Принтер към рутер
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Принтер към рутер
Здравейте, някой спец може ли да помогне със следния казус. Имам TP-Link WR-841n и Xerox 3100MFP с факс. Искам да ги свържа двете устройства, така, че да не ползвам ПК-то си като сървър,ами да имам достъп до принтера дори, когато е изключено ПК-то. Кабелът, който ги свързва е USB-LAN. USBто отива в принтера,а LANa си се забива в рутера. Не знам дали, така направени, нещата имат шанс. Но какво следва, се надявам да науча тук.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Принтер към рутер
Това може да стане по два начина :
1. Проверяваш дали принтера ти е мрежов....т.е дали може да работи като стендалон ....пише го ако може....
2. ако принтера ти не е мрежов просто си купуваш принтсървър устройство струва и изглежда горе-долу колкото рутер
1. Проверяваш дали принтера ти е мрежов....т.е дали може да работи като стендалон ....пише го ако може....
2. ако принтера ти не е мрежов просто си купуваш принтсървър устройство струва и изглежда горе-долу колкото рутер
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Miteto написа:Здравейте, някой спец може ли да помогне със следния казус. Имам TP-Link WR-841n и Xerox 3100MFP с факс. Искам да ги свържа двете устройства, така, че да не ползвам ПК-то си като сървър,ами да имам достъп до принтера дори, когато е изключено ПК-то. Кабелът, който ги свързва е USB-LAN. USBто отива в принтера,а LANa си се забива в рутера. Не знам дали, така направени, нещата имат шанс. Но какво следва, се надявам да науча тук.
този кабел сигурен ли си, че е мрежов? защото може да е crossover с USB накрайник за CISCO у-ва и да стане фал. пробвай го само!!! и единствено ако идва в комплекта на принтера и си процел ръководството за експлоатация как да боравиш с него!!!
- Miteto
- Автомобил: Фейтън
- Двигател:
Благодаря, това изчерпа темата... Намерих в нета, че е копир и факс като самостоятелна машина, но не и като принтер. Явно ще ми трщбва допълнително устройство. Мерси
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”