Проблем с парно Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Me4Kaa
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парно Г2

Мнениеот Me4Kaa » Нед 12 дек 2010 20:28

Здравейте колеги...големи ядове с това моето парно.Колата няма парно много отдавна...смених радиатор4ето на парното управих клапите вси4ко ток преди месец някаде,сглобих го и има парно ама пак не е като хората както и да е след 4-5 дни по4на да духа студено отново...или градско топли тръгна извън града карам 5 мин и пак по4ва студено. Днеска пак свалих парното и какво да гледам 4исто новото радиатор4е задръстено,антифриза който сложих 4ерен направо..обясняват ми 4е блока ми бил пален с боклуци и от там идва целия проблем...възможно ли е това ? сменил сам и термостата,клапан4етата бяха про4истени и те 4е бяха задрастени а лятото като отварях двигателя имаше и 2-3 магистрали водни на блока запушени..не знам ве4е какво да правя и кой да слушам...казаха ми да махна и клапан4етата който са на марку4ите преди радиатор4ето за парното. Давайте идеи някакви 4е ве4е е много студено и не става без парно :banghead:

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парно Г2

Мнениеот az-emo-pi4a » Нед 12 дек 2010 20:40

Колега и аз съм карал двойка и дано да помогна,аз ако бях на твое място щях първо да откача радиатора от доло и да направя няколко стабилни промивки на блока,за да има толкова боклук значи не е карана много време...знам ли.Следващото нещо е да проверя маркучите към парното дали няма някъде запушено,след това ще промия и малкото радиаторче,даже ако имаш как да вкараш вода под налягане още по добре,не сипвай антифриз преди да си сигурен че не тече чиста вода във системата бе боклуци е идеално не може да се изчисти но колкото повече по добре,след като направиш тая процедура напъли системата и колата загрее виж дали тези маркучи където отиват към радиаторчето са топли.Аз имах следния проблем,явно преди мене някой пак е махал радиаторчето и е объркал жилата за парното и клапата седеше се затворена и си духа хладен въздух...знам ли какво може да е още.направи това и пиши за резултат :да:

Потребителски аватар
Me4Kaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me4Kaa » Нед 12 дек 2010 21:06

днеска цял ден ядове утре продължавам...марку4и работи вси4ко е наред..жилата също,клапите затварят хубаво...но пипнах одеве марку4ите които влизат за парното и единия беше студен...или пак се е запушило или прави възглавница :evil: карана си е тя ама беше цяло лято с вода,щото все имаше те4ове и се е затла4ил явно блока...благодаря колега 8)

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 12 дек 2010 21:11

Като го сменяш източваш ли антифриза?Защо не промиеш мотора с вода?

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Нед 12 дек 2010 21:12

Възможно е и възглавница да прави,а това че има течове не е добре и аз имах течове и не гледам ли стрелката на водата и на 2 пъти да прегрее,възможно ли е да си обърнал маркучите където влизат във парното

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 12 дек 2010 21:14

махай тия капани(байпас) преди радиаторчето..

Потребителски аватар
Me4Kaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me4Kaa » Пон 13 дек 2010 11:25

мотора го промих 3 пъти преди да сложа антифриза и пак е осран като го изто4их...падна сняг тука аз парно няам...ще сляза да махна тея клапан4ета и дано тръгне ина4е не знам тряа търся нещо да промие блока,явно наистина е затла4ен...колата ми загрява за около 7-8 км каране и преди това на място стои запалена 4-5 мин :banghead:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 13 дек 2010 12:46

Me4Kaa написа:мотора го промих 3 пъти преди да сложа антифриза и пак е осран като го изто4их...падна сняг тука аз парно няам...ще сляза да махна тея клапан4ета и дано тръгне ина4е не знам тряа търся нещо да промие блока,явно наистина е затла4ен...колата ми загрява за около 7-8 км каране и преди това на място стои запалена 4-5 мин :banghead:

Принципно байпасите на моята кола бяха разпробити ,но щом ги махнах парното се усили още.Не ти трябват.От главата и помпата директно в радиатора,без нищо по пътя им(изключвам изпарител)

Потребителски аватар
Me4Kaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Me4Kaa » Пон 13 дек 2010 16:39

махнах ги тея байпаси и се родих 8) най-накрая имам парно и колата загрява по бързо...ама термостата маи заял,колата на 90 градуса и върти само малкия кръг ама ще го сменя :) благодаря за помощта :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”