Търся демо на Микроинвест склад.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Търся демо на Микроинвест склад.

Мнениеот silent » Пет 07 юли 2006 17:30

Някой мяркал ли е такова демо в нета ограничено по време но не по функиционалност. Трябва ми да пробвам някои неща в къщи.Пробвах в сайта им обаче засега не мога да се регна там.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 07 юли 2006 18:24

здравей!
ето тук:
http://www.microinvest.net/

но има доста по-добри продукти на пазара на малко по-висока цена
поразгледай, поразпитай :D

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 07 юли 2006 18:36

Проблема е че се регистирам обаче не ми пращат писмо за активация.
Като каза че има доста по добри складови програми дай някакъв пример. Подходяща складова програма за производствено предприятие.

Потребителски аватар
neocom
Автомобил: B9
Двигател:

Мнениеот neocom » Пет 07 юли 2006 18:43

И аз търся подобна програма за производстото и също мислех да пробвам Микроинвеста. Ако някой е запознат да препоръча нещо по-читаво, че горният нещо не ми хвана ако.

Предварително благодаря.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пет 07 юли 2006 19:57

Микроинвеста е лесна за ползване , иначе има една Плюс-Минус , разгледайте я
:arrow:

http://www.persof.com/site/

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Пет 07 юли 2006 21:39

под производствена какво разбираш - да ти смята дограмите с фирата и при различните заготовки кое ще ти е най-икономично ли?
плюс-минус не го може това (поне до скоро), поддържал съм я и я познавам много добре отвътре. но подобна програма може да се направи при точни спецификации от страна на клиента. ролпласт използват програма, която изчислява по подобен начин, но не познавам софтуера.
иначе за чисто складова програма има достатъчно голям избор

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 07 юли 2006 22:50

Ninja написа:под производствена какво разбираш - да ти смята дограмите с фирата и при различните заготовки кое ще ти е най-икономично ли?
плюс-минус не го може това (поне до скоро), поддържал съм я и я познавам много добре отвътре. но подобна програма може да се направи при точни спецификации от страна на клиента. ролпласт използват програма, която изчислява по подобен начин, но не познавам софтуера.
иначе за чисто складова програма има достатъчно голям избор

Тази програма за която говориш няма нищо общо или поне много молко общо със складовата програма. Под складовапрограма за производство се има в предвид, програмата да има възможности да се трансформира една или сбор от няколко позиции по определен алгоритъм в трета позиция. При търговията няма такъв филм. Там квото влиза това излиза.Вче четири часа чакам имейл за активиране на аканута от страна на микроинвест.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Съб 08 юли 2006 9:38

Микроинвест склад е пълен боклук, не ти я препоръчвам.

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Съб 08 юли 2006 10:31

за тези твои нужди плюс-минус ще ти свърши идеална работа. последно беше 360 с ддс професионалната версия. търси Пеньо Пенев, той ще ти свърши работа - личен съвет. ако искаш повече инфо изтегли си демо версия, която е напълно функционална и не изисква парола първите 30 дни. за всичко друго питай смело на лични, за да не спамиме темата тук

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Съб 08 юли 2006 17:24

на мен ми се намират някави по-стари версии /напълно функционални/ на +-. ако някой държи - ЛС

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Съб 08 юли 2006 19:25

Много се зарадвах на мненията в тази тема относно +- :) Вече 3 години работя като консултант-счетоводител в Перфект Софтуер, ако имаш някакви въпроси за Плюс Минус ще се радвам да помогна ;)

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Съб 08 юли 2006 19:54

Memo да беше казал по-рано бре....... преди около 1 или 2 години такива мъки ми бяха да я разуча... майко не ми се мисли , но като цяло програмката е добра .

Абре ние с теб още имаме неуредени сметки :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 08 юли 2006 20:00

Memo написа:Много се зарадвах на мненията в тази тема относно +- :) Вече 3 години работя като консултант-счетоводител в Перфект Софтуер, ако имаш някакви въпроси за Плюс Минус ще се радвам да помогна ;)

Трябва ми частта за управление на склад на машиностроително предприятие.
Изтеглих демо версия на +- обаче за разлика от микроинвест никъде не видях възможност за задаване на спецификации/рецепти и т.н /на произвежданите изделия които да съдържат всички съставни части и съответните бройки на дадено изделие. Сцел като трябва днес да произведем 5апарата от вид съставени от по 200-300 чарка. Програмата по тази предварително съставена и ви вкарана внея спецификация автоматично да извади сътоветните части от склада и да ги трансформира в 5 апарата. Като евентуално там където няма съответна наличност съобщи или оцвети в червено съответната позиция. В общи линии това ми трябва. Кактои по простатата операция- да мога да вкарам 5кг стомана на входа да изкарам пет зъбни колела на изхода образно казано.
Сега ако си запознат със съответната програма добре кажи има ли такива възможности и къде да ги търся. Че хелпа и е правен в пътък кога някой много е напинял да си ходи...демек с него и без него се тая.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Съб 08 юли 2006 21:10

В списъка с Документи (Операции>Документи) си добавяш следните документи:
1. Калкулация > Тип КК > файл - Calculation.xls
- разгледай я, това всъщност е разходната норма, вътре задаваш какви материали са нужни за единица продукция.

2. Заприхождаване > Тип ЗП > файл - ZpProd.xls
- като го отвориш вътре извикваш склад за заприхожаване (прм. Склад Готова продукция) и склад за изписване (прм. Склад Материали). После си извикваш Калкулацията, т.е. съотвевтната продукция и когато зададеш бройката, програмата автоматично смята нужните материали. Забележи горе вдясно бутона СИ, ако го кликнеш те праща в Складовото искане и там виждаш какво точно изписва.
При натискане на F8 ( запомняне на документа ) се получава заприхождаване с Склад Готова продукция на зададените бройки продукция и съответно се изписват материалите от Склад Материали.

Това е общо взето. Ако не успееш да се справиш и имаш нужда да ти се покаже, отскочи до офиса, демонстрациите са безплатни :wink:

Exell, светът е малък брат :P Мани ги тия сметки, ще ги оправим ;)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 08 юли 2006 22:05

Благодаря ти .... След твоите напътствия си мисля че има светлина в тунела но много усложено ми се вижда всичко в сравнение с микроинвеста. Все си мисля че програмата е по-подходяща за търговски фирми. Все пак утре ще и обърна още внимание.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”