На какво да се кара вече Газ или Бензин?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Re: На какво да се кара вече Газ или Бензин?

Мнениеот wassilzaza » Нед 12 дек 2010 21:53

Всеки пише за разход на гас в града, но това значи ли че колата върви и пали само на гас? Защото моята при тези температури около нулата и разстояние 0.5 до 1-2км. гори 20 при палене на бензин. Ами ако паля на гас и станат температурите минус какво става? Сега карам на бензин докато задуха топло парното предполагам, че водата е загряла до 15-20 градуса поне и сменям на гас и мисля, че така е по-икономично. Така ми гори към 15 малко повече от лятото, колко бензин заминава незнам, но мисля, че не е много. Незнам как една кола в София само гас може да гори 10-12(доста често ги чета тези разходи в форума). Дори един път да я запалиш и да минеш 100км не вярвам да гори толкова малко. Моята кола(1.8ААМ ловато) мога да кажа на 99%, че е изрядна ако изключим, че ми е пробито гърнето. Извън гарада разхода ми е супер. Между другото лада 1.3, подложена на същото каране в града само на гас гори 17-18 :D Къде е истината се питам?

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 13 дек 2010 12:20

Rabbit_TDI написа:15 разход на газ и 10 разход на бензин - как го роди това?

И то с Поло :)

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Пон 13 дек 2010 21:39

basata-user написа:аз мисля да сваля бутилката да не ми тежи и да си карам на бензин :)

И аз така колега досега карах с 60 литрова сега намерих 30 литра и махам и без това карам само градско на газ :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 13 дек 2010 22:07

IceHeart написа:Истината е една, даден продукто, колкото повече се купува консумира толкова цената му се покачва! Така че и на бензин да минем и него ще дигнат! На ток да минем и тока ще вдигнат. За това е по-добре заплатите да ни овеличат и проблеми няма да имаме със горивата mhihi

Не си прав, законите на кономиката в България важат само за покачване на цени. Интересно защо в чужбина по празниците(коледи, нови години) магазините правят промоции, свалят цените печелят от оборот, а тук... тогава е момента за печалба.

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Пон 13 дек 2010 22:28

mupk0 написа:..

За да ти е реално сметнат разхода трябва да е пълна/празна бутилка ...с дозареждане никак не се връзва .

Голфа ми /RF/гореше около 10 лятото и 12-13 зимата в града -това на газ пълно/празно .Сега пасата стигна по едно време 17/100 :shock . Но както и да го смятам на бензин не ми се вързва сметката . Зареждам за 40 лв бензин и по стрелката установявам .. че съм към 15 на 100 :063:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 13 дек 2010 22:39

написах и в друга тема,сега карам на бензин,разликата ми е 1.5 до 2.5лв.Моята дава разход около 16 газ в града и около 10-12 извънградско,средно около 13 /17.55лв/на 100км.На бензин средно ми е 9.5л по 2.09лв/на толкова го зареждам с отстъпка,имам клиенстка карта/ прави 19.85лв,разликата е 2.30,без да правя сметка,че всяко палене ми е на бензин и докато не кача поне 30градуса на мотора си карам на бензин,така,че разхода може и да се намали за сметка на бензина.

Сега някой може да ми каже ,че колата ми не е в ред за да има такава разлика на газ,мога да кажа ,че работи перфектно на газ,с нов въздушен филтър,настройката се прави от много кадърни момчета/на газанализатор/,няма никакви проблеми с нея,но за да имам прилично вървене разхода е този.Може да се свали,но за сметка на динамиката.
На колегите с газови инжекциони е по добре на газ,спор няма,там разликите са други.
:beer

Последна промяна от stanev11 на Пон 13 дек 2010 22:52, променено общо 1 път.

uruk-hai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uruk-hai » Пон 13 дек 2010 22:44

Да приемем че автомобилът ви е с газов инжекцион.Ако е монтиран правилно и колата е в изправност не следва разликата в разхода на бензин и газ да е особено голяма.Поне при мен е така.Разбира се,много зависи кой как кара,в колко задръствания се е набутал/днес на околовръстният беше шок..../ и така нататък.
От което следва че при разлика от около 1 лев все си има смисъл от газта.Дали количеството бензин което можете да заредите с 20 лева е колкото същото газ? Или се получават поне 5 литра разлика.Ако сметките ми са погрешни,не бих се разсърдил ако ме попрашите.А колкото до това че кола с газ е бомба...моля ви.
Април 2009 година претърпях увасна катастрофа-един идиот ме настигна на магистралата със 140 поне.Не си спомням много но бутилката висеше като черво от жалките останки на багажникът ми.А колко по опасен е полупразен бензинов резервоар пълен с изпарения.Но нека не разводняваме темата... :)

Потребителски аватар
stankofm
Автомобил: GOLF MK1
Двигател:

Мнениеот stankofm » Пон 13 дек 2010 23:13

Колеги днеска засякох моята кола.Палене само на ГАЗ и каране само на ГАЗ колата ми даде 15/100 разход.Това нормалноли е според вас? :D

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Вто 14 дек 2010 10:00

stankofm написа:Колеги днеска засякох моята кола.Палене само на ГАЗ и каране само на ГАЗ колата ми даде 15/100 разход.Това нормалноли е според вас? :D

Според мен е нормален особено като е студен старт на газ!

А аз ся се чудя? дали наистина да слагам газ? или ако цената няма да спада не си заслужава???? :beat_butt2

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 14 дек 2010 10:57

Kovach написа:Без да се обиждат колегите,нищо лично към никой,но...Нафтата е за печките,газта за котлоните,бензина е за колите :да: Това в кръга на шегата разбира се.Аз лично си карам вентото на бензин,харчи ми 5-5,5 на сто.

Аз пък залагам 1000лв, че вентото ти не гори никога 5/100 освен като се спускаш по надолнище. И 5,5/100 не можеш да изкараш за 100км пробег - може би на отделни участъци, но това не е "среден разход". Не знам толкова народ как си прави все наивните сметки за разход-фантазия.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 14 дек 2010 11:12

MMX написа:
Kovach написа:Без да се обиждат колегите,нищо лично към никой,но...Нафтата е за печките,газта за котлоните,бензина е за колите :да: Това в кръга на шегата разбира се.Аз лично си карам вентото на бензин,харчи ми 5-5,5 на сто.

Аз пък залагам 1000лв, че вентото ти не гори никога 5/100 освен като се спускаш по надолнище. И 5,5/100 не можеш да изкараш за 100км пробег - може би на отделни участъци, но това не е "среден разход". Не знам толкова народ как си прави все наивните сметки за разход-фантазия.

Аз пьк залагам 1000 лева,че на магистрала моята кочина дава и под 5.5,и за да сьм точен 5.33(Лятото),средна скорост 100км/ч,без никакви гаври,тук там до 120-130 но само за малко като ми писне да карам бавно!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 14 дек 2010 11:41

red rider написа:
mupk0 написа:..

За да ти е реално сметнат разхода трябва да е пълна/празна бутилка ...с дозареждане никак не се връзва .

Голфа ми /RF/гореше около 10 лятото и 12-13 зимата в града -това на газ пълно/празно .Сега пасата стигна по едно време 17/100 :shock . Но както и да го смятам на бензин не ми се вързва сметката . Зареждам за 40 лв бензин и по стрелката установявам .. че съм към 15 на 100 :063:

Няма кой да я чака да свърши.Откакто замалко дазакъсам и лято и зима бутилката е до горе пълна.

Снощи пак имаше разходка до Стара Загора,заради снега:
Габрово->Ст.З+20км градско в Ст.З - 12.51 (ЕКО)
Стара Загора->Габрово -> 10.67.(ОМВ)

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 14 дек 2010 14:02

HEARTLESS написа:
MMX написа:

Аз пьк залагам 1000 лева,че на магистрала моята кочина дава и под 5.5,и за да сьм точен 5.33(Лятото),средна скорост 100км/ч,без никакви гаври,тук там до 120-130 но само за малко като ми писне да карам бавно!

Съжалявам, но в нашия град няма магистрали - налага ми се повечето време да карам по обикновени шосета с 30-40км/ч. Ако ти живееш само по магистралите ти е лесно с разхода. Тук не говорим за хипотетично-идеални ситуации, а за реалния живот. Иначе и аз ако спечеля 5 милиона от тото-то знаеш ли каква кола ще си купя?!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 14 дек 2010 17:12

MMX написа:
HEARTLESS написа:
MMX написа:

Съжалявам, но в нашия град няма магистрали - налага ми се повечето време да карам по обикновени шосета с 30-40км/ч. Ако ти живееш само по магистралите ти е лесно с разхода. Тук не говорим за хипотетично-идеални ситуации, а за реалния живот. Иначе и аз ако спечеля 5 милиона от тото-то знаеш ли каква кола ще си купя?!

Каква :horror:

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 14 дек 2010 17:43

В преносен смисъл го казвам като за нереални неща. Разход на бензин означава среден разход, а не "на дълго" на незнам какво си, при еди какви си условия. Хората се оплакват от разход на газ 15/100 в реални условия, а не че при идеални няма да им изкара 9/100. Тъй че похвали ми се с 5/100 ама без условия за магистрали и др.

Върни се в “Автогазови уредби”