Имам ли ABS - решен.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Lestat_k
Автомобил:
Двигател:

Имам ли ABS - решен.

Мнениеот Lestat_k » Пон 13 дек 2010 22:45

Здравейте,

Предварително се изивинявам ако въпроса не е за тук, или има отговор, но потърсих из форума и не намерих такъв.

Първо искам да Ви поздравя за страхотния форум и за отзивчивостта на всички тук. Доста почетох и научих :) От 3 дни имам Голфче и съм много му се радвам!

Въпроса ми е дали Golf-а ми има ABS? Колата е Golf III, 1995г, 1.8 (75кончета). Имам лампа на таблото, която не свети. При проба, ABS няма. Няма кутия с бушони в двигателния отсек с надпис ABS :)

Благодаря ви!

Последна промяна от Lestat_k на Сря 15 дек 2010 21:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам ли ABS

Мнениеот rgi2003 » Вто 14 дек 2010 6:10

Aми колега натисни спирачките много яко и ако педала почне да "рита", значи имаш.Ако пък не те мързи вдигни капака и виж след спирачния усилвател накъде тръгват тръбичките.Ако влизат в една четвъртита кутия всичките, значи имаш.Ако отиват направо към спирачните апарати нямаш.Лесно е.Може и по стикера от багажника да извлечеш информация какви са и екстрите на колата ти, ама това вече е по-сложно.

Потребителски аватар
Lestat_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lestat_k » Вто 14 дек 2010 7:13

На стикера не пише. Значи нямам :)

Благодаря!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 14 дек 2010 23:16

Ами мисля ,че е добре различим блока на ABS,някъде в ляво на отсека се намира.Ако е с ABS няма да има и "кантар" на задния мост(ако не е махнат поради други причини).И моето лично мнение е че тая система помага на шофьор с "никакъв" опит и скачайки юнашки на средния педал единствената му мисъл е че колата ще спре,следвайки избраната от Него траектория,абе нещо като тия -компютърните игри,дето имаш няколко живота.Много са впечатлени тия "водачи" като стъпят на лед.Лично аз имам повече доверие на дългогодишния си опит с таралясници и си слушам "жироскопа'-при мен е монтиран около тазобедрената става и за кратко го наричам "гъз".Авиопилотите също го ползват..понякога :wink:
П.С.Ам..една снимка на моторния отсек да качиш,ако може..би изяснило наличието/отсъствието,но не и функционалността.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 15 дек 2010 13:35

Много точно написано, Емо !!! Един фен от САЩ беше написал нещо като послание на колата си, че АБС и Сервото на волана (PAS в САЩ) са за малки женички :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”