Повишен разход на AAZ-РЕШЕНО ГНП

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Повишен разход на AAZ-РЕШЕНО ГНП

Мнениеот znainainai » Нед 12 дек 2010 22:57

Става въпрос за моя чепел VW Passat B3 (35i) 1993 AAZ Arriva
Тъй като във дизел клуба е мъртвило и никой не отговаря пускам темата и тук.
Та историята е следната миналата година по това време приблизително помпата прикючи спортна дейност. Закарах я на ремонт и ужким я направиха казвам ужким защото имам съмнения относно качеството на ремонта. Не е като да не върви върви си нормално ама гори за страх. Сега ще предположите че и вадя буталата през кюнците е ДА ама НЕ карам си я нормално и си я пазя. Та преди ремонта помпата течеше и разхода беше 10/100 в града като дневният пробег беше минимум 10км. След ремонта разхода е същият а би трябвало да е по-нисък според мен явно нещо не са нагласили като хората. Другото което съм забелязал зад колата смърди гадно на празен ход и нощем като има кола зад мен на фарове ( спряна ) се вижда как пуши. Имам чувството че горивото и идва във повече. Тъй като дизелите са ми малко мътна и кървава затова се обръщам към вас за съвет. Ако е жица ше се оправя ама тоя пуст мотор няма никаква електроника :banghead: Всичко механично м..... му иначе не първоначално изпушва като и дам газ и после не пуши. Пънал съм я на загрял мотор 90* и на загряло масло на 100* до 4000 об/мин първоначално леко изпушва във диапазона от 1500 до 3500 не пуши и вече от 3500 до 4000 пак изпушва което според мен е нормално щото пелала на "газта" е до ламрина. Това виждам във огледалото. Извън града преди да текне помпата със каране 90-100 ми даде 4.8 което за такъв шлеп мисля е нормално. Сега след ремнота ми даде към 6.5 със скорост 90-110 което ми се вижда много.Всеки разправя 6.5 в града е моя пустиняк гори 10+ в града чак ми иде да го насека със брадвата.Сипвам 10л нафта и след 100км я няма и това със нормално каране в града. Как и от къде му се намаля на това добиче порцията че имам чувството че някоя бурма е по-развита от колкото трябва.Както се казва за бога братя помагайте че със тая цена на нафтата не се издържа.

Последна промяна от znainainai на Пон 25 юли 2011 6:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Повишен разход на AAZ

Мнениеот sam_boha » Нед 12 дек 2010 23:02

Да не са зацепили ремъка със зъб насам-натам?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Нед 12 дек 2010 23:53

Ремъка не беше зацепен правилно като я взех от ремонта и това е отстранено веднага. Усъмних се защото колата работеше много брутално и беше на максимално предварение. Зацепен е по белези и скоро дори го проверявах всичко е както пише във най-дебелите книги :banghead:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 13 дек 2010 8:39

провери си втория ел.клапан дали работи на помпата :idea:
за да смърди зна4и не е нагласена както трябва-намали или и пусни малко нафта.авансатора работи ли?
п.с баи Цанко ли я прави?

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 13 дек 2010 9:39

niks76 написа:провери си втория ел.клапан дали работи на помпата :idea:
за да смърди зна4и не е нагласена както трябва-намали или и пусни малко нафта.авансатора работи ли?
п.с баи Цанко ли я прави?

Втори ел. клапан нямам със така наречената "Еко" помпа съм дет няма нищо по нея.
Авансатора работи.
Да същте "майстори" я правиха. Казвам "майстори" понеже явно за първи път видяха пасат и затова разпределителния вал беше със два зъба назад спрямо помпата и коляновия вал :shock
При това "зацепване" какви звуци издаваше не е истина и господата си измиха ръцете със хидравличен повдигач. Съответно веднага бяха купени 8бр и при отварянето за подмяната им видях къде е ключа за бараката. Въпреки това ги смених. Извадих луд късмет че не наби клапани. Пали лесно и топла и студена само дет гори кат змей това 10л в града за нищо ги няма.
А от къде се намаля или пуска нафта и как точно да не направя някоя поразия. Затова първо питам после пипам :roll:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 13 дек 2010 10:09

То и при бай Цанко се "индустриализираха" нещата , не е само той и синът му , имат и работници :| .

Ами градски , да не би въздуха да не и стига , филтъра как е ?
Казваш върви добре ? На високи обороти пропушва - да няма издишане по турбопътищата ? Но пък казваш пуши и на празен ход , това не се вързва с турбопътищата обаче :? .

Зимата 6-7 или малко повече за градско е нормално според мен , но 10л на 100 е много .

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 13 дек 2010 10:19

На AAZ "Турбо пътищата" са дълги има няма 20см и не издишат със сигурност. И със нов и със стар филтър все едно и също 10/100 градско :banghead:

dj carul
Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
Двигател:

Мнениеот dj carul » Пон 13 дек 2010 11:22

Дай съвсем малко предварение на помпата,една идея само,около милиметър.Трябва да го докараш до положение да пали на четвърт,без значение топъл или студен.Пробвай и пиши какво се случва.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 13 дек 2010 11:43

колега dj carul , човека каза ,че я е взел на макс предварение и я е върнал малко ...Колата пали студена и топла чатмак ...защо му е пак да дава на предварение ?

ivailo_17
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivailo_17 » Пон 13 дек 2010 11:57

И аз карам ААZ и моята гори 10/100, просто ги караме студени и е така...даже сутрин дърпам обогатителя.Относно извънградско ако я карам с 90 е 5.5/100.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 13 дек 2010 12:09

Изряден AAZ няма как да гори 10/100 градско с нормално каране!
Аз, в София, със задръставнията и настъпване (чат-пат) не превишавам 8/100 градско.
Колега znainainai, връщай се там, където са ти "ремонтирали" помпата и настоявай пред теб старият майстор да я провери ;)
Ако беше в София - лесно щях да ти препоръчам човек, който разбира, но за Русе...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 13 дек 2010 13:17

znainainai написа: Тъй като дизелите са ми малко мътна и кървава затова се обръщам към вас за съвет. Ако е жица ше се оправя ама тоя пуст мотор няма никаква електроника :banghead: Всичко механично ...

Проблема е в помпата- изхвърли я, покрай нея и всичко до положение празен кош :lol: и и сложи сърце дето да го разбираш- с жици, бензиново и дай боже колкото може по-голямо :evil:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 13 дек 2010 13:25

pe6kata написа:
znainainai написа: Тъй като дизелите са ми малко мътна и кървава затова се обръщам към вас за съвет. Ако е жица ше се оправя ама тоя пуст мотор няма никаква електроника :banghead: Всичко механично ...

Проблема е в помпата- изхвърли я, покрай нея и всичко до положение празен кош :lol: и и сложи сърце дето да го разбираш- с жици, бензиново и дай боже колкото може по-голямо :evil:

донора на сърцето да е от VъR6-ЕЦ :deal

п.с да не те е яд за разхода.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 13 дек 2010 18:24

зимата ААЗ повече от 8градско е многоо.. лятото около 7
а извънградско 5-5.5 зависи от скороста..
нещо са ти объркали горивата наи вероятно..ако не са я качвали на стенд да я проверят или са я качили и някои се е учил в/у нея

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 13 дек 2010 18:26

Ако я караш студена под 70градуса разхода ти е нормален :idea:

Върни се в “Дизелови агрегати”