Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Хаяско
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли маслко в нафтата ?

Мнениеот Хаяско » Сря 08 дек 2010 23:59

Колегата ми си купи бмв 530тдс команрейл двигател и му нахакал резервоара с керосин и трансмисионно масло и нищо му няма,а вие сте тръгнали да се вайкате за някви си 200 грама двутактово масло на 60 литра нафта.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
don hose
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don hose » Чет 09 дек 2010 9:02

Слагам масло двутактово на Мобил.Ефект има колата е 1,6тд.Не пуши и не трака.

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Пон 13 дек 2010 19:09

Аз лично не виждам проблем в слагането на двутактово масло. Познавам много хора които сипват и на стари и на нови дизели и общото мнение е, че има положителен ефект. За зимата дори се препоръчва слагането и на газ за горене което пречи на нафтата да замръзва което си е проблем при много ниски температури. Що се отнася до мен аз съм с механична помпа и сега сипвам двутактово на Stihl и газ за горене и също съм доволен. Другото за което се сещам е двутактовото масло за извънбордови двигатели на моторни лодки. В него има добавки за отнемане на водата което е много полезно като знаем с каква нафта караме тук.

P.S.
Днес точно купувах двутактово на Stihl. Цената беше 6лв за 0,5л и 13лв за 1л.

Последна промяна от Jettix на Вто 14 дек 2010 0:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 13 дек 2010 20:10

ще взема да пробвам,аз с 20г нафта карах та едно масло ли да не ръгна в резервоара,само дано колегата има останало от трабанта 2тактово..... да не прее..а помпа дюзата ей.... :mrgreen:

kalata_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalata_1 » Пон 13 дек 2010 20:35

Към колегата Jettix, колко газ за горене слагаш на 10 литра нафта примерно? Мисля да пробвам, дори си взех газ днес, но незнам пропорцията.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Пон 13 дек 2010 23:59

kalata_1 написа:Към колегата Jettix, колко газ за горене слагаш на 10 литра нафта примерно? Мисля да пробвам, дори си взех газ днес, но незнам пропорцията.Благодаря предварително.

Много зависи от газта на която ще попаднеш. Сега продават такава с изтеглена сяра и не е точно тази която беше преди. Ориентировъчно на 60л сипвам около 2литра газ за горене и 150-200гр двутактово масло. Хубаво е да се сложи преди зареждане за да може газта и двутактовото масло да се смесят по-добре с нафтата. Ако досега не е правено иска малко време докато премине през помпата и дюзите за да се смажат и поизчистят и тогава се усеща ефекта най-добре.

Потребителски аватар
gioreto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gioreto » Сря 15 дек 2010 14:31

След като прочетох темата реших да пробвам с двутактово масло. Все пак колата е абитурент тая година (93' набор), двигателя работи сякаш се трошат орехи в цилиндрите ... викам си ... нямам какво да губя, само мога да спечеля :). Резултата за мен е удивителен.
Взех от колега авантакис 200 мл. двутактово масло (Руско, синтетично), сипах го в около 40 л. резервоар с нафта от Лукоил и след 1 км. двигателя млъкна. Никога не е работил така добре (каму ли при -10 градуса). Не съм вярвал, че стария коптор може да работи почти като нов :)
Евала на този дето се сети да захвне темата :drunk

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Сря 15 дек 2010 15:03

навихте ме, и аз ще пробвам, тъкмо ми привършва манджата, ще зема да му шибна 300мл на 50л резервоар да видим ще има ли някакъв ефект :да:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 15 дек 2010 15:11

И аз слагам . По съвет на приятели в сервизи и след доста четене.Пробвал съм и без масло така че познавам шума на двигателя и искам да уверя всеки ,че има разлика.Зареждам само в Ромпетрол и Еко.Нафтата заради еко изискванията е обеднена откъм сяра ,а точно тя има смазочен ефект върху триещете се части на помпата.Лично аз слагам 10 мл на литър гориво.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Сря 15 дек 2010 15:23

не е ли множко ? идва 1%, половин литър на 50л ?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 15:49

gioreto написа:След като прочетох темата реших да пробвам с двутактово масло. Все пак колата е абитурент тая година (93' набор), двигателя работи сякаш се трошат орехи в цилиндрите ... викам си ... нямам какво да губя, само мога да спечеля :). Резултата за мен е удивителен.
Взех от колега авантакис 200 мл. двутактово масло (Руско, синтетично), сипах го в около 40 л. резервоар с нафта от Лукоил и след 1 км. двигателя млъкна. Никога не е работил така добре (каму ли при -10 градуса). Не съм вярвал, че стария коптор може да работи почти като нов :)
Евала на този дето се сети да захвне темата :drunk

Те много хора не вярваха в това число и аз,но след пробата пеят друга песен,включително и аз.И тук има хора,които не вярват,но и не искат да пробват.Сигурен съм,че ако пробват и те ще запеят същата песен.

Потребителски аватар
elimn
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD 2004

Мнениеот elimn » Сря 15 дек 2010 16:04

rosen79 написа:
gioreto написа:След като прочетох темата реших да пробвам с двутактово масло. :drunk

Те много хора не вярваха в това число и аз,но след пробата пеят друга песен,включително и аз.И тук има хора,които не вярват,но и не искат да пробват.Сигурен съм,че ако пробват и те ще запеят същата песен.

Е,ама! Да не е само моментно и после да се окучи нещо? Не си купуваме коли да ги караме 1-2 год. нали?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 16:05

няма такава опасност.Ако спреш да сипваш двигателя ще започне да работи така както и преди да си сипвал.

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Сря 15 дек 2010 16:45

Мисля че каквото и да сипя в нафтата няма да се промени... то ако ще става ще стане. От 5 години търкалям дизел и нямам проблем с него

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 16:53

Не е въпроса да си сипеш масалце когато имаш някакъв проблем.АТук става дума,че маслото прави двигателя по-тих и удължава живота на помпата и дюзите.Пробвай и ще видиш.

Върни се в “Дизелови агрегати”