Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот Ludia » Пон 13 дек 2010 15:37

Barboukov написа:Отмяната на отборните заповеди - поредното рамо, което ФИА удря на Ферари. Упорито се опитват да убият спорта.

точно обратното ;) както се видя, то на Ферари не им пречи тая забрана... така че това е рамо за всички останали mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 13 дек 2010 16:10

VW вече сериозно се замислиха за Ф1.

13 Декември 2010
VW приветства новите двигатели във Ф1

"Това е добра начална точка за бъдеща програма в спорта"

Немският производител VW приветства решението на ФИА за нови двигатели от сезон 2013. Въпреки това, компанията все още отказва да се намеси в спора за титлата в най-авторитетната надпревара Формула 1. Миналия петък, федерацията даде зелена светлина за 4 цилиндрови турбо агрегати, което автоматично отведе погледите към производителя от Волфсбург. Германците отдавна имат интерес към спорта, но не и с V8 двигател. Моторспорт директора на компанията Ханс Йоахим Щук коментира:

"Условията за навлизането на нашата марка в спорта бяха изпълнени. За сега не сме решили все още нищо, но със сигурност одобряваме и приветстваме решението на ФИА да въведе нови двигатели от 2013 година. Това е добра начална точка на бъдеща програма на VW във Формула 1", сподели той

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 13 дек 2010 16:40

и да влезе ВАГ Груп във Ф1, то ще е с марката Порше :idea:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 13 дек 2010 21:33

Ludia написа:
Barboukov написа:Отмяната на отборните заповеди - поредното рамо, което ФИА удря на Ферари. Упорито се опитват да убият спорта.

точно обратното ;) както се видя, то на Ферари не им пречи тая забрана... така че това е рамо за всички останали mhihi

Защо да е точно обратното.Нима мислиш,че от Ред Бул примерно ще нареждат на пилотите си да си подаряват/крадат победи?
Всичко е въпрос на усещане за спорта-дали е само спорт,или гонене на цели и резултати с цената на всичко...

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 дек 2010 8:46

tisho_psg написа:
Ludia написа:

Защо да е точно обратното.Нима мислиш,че от Ред Бул примерно ще нареждат на пилотите си да си подаряват/крадат победи?
Всичко е въпрос на усещане за спорта-дали е само спорт,или гонене на цели и резултати с цената на всичко...

естествено, че мисля.... ти кво си мислиш че редбул са светци ? и че няма заповеди и при тях ?! ХА-ХА-ХА
и не е само спорт.... защото когато свършат парите, излизаш от спорта... т.е всичко е пари ;)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 14 дек 2010 8:51

Ето още малко за VW във Формула 1 от пресата тази сутрин:

"Фолксваген" влиза в спорта с новите двигатели

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 14 дек 2010 11:14

escrime написа:Ето още малко за VW във Формула 1 от пресата тази сутрин:

"Фолксваген" влиза в спорта с новите двигатели

Е така де... Едно и също, просто преразказано. mhihi Сетих се за едно време в училище, как всички преразкази казваха едно и също с други думи.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 14 дек 2010 11:19

Така или иначе правя подробен преглед на пресата всяка сутрин... Реших да споделя... mhihi

И стига се драпа за отборните заповеди по-горе... Нали написах? Пито-платено и няма тън-мън. mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 14 дек 2010 11:26

Не се драпам Жоре. Просто останах неприятно изненадан като го разбрах това. А защо продължам да си мисля, че втори пилот на Ферари за 2011 ще е Хюлкенберг, а Маса ще кара в Лотус Рено или Форс Индия...

Пък за пресата... Нормално да преразказват, че сега малко суша от към клюки, а трябва да се пише нещо. Чак къде Коледа ще започнат да валят интересни новини.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 14 дек 2010 11:43

Марто, и аз съм с кофти впечатление. Всъщност ако напиша с какво точно впечатление съм няма да ме модерират, а директно ще ме баннат... mhihi

Като не наказаха Ферари аз захвърлих коментирането на сезона. Струваше ми се безсмислено. И в момента вижданията ми не са променени. ;)

Нещата са такива от както я има формулата. Винаги са играели подобни интереси и ще продължават да играят. Дори обмислям да отида в някой букмейкърски пункт да сложа на Сантандер некой лев... mhihi
Пардон де... на Алонсо... mhihi
Ludia ще ме намрази, обаче, защото на когото заложа - губи! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 14 дек 2010 12:06

Ако заложиш на Фетел ще си говорим на 4 очи в малка стаичка mhihi Първо един студен Ред Бул, като викаш да не те чуват mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 дек 2010 13:44

escrime написа:Ludia ще ме намрази, обаче, защото на когото заложа - губи! :Mr Green Fun

ами мисля, че ако заложиш на него няма да сбъркаш ;)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 14 дек 2010 14:25

Ludia написа:
escrime написа:Ludia ще ме намрази, обаче, защото на когото заложа - губи! :Mr Green Fun

ами мисля, че ако заложиш на него няма да сбъркаш ;)

За мое огромно съжаление мисля, че си напълно прав... :?

Надеждата умира последна де... :lol:
Нови гуми, нови правила, но пък същите платци. mhihi

Мартине, споко, Фетел сам ще се справи със себе си. mhihi Както го демонстрира неведнъж до сега... mhihi
Само да няма и други отпаднали покрай него. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 14 дек 2010 15:16

Ludia написа:
tisho_psg написа:
Ludia написа:

естествено, че мисля.... ти кво си мислиш че редбул са светци ? и че няма заповеди и при тях ?! ХА-ХА-ХА
и не е само спорт.... защото когато свършат парите, излизаш от спорта... т.е всичко е пари ;)

светци няма,но ако е останала някъде идеята за спорта като спорт,то това със сигурност не е във Ферари.
А може и да съм наивен,но си мисля,че този сезон в отбора на Ред Бул нямаше отборни заповеди от типа "натисни спирачките без да искаш докато съотборника ти излезе пред теб" ;)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 14 дек 2010 15:33

То Ред Бул направиха невъзможното. Най-честното отношение към двамата пилоти. Оставиха ги да се бият до последно с риск да загубят пилотската корона. Но дали пак щяха да бъдат оставени ако Фетел беше с 25 точки пред Уебър 3 кръга преди финала?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”