На какво да се кара вече Газ или Бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: На какво да се кара вече Газ или Бензин?

Мнениеот Velko » Нед 12 дек 2010 12:21

ХАха... да не се обаждам аз за нафтата - 5.5 x 2.31 = 12.705 лв.Говоря за градско в София.А едно момче по-горе много добре го е написало - който има газова да си кара на газ.Ако е на къси разстояния файда от газ нЕма!Това е и моето мнение.Не искам да отварям въпроса за хибридите mhihi След години ще се смеем на неща като кола на газ,защото няма да съществуват. :banana

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 12 дек 2010 12:29

половера може и да дава 5.5 в софия ,ама доста дизели си духат по 7 като стой та гледай...

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 12 дек 2010 14:00

Velko написа:.... Не искам да отварям въпроса за хибридите mhihi След години ще се смеем на неща като кола на газ,защото няма да съществуват. :banana

Сигурно за това от VW имат и BiFuel разработки.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 12 дек 2010 14:24

Без да се обиждат колегите,нищо лично към никой,но...Нафтата е за печките,газта за котлоните,бензина е за колите :да: Това в кръга на шегата разбира се.Аз лично си карам вентото на бензин,харчи ми 5-5,5 на сто.Но имам и сеатче cordoba което,(както на всички е известно)е с двигател на W,чист дизел е и харчи 4 на 100 извън града.Затова колеги,кой както му е изгодно така да кара.Лично мое мнение е че газта в колите някак си не пасва,беше хит преди години и който е сложил или е закупил колата с газова уредба...ок,няма проблем и нека си прецени как и с какво гориво да кара.Аз лично никога няма да сложа газова уредба в колата си,и без това един автомобил е достатъчно опасен,за какво аджеба да вкарвам още риск в пътуването.
П.П. Виждал съм как се взривява газова бутилка на кола (след катастрофа)...уверявам ви,гледката е крайно неприятна.В първия момент (след катастрофата) колата наистина подлежеше на ремонт и можеше да се използва пак,но след минута...половината я нямаше :|

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 12 дек 2010 14:29

Както и да го смянтаме, винаги Газ-та е по-евтина, 1,30 на литър, а бензина 2,30. Сега колко харчат автомобилите е друго! Не търсете проблема в цената, а в това колко ви харчат колите. Колкото и да го смятаме на всеки му излиза по-евтино да не кара кола. Но без тях не става!

Истината е една, даден продукто, колкото повече се купува консумира толкова цената му се покачва! Така че и на бензин да минем и него ще дигнат! На ток да минем и тока ще вдигнат. За това е по-добре заплатите да ни овеличат и проблеми няма да имаме със горивата mhihi

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 12 дек 2010 15:13

Kovach написа:......

И аз разсъждавах така като теб, със заучени клишета, докато не сложих газова на Джетата преди години.
След това, като започнах да се возя два пъти повече за същите пари, си промених мнението.

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kovach » Нед 12 дек 2010 16:25

Може и да си прав колега,но аз предпочитам качеството пред количеството.Ти искаш да се возиш повече за същите пари,искаш да се возиш в кола бомба,ами ок :да: Аз предпочитам да се возя по малко за тези пари,но колата да не се дави,да не забива при ускорение,и изобщо да има ускорение.Така че както казах в предния си пост...който както реши и намери за добре,така да се движи.Аз лично предпочитам бензина,ако ще и 5 лв. да го направят литъра,пак на бензин ще карам.Поздрави :)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 12 дек 2010 16:34

Колега, през 2001-ва претърпях тежко ПТП. Това не го помня, но при удара в мантинелата съм излетял в тревата през позореца на пасажерската врата ... акумулатора го намерих между двигателя и купето, десния праг беше влязъл току до тунела ... а задния мост не следваше предния с около 50 см. Осем месеца бях извън строя. Е, бомбата не гръмна, дори после я монтирах на следващата ми кола, така че стига глупости. А, що се отнася до давенето, забиването при ускорение ... защо изобщо влизаш и четеш в този раздел, след като хал хабер си нямаш за какво става въпрос.
И както винаги темата се изчекна в съвсем друга насока.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 12 дек 2010 18:02

5.5 нафта.....мислех че говориме за реални разходи. Моя голф също съм го докарвал с пенсионерски похвати до малко под 9 газ в София зимата в най-големия сняг. Това не значи че тая кола харчи толкова попринцип...

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 12 дек 2010 19:49

theultimate написа:5.5 нафта.....мислех че говориме за реални разходи. Моя голф също съм го докарвал с пенсионерски похвати до малко под 9 газ в София зимата в най-големия сняг. Това не значи че тая кола харчи толкова попринцип...

И кое му е нереалното на разхода ми?!Ако ти кажа ,че извънградско с до 130 на пета ми дава под 4 какво ще ми напишеш този път?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 12 дек 2010 20:00

Велко, знаем колко харчи едно дизелово Поло в София и навън.
Освен това искам да ти кажа, че каквито и сметки да се правят няма дизел, който при равни условия да бие по себестойност на километър бензинов двигател с АГУ. Дори при сегашното съотношение на цените на горивата.

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Нед 12 дек 2010 20:03

Kovach написа:Без да се обиждат колегите,нищо лично към никой,но...Нафтата е за печките,газта за котлоните,бензина е за колите :да: Това в кръга на шегата разбира се.Аз лично си карам вентото на бензин,харчи ми 5-5,5 на сто.Но имам и сеатче cordoba което,(както на всички е известно)е с двигател на W,чист дизел е и харчи 4 на 100 извън града.Затова колеги,кой както му е изгодно така да кара.Лично мое мнение е че газта в колите някак си не пасва,беше хит преди години и който е сложил или е закупил колата с газова уредба...ок,няма проблем и нека си прецени как и с какво гориво да кара.Аз лично никога няма да сложа газова уредба в колата си,и без това един автомобил е достатъчно опасен,за какво аджеба да вкарвам още риск в пътуването.
П.П. Виждал съм как се взривява газова бутилка на кола (след катастрофа)...уверявам ви,гледката е крайно неприятна.В първия момент (след катастрофата) колата наистина подлежеше на ремонт и можеше да се използва пак,но след минута...половината я нямаше :|

А аз съм виждал бензинов резервоар взривен след удар отзад-при катастофа ,а съм чувал и за дизелов резервоар взривен и без катастрофа-от искра от запалка.Пази боже да не те среща мечка........

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 12 дек 2010 20:09

pedalchobaba написа:Велко, знаем колко харчи едно дизелово Поло в София и навън.
Освен това искам да ти кажа, че каквито и сметки да се правят няма дизел, който при равни условия да бие по себестойност на километър бензинов двигател с АГУ. Дори при сегашното съотношение на цените на горивата.

Абе аз пиша,защото ме дразни,че не ми вярва колегата за разхода на колата ми в града... ама въобще не ме интересува кое какво бие.Аз ви казвам ,че с печката минавам 100 км за 12 лева.Бензинова кола 1.4 с газ харчи нормално около 8-9 градско (поправи ме ако греша).8x1.3 ли е там газта ... 10.4лв.При 9на сто е 11.7лв.При положение,че 8 е в най-добрият случай.Ако колегата не вярва,че горя 5 и половина да отвори една характеристика на AMF и да гледа внимателно на urban кво пише.Няма да споменавам,че моята е с чип и това допълнително сваля от разхода.Дразни ме,когато напиша някоя истина и някой веднага иска да я обори....

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Нед 12 дек 2010 20:35

темата дори не споменава нафтата!!!

Говорим между бенз и газ!
предстои ми поставянето на чисто нова газова уредба на пасата!
И прио такава цена мисля че е по добре да сложа газова! пак ще се избие за нулка време и ще е по евтино !
Пък и моите очаквания са че след нова година цената на газ-та ще спадне драстично!!!
а дано! :banana :applause:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 дек 2010 20:40

Днес Стара Загора->Габрово с пълна кола ми даде 12лв....Което е 8литра.При каране на бензин щеше да изгори 7-7.5->15лв.Разлика принципно няма на моята кола,която да е някаква огромна,но я има :)

Данните обаче са субективни.Водя си статистика вече.Ето извадка от последните ми 7 бележки за зареждане(ОМВ Стара Загора 5та колонка и ОМВ Габрово 1ва колонка).Винаги се зарежда докато пистолета започне да вибрира.Зарежданията стават веднага щом се влезне в града.Градското каране винаги е на газ-студен старт.Пали се само 1 път сутрин на бензин и до там.

Стара Загора - > Габрово -> 13лв. (1.35 л/лв)
Габрово -> Стара Загора ->7лв. (1.35 л/лв)(нямам обяснение за това странно зареждане)
Стара Загора градско -> 110км -> 13.70 (1.37л/лв)
Стара Загора -> Габрово -> 14лв. (1.35 л/лв)
Габрово -> Стара Загора -> 11лв. (1.35 л/лв)
Стара Загора градско -> 80км -> 12лв (1.35 л/лв)
Стара Загора -> Габрово -> 12лв (1.35 л/лв)

Върни се в “Автогазови уредби”