как да премахна драскотини от челно стъкло. може ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Re: как да премахна драскотини от челно стъкло. може ли?
Това е за ремонт на малки пукнатини и отлюспени парченца от стъклото. Пробвах с подобно да запълня пукнатина. Понеже беше стара не стана много сполучливо. Всъщност където е края на пукнатината е най-прясна и се получи нещо, но там където е започнала не е добре, но си струваше опита. Поне спрях пукнатината с пробиване на дупка в стъклото. Ако някой е толкоз смел ще покажа и снимки.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Колега има едно момче от Варна дето оправя пукнатини и такива неща по някаква американска технология.Мога да ти дам телефон ако искаш за връзка 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се на колегата пуснал темата, но ще я ползвам,защото имам подобен проблем.ЦЯЛОТО предно стъкло на полото има следи от точици (като много ситни капчици), които си личат най-вече, когато свети слънцето срещу колата или когато се разминавам с коли по тъмно от фаровете им.Целият най-външен слой на стъклото е така.Може ли да се оправи или да слагам нов джам? 

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам подобен "проблем", но при мен са черти (малки дерюги) по дължината на хода на чистачките, през 2-3 милиметра. През деня не се виждат изобщо, но вечер е ужасно - улично осветление, насрещни фарове, стоповете на този пред мен в задръстването - светлината се пречупва по определено начин, който ми дразни доста очите.
Май с такива дефекти по стъклото решението е само едно - смяна, всичко друго е замазване на положението. Друг е въпроса колко ще е читаво новото китайско/турско стъкло.
Май с такива дефекти по стъклото решението е само едно - смяна, всичко друго е замазване на положението. Друг е въпроса колко ще е читаво новото китайско/турско стъкло.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Шлифоване на стъкло е скъпа работа, не си струва. И най - турското ново е по - добро от оригиналното с оптични дефекти. Цената е такава, че не си струва даже писането по темата.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
От приятел стъклар знам, с паста за зъби ПОМОРИН, и с машинка/дрелка с обороти, и кече , но каза че иска много търкане, и постоянно добавяне на водичка.
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
Не се мъчи - събери паралянги и смени джама 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
С паста Поморин може да си измиеш зъбите или да си лъснеш дисплейчето на телефона. За стъкло са съвсем други абразивите и са доста скъпи. Все пак, може да пробваш и да споделиш резултата.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
И аз от мацка която полира лещи съм чувал за Полирит,явно е панацея за стъклото,което автоматочно не значи ,че ще стане.Най добре с ново
А кечето за полирит какво трябва да е?Специално?Памучно?Американ?
А кечето за полирит какво трябва да е?Специално?Памучно?Американ?

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Щом се дере стъклото, значи да не е много качествено, по-добре ново, на моето поло се беше разсипала мозайка и стъклото беше леш, но си личеше че не е тонирано и много ефтино ми изгллеждаше, та с ново за 130лв тонирано със сенник се преродих...