за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
shpeki
Автомобил:
Двигател:

Re: за или против автоматичните скоростни кутии, предимства и не

Мнениеот shpeki » Сря 09 юни 2010 14:21

ipget написа:Автоматика може да се тегли на самоход без никакъв проблем на N-еотрална. Теглили са ме от петолъчката до Бургаз! Мисля, че не трябва да се надвишава определена скорост, но няма проблем - до към 80-100км/ч мисля, че вдигахме тогава.
А този пък колега vladovelin от Пазарджик с мнението си "Така че автомата е създаден за хора на които шофирането не им се отдава." направо ме разсмя... Евала!

На дърпане няма да работи помпата и няма кой да създава налягане. Сигурен ли си, че са те дърпали ?

Потребителски аватар
ipget
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ipget » Сря 09 юни 2010 14:45

Естествено, че съм сигурен.
Имам и снимки от среднощната "разходка". :lol:
Колата не можеше да запали, защото ми се беше скапал патрона на волана...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 09 юни 2010 15:46

Има ограничение на макс допустима скорост и на макс пробег без прекъсване при дърпане на N. Причината е пак че като не циркулира маслото не се охлажда добре и може да прегрее.

cheri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cheri » Пет 11 юни 2010 14:06

Още един глас ЗА.Е няма такъв кеф от щофьорлъка.Можеж да си караш а можеш и да "спиш".Можеш зимата да си ръчкаш колкото щеш D-3-2-1 и обратно, спускане или изкачване няма проблем .
:beer

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Нед 13 юни 2010 10:35

Автоматик :да:
Но след "98г. с типтроник.
Старите 3 степенни автоматици спъват колата и докато са удобни за градско то извън градът са си истински кошмар.Карал съм на времето такъв на голф 2 ГТИ,американско изпълнение.
Ръчните скорости са приятни ивънградско но в София след 50 км те заболява ахилесовото сухожилие на левият крак.
Но съвременните автоматици са си направо благодат.Карал съм няколко такива екземпляра и няма такъв кеф.Задръстване-автоматичен режим,излизаш на булевард или околовръсното -слагаш го на S и си периш яко.Ивън градът си го включваш на ръчен режим и си ръчкаш.
Така,че според мен най-добрият вариянт е съвременните хибриди между ръчни и автоматични скорости.Но кога лично аз ще си взема такъв автомобил не се знае.
Иначе ако трябва да избирам между чист автоматик и ръчни ще взема ръчните

ecm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ecm » Пон 13 дек 2010 18:14

Някакво мнение за автоматик при Пасат Б6, 2006 някой да може да даде? Замислям се за покупката на такъв, за съжаление от Италия, но изглежда доста запазен.. Все пак много ме притеснява една повреда с последаща смяна на скоростната кутия..

palicha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот palicha » Пон 13 дек 2010 19:11

Карам такъв вече почти 3 години - ~90 000км, но е от магазина. Нямам проблеми и всичко това дето го пише по-горе в статията - за мудност, за старци, за голям разход, че някой щял да си го купи само като поостареел - незнам защо е - може би липса на информация. Превключва интелигентно, бързо, без тласъци, страхотно ускорение, не уморява нито на дълъг път, нито на градско. Не битрябвало да имате притеснения за зимата, за лятото - защоси мислият че имат по-голям контрол с ръчни върху колата незнам!? Компа превключва не по обороти както си мислят някои, а можеш да си на 4 с 90, но може да я видиш и на 6 с 75-80 - зависи от моментното натоварване на мотора. Особено по каране на сняг , но по шосе , или въобще път, няма за какво да се грижиш , че си с автомат - единствено съм я вкарвал в ръчен режим само при много як наклон - държиш я в ръчен режим и я караш да е на 1 или 2 - зависи от наклона. Говоря за DSG. Аз съм твърдо ЗА.

Потребителски аватар
simeon40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот simeon40 » Вто 14 дек 2010 3:56

Карал съм автомат - готино е, леко и каране лежарската. Кола с предно или 4х4 с автомат Ок, обаче задно с автомат - тц 8)

Зимата както съм с ръчка, мога да спра на сняг по компресията на мотора както си реша от коя предавка е най-оптимално. Ако затънат гумите, мога да засиля колата напред назад с механичната кутия. Ако беше най-добре с автоматик по ралитата и Ф1 отдавна да са с автоматици :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Вто 14 дек 2010 15:30

Имам пасат с ръчни и джипка с автомат.
На извън-градско няма голяма разлика - паста си върви на 5-та от 60 до 200 - така или иначе нищо не пипаш.
На градско и при сложен терен обаче ръчната е мъка, а с автомата е "пей-сърце" - можеш да обърнеш внимание на по-важните неща вместо да превключваш скорости.

Потребителски аватар
dany75
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dany75 » Сря 15 дек 2010 14:36

Още един глас за автоматика, голяма глезотия особено за София. Американците защо карат автоматици?...Сигурно са глупави

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 15 дек 2010 15:22

имам два пасата Б5.5 131тди единия е типтроник другия е с шест скорости и е по хубавия,само 4е рядко го карам,а познаите кои се продава?
п.с ръ4ката е на пазара за продан

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Чет 23 дек 2010 20:18

Твърдо съм за ръчката

Сега е зима и автоматик да пробуксува на сняг и си до там
Докато при ръчката може да 3-та да тръгнеш и ще те измъкне.

И още нещо
Навън е кучешки студ и сутринта кошницата Ви не иска да запали поради факта ме акумулатора е паднал
Я дръпнете или бутнете и запалете автоматика на скорост. Ама друг път
Живи и здрави!!!

Потребителски аватар
Profesionalista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Profesionalista » Чет 23 дек 2010 21:12

Определено за хора където им е трудно потеглянето на стръмен участък залагат на автоматика.Тип троник или някой го наричат полуавтоматик е с доста повече качества от автоматика определено.Ръчните скорости ще си останат за по професионалните шофьори това е повече от ясно :lol:

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Чет 23 дек 2010 23:11

За мен 50 на 50 са нещата единствения автомат дет съм го карал, е камион и съм останал с добри впечатления. Предполагам, че при колите нещата са подобни. :deal

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 23 дек 2010 23:36

Profesionalista написа:Определено за хора където им е трудно потеглянето на стръмен участък залагат на автоматика.Тип троник или някой го наричат полуавтоматик е с доста повече качества от автоматика определено.Ръчните скорости ще си останат за по професионалните шофьори това е повече от ясно :lol:

кихам ти го на определението "професионален" шофер;по4ти като тираджия съм станал и 100000км ги би4а на година -едно време и аз плямпах така ,а сега ли4ната ми кола ще е винаги АВТОМАТИК

Върни се в “Passat”