губи спирачна течност решен за сега
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
губи спирачна течност решен за сега
колеги имам проблем губи ми спирачна течност,колата е джетта 2,сложил съм задни дискови и предни по големи от голф3,след време сложих спирачна помпа на 22мм от г3 и от тогава почна да ми губи спирачна течност но много малко за около месец загуби ммн малко след около месец и половина нивото падна доста и почна да свети лапмата след около 2 седмици пак долях почна да свети лампата,и след около седмица демек днес пак долях за да не свети лапмапата, течове не мога да открия,прегледал съм всиички меки връзки,около казанчето по помпата по сервото никакви следи от капана спирачна течност,прегледал съм около апаратите за следи няма, колата също е държа в гараж и следи също няма от капано, чудя се вече какво може да е къде да проверя от какво губи тая течност,педала не е мек но ме е страх да не ми извърти някои номер да не откажат спирачките, някой ако може да ме посъветв къде да проверя че вече не знам
Последна промяна от zdravko_jett на Вто 14 дек 2010 19:15, променено общо 1 път.
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
Re: губи спирачна течност
провери си много добре сирачната помпа . от към педала където е оста свали маншончето . там сигурно е тече
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Остава сервото да се пълни с течност.Ако може без разкачане на тръбичките да отделиш помпата от сервото да провериш омазнена ли е.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
van4ooo написа:Остава сервото да се пълни с течност.Ако може без разкачане на тръбичките да отделиш помпата от сервото да провериш омазнена ли е.
утре ще го проверя колега добра идея може и да е така, но нямаше ли да омеква педала, ако имате други идеи предложения пишете но меже и д аис прав щом няма течеове видими остава сервото да се пълни
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Помпата е за смяна,пълни се сервото колегата е прав.Минавало ми е през главата.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а може ли през вакуума да отива в пълнителния колектор и от там да не открия течност в сервото
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Е това е ако сервото се напълни до шапката, според мен не.
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Ако спирачната течност бъде засмука от сервото(след като е изтекла там) може да нанесе доста поражения за двигателя. Така, че провери дали наистина ти се пълни сервото(което е на 100%възможно)и отремонтирай системата.И да възможно е да отива в смукателния колектор .
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
лоша работа,май ще си сложа старата помпа
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Защо не пробваш да ревизираш сегашната си помпа.Смени и гумичките на буталцата , и с много фина шлайф паста притъркай вътрешността на цилиндъра и, за да може да си пасне по добре и да не ти прави проблеми. Не знам дали се продават ремонтни комплекти за спирачна помпа, ще ти улесни живота.
Но ако смяташ че е по лесно със старата помпа , и си сигурен, че тя работи може да я сложиш.
Но ако смяташ че е по лесно със старата помпа , и си сигурен, че тя работи може да я сложиш.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
да тя работи аз е семиних със 22м по голяма понже моята е на 20мм пък правех и ъпгреид на спирачките, колегата от форума беше сигурен че е здрава,може би е била някога, с ремонт на помпата не мисля да рискувам
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Е това е ако сервото се напълни до шапката, според мен не.
значи ако тече в серото трябва д аима течност така ли соред тебе колега
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Махни помпата, и с пръчката за маслото можеш да провериш. Внимателно само, да не нараниш мембраната. Тая течност някъде трябва да е отишла....
- mirogti1983
- Автомобил:
- Двигател:
проверил ли си отзад на задния мост има един клапан дато регулира спирачното усилие за задните спирачки , провери и него , имал сум такъв случаи
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
mirogti1983 написа:проверил ли си отзад на задния мост има един клапан дато регулира спирачното усилие за задните спирачки , провери и него , имал сум такъв случаи
дали има течове покраи него или? одеве го отхлабих кантара понеже ми занасяше задницата на снега тоест намалих спирачното усилие като преди
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”