Проблема е следният.Монтирах си релета на фаровете.Свързани са правилно с подходящите бушони,кабели и обувки. Та историята е :
Монтирам релетата(Руски от ЛАДА),и всичко работи идеално.Като единственият тунинг е ,че дългите и късите светят едновременно в позиция Дълги на лоста.Обаче една сутрин ха да запаля и нямам ток :@ Много се ядосах.Започнах да търся проблема и открих ,че фаровете са работили вечерта.Открих че ,като подадохме ток на колата тя запали,но и фаровете сами си тръгнаха.Много се напрегнах :@ Първоначално помислихме,че е от релетата и сложих нови(този път не руски,а китайски някви такива,но тествани и работят коректно!).Няколко дена пей сърце и ейсега преди да си легна поглеждам на вън и о ЧУДО!Фаровете светят.Айде обличай се и до колата.Спрях ги от акумулатора директно,но какво установих.Когато фаровете светнат ми святка и лампата на таблото за дължи.Без значение в кое положение е ключа за фаровете те си светят.От лоста за къси/дълги също няма никва реакция(мърдаш го и фаровете си знаят едно и също).Махаш релетата и лампата на таблото продължава да свети.Закачаш релетата и пак светват фаровете.Палиш/гасиш положението си е същото.Махаш клемата от акумулатора,чакаш 1-2мин,палиш колата,слагаш релетата и воала те не светят!Първоначално мислех ,че от студеното релетата замасяват сами,но при включване на буксата самото реле цъка и тогава тръгват фаровете.Идея къде е проблема?Всички връзки са добре изолирани и правят контакт.Защо колата сама решава,да си включи дългите светлини?Да не би да има някакъв датчик за нещо и сега той да не работи с релетата?Помогнете колеги,че се измъчих,а искам фаровете да са с релета,че осветяемоста е осезателна!
Помощ!Голям проблем с фаровете Г2.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Re: Помощ!Голям проблем с фаровете Г2.
Случайно да имаш DRL модул и да си го вързал след релетата?
Погледни как си възал кабелите.Ако сте направили нещо допълнително там търси проблема!Да не сте подали някакво обратно напрежение!Имай предвид,че може и през бобината на релето да захраниш нещо.Аз съм с също с релета само,че на Г 3,и понеже крушките са по-голям товар от бобините на релетата, някой път фаровете гаснат малко по-късно(само като върна на габарити).Успех!
- golfajiata golf 2
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега значи чета проблема ти и незнам в кое е проблема но мисля че имаш някъде утечка защото релетата консумират много малко ток и при най-малката утечка затварят и светят фаровете.Аз съм също с голф 2 с обикновените фарове не тези кадето се регулират елекктрически сложих релета Hella (Germany) проводници 2.5 квадрата
да е сигурна връзката сигнала за релетата взех от левия фар + къси/дълги,минуса от купето за релетата и самите тях ги монтирах зад акумулатора да не пречат и прокарах кабелите като ги умотах хубаво в изолирбанд и до фаровете а тока стария на десния фар изолирах буксата и я мушнах в дупките на купето там има няколко, до сега година и нещо никакъв проблем само един път горя бушона кадето съм го вързал за +клемата и ходи до релетата за силния ток просто беше по слаб и на студено при превключване къси/дълги се товари много и изгоря по як и няма проблеми а всъщности имай предвид и лампата на ключа на фаровете вече 3 пъти и слагам крушка и гори може нещо да не и понася с релетата иначе с крушки 100/90W бял ден всички ме питат "ма ти с ксенон вече а"
поздрави и успех пиши като отстраниш проблема 

Разглоби и почисти ключа за фаровете.Той не подаде ли ток, няма причина релетата да
сработят.
сработят.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
i.e.i написа:Разглоби и почисти ключа за фаровете.Той не подаде ли ток, няма причина релетата да
сработят.
Имаш право колега!Наскоро смених лампичките в ключа с диоди и ако без да искам съм прикапал някъде или се е отпоил диода,може тенола да задържа контакта!Тази вечер ще го проверя.Кофтито е ,че ключа не се връща(не изгася фаровете)А релетата са добре направени.Няма да се опират кабели и тем подобни.Ел инсталацията е коректна принципно.Ще проверя ключа...
ЕДИТ: Не е ключа.Свалих си инсталацията и вързах фаровете към оригиналната!Сега всичко си работи наред.Забелязах ,че когато свързах масата на десния фар лампата на таблото изгасна.Общо взето вържа ли масите на крушките(оригиналните) и всичко си работи нормално дори с релетата(не съм ги включвал,но с вързани стари маси лампата на таблото изгасва и фаровете не светят).Идея какво да направя?Как да оставя старата маса и новата едновременно.С диоди?
Ето инсталацията:
Ето релетата(изключително кадърни са):

Силовият кабел от акумулатора(+ и -):

Тука ситуацията:
Имаме плюс след бушоните и минус.Крушките ги връзвам към този минус,който не е изолиран.Това правилно ли е?По-горе се вижда кое отива към фаровете и откъде се взима сигнала.Описана е и схемата с диодите.(черните са за вход(сигнал от фаровете)

Кабелите към фаровете:

Диодите->Дълги->Къси

ЕДИТ:Уникално прост съм.Входа от фаровете към релетата съм го разменил с масата на релето.Работят,но явно си прави проблеми когато си иска.Благодаря и на здравко_jett ,че ми сподели същият проблем на лични
- anrus
Колега, имаш утечка в буксата към превключвателя къси/дълги или в самия превключвател. Утечката идва от кабела за светкавицата. Можеш да го извадиш от буската и да караш без светкавица, но с релета на фаровете, ако не ти се занимава да търсиш проблема.
Иначе сложи си новата инсталация (но без релетата) и когато ти светне лампата за дълги на таблото разкачи буксата от превключвателя, за да разбереш къде е окъсяването.
Друг вариант е утечка в ключа за фаровете, ако си ползвал течен флюс за запояване. Много е проводим и окъсява, ако го разлееш повече от необходимото. В този случай ще имаш проблеми само ако забравяш превкчювателя къси/дълги във второто положение.
Иначе сложи си новата инсталация (но без релетата) и когато ти светне лампата за дълги на таблото разкачи буксата от превключвателя, за да разбереш къде е окъсяването.
Друг вариант е утечка в ключа за фаровете, ако си ползвал течен флюс за запояване. Много е проводим и окъсява, ако го разлееш повече от необходимото. В този случай ще имаш проблеми само ако забравяш превкчювателя къси/дълги във второто положение.
- mupk0
- Контакти:
anrus написа:Колега, имаш утечка в буксата към превключвателя къси/дълги или в самия превключвател. Утечката идва от кабела за светкавицата. Можеш да го извадиш от буската и да караш без светкавица, но с релета на фаровете, ако не ти се занимава да търсиш проблема.
Колега има ли логика дори и при изваден ключ лампата на таблото да свети....явно проблема е в тези 2 разменени места на кабела на релето....Защото ключа без значение вкл или изкл от буксата лампата си свети.Махна ли релето и свържа една от оригиналните маси и лампата спира.
- anrus
Тогава размени местата на маса и захранване на релето, това поне е лесно. После, когато отново ти направи същия номер, направи каквото ти написах. 

- mupk0
- Контакти:
Така размених местата на жичките и сега си работят нормално.Нарочно махнах буксите от релетаа докато съм в Габрово ,за да видим дали ще светне лампата пак сама.Ако да ,ще махна светкавицата,ако не светне всичко трябва да е ток 
И все пак първо ще разглобя копчето и ще проверя като съм запоявал да не съм прецакал нещо(нямам спомен да съм объркал или накапал по погрешка някоя пътека).
И все пак първо ще разглобя копчето и ще проверя като съм запоявал да не съм прецакал нещо(нямам спомен да съм объркал или накапал по погрешка някоя пътека).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”