големия тройник където е датчика за антифриза.Мотора е АФН, 110к.с. Трябва да го сменям спешно.

Върни се в “Дизелови агрегати”