TDI в студа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: TDI в студа

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 13 дек 2010 14:02

the_red_camel написа::D :D ами аз какво да кажа паля колата карам я 1-2 км градско до 2000 оборота после сам извънградско и стрелката едвам 70, аз тая кола не помня да е стигала до 90 градуса :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ти сигурно не помниш и термостат да си сменял :Mr Green Fun

мен много ме дразни твърдата работа на мотора при минусови температури, докато загрее, за това зимата си повишавам ниските обороти с 2 стъпки през ваг-а до около 1000 и вибрациите чувствително намаляват

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 13 дек 2010 16:27

От др. форум-колегата Brezel:
"УСТРОЙСТВО ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНО ПОДГРЯВАНЕ

В ЕБУ е интегрирано управлението на подгряването. То е разделено на 2 области:
- предварително подгряване
- съпътстващо /съпровождащо/ подгряване

Благодарение на отличните на пускане /запалване/ на този дизелов двигател, предварително подгряване е необходимо само при теператури пд-ниски от +9 градуса по Целзий. ЕБУ получава от датчика за температура на антифриза съответния сигнал. Водача получава информация за продължителността на предварителния подгрев, чрез намираща се в таблото контролна лампа.
Да се обърне внимание: Контролнаната лампа за продължителността на предварителното подгряване има двойна функция. Ако свети по време на пътуване, то не се извършва предварителен подгрев, а информира водача за неизправност в системата за управление на двигателя.
След запалване на двигателя следва фазата на съпътстващо подгряване. Благодарение на това се намалява шумността на двигателя, подобрява се качеството на празния ход и се намалява вредната емисия в изгорелите газове. Фазата на съпътстващото подгряване се изключва при обороти на двигателя над 2500 об/мин.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ПОДГРЯВАНЕ

Въз основа на своя отличен КПД, двигателят отделя толкова малко топлина в изгорелите газове, че в някои случаи не му достига топлинна /грееща/ мощност. Затова в някои от северните страни се прилага допълнително подгряване на антифриза. То се състои от 3 подгревни свещи, които се намират в главата на цилиндровия блок.
Датчик G72 изпраща сигнал в ЕБУ за температурата на смукателния колектор. Ако в момента на палене на двигателя температурата е по-ниска от праговото и значение в характеристиката, то ЕБУ активира чрез релето J125 допълнителното подгряване на антифриза. За да не се получи разреждане на акумулатора, в зависимост от свободната мощност на алтернатора се подава захранване на 1,2 или 3 подгревни свещи. Допълнителното подгряване се изключва, когато антифриза достигне определена температура. "

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Пон 13 дек 2010 17:05

колега сега да не отварям нова тема но искам да попитам каква е компресията на голф 3 1.9 тди 90 коня :?

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 13 дек 2010 17:23

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 13 дек 2010 23:31

А да ви питам специално за ПД моторите,като е загряла до 90 градуса,а навън е -3 и като спрете на място за 5 мин. с включено силно парно пада ли ви температурата леко?

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 13 дек 2010 23:42

kiki1 написа:А да ви питам специално за ПД моторите,като е загряла до 90 градуса,а навън е -3 и като спрете на място за 5 мин. с включено силно парно пада ли ви температурата леко?

Чак на место с включено силно парно не съм се заглеждал, но при мен при най-лекото спускане по наклон стрелката мърда и ме дразни честно казано. Общо взето трудно загрява точно до 90 градуса, трябва повече време да я карам и тогава чак.

Преди Пасата три години карах един AFN и такива неща със загряването не съм имал.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 13 дек 2010 23:53

kiki1 написа:А да ви питам специално за ПД моторите,като е загряла до 90 градуса,а навън е -3 и като спрете на място за 5 мин. с включено силно парно пада ли ви температурата леко?

Да :talk:

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 14 дек 2010 11:27

.бах тия дизели :beer

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 14 дек 2010 11:30

K написа:... но при мен при най-лекото спускане по наклон стрелката мърда и ме дразни честно казано. Общо взето трудно загрява точно до 90 градуса, трябва повече време да я карам и тогава чак.

Преди Пасата три години карах един AFN и такива неща със загряването не съм имал.

Задължително си смени термостата. Ако я закачиш на ВАГКОМ ще видиш, че едвам загрявяш до 75 градуса. :drunk

drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Мнениеот drago86 » Вто 14 дек 2010 19:45

Да питам нещо: нормално ли е сутрин при първото палене за деня да изкарва пушек малко отзад,пушека е от масло май. При палене двигателя малко дига оборотите и леко претриса и задържа на 1000об. за извесно време, като беше малко по топло не дигаше оборотите и н е тресеше така :?.Как ви се струва това ? :?:
става дума за 1.9 тди AGR

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 14 дек 2010 20:12

drago86 написа:Да питам нещо: нормално ли е сутрин при първото палене за деня да изкарва пушек малко отзад,пушека е от масло май. При палене двигателя малко дига оборотите и леко претриса и задържа на 1000об. за извесно време, като беше малко по топло не дигаше оборотите и н е тресеше така :?.Как ви се струва това ? :?:

Провери си свещите колега.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 14 дек 2010 20:21

Да, при парно. При пуснат климатроник - не. Така е при мен, зимата карам само с пуснат :beer

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Вто 14 дек 2010 22:26

И при мен пада температурата, но съм решил да пробвам с нов термостат. Искам да попитам - как се разбира дали са изгорели свещите за подгряване на антифриза?

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Вто 14 дек 2010 22:51

При TDI моторите няма загряване ако е студено навън и сте пуснали парното на Max.Аз съм с 1Z мотор и ходя за риба с колата и спя в нея,зимата е абсурд на място да стигне 90 с пуснато топло.Работила е и по5-6 часа на място и нама загряване.Ако спреш топлото има надежда да загрее...!

drago86
Автомобил: Сеат Ибиза
Двигател: AGR

Мнениеот drago86 » Вто 14 дек 2010 23:04

jos написа:
drago86 написа:Да питам нещо: нормално ли е сутрин при първото палене за деня да изкарва пушек малко отзад,пушека е от масло май. При палене двигателя малко дига оборотите и леко претриса и задържа на 1000об. за извесно време, като беше малко по топло не дигаше оборотите и н е тресеше така :?.Как ви се струва това ? :?:

Провери си свещите колега.

Досега не съм имал индикация за проблем с свещите.При палене лампата светва и изгасва, ако имам проблем с тях нали ще светни лампата ?

didopoli написа:При TDI моторите няма загряване ако е студено навън и сте пуснали парното на Max.Аз съм с 1Z мотор и ходя за риба с колата и спя в нея,зимата е абсурд на място да стигне 90 с пуснато топло.Работила е и по5-6 часа на място и нама загряване.Ако спреш топлото има надежда да загрее...!

Как така няма да загрее на място. На място колата би трябвало да може да загре без проблем.Оня ден по магистралата колата като загря до 90 с парно стрелката не мръдна като имаше доста места кадето карах и по инерция.Като купих колата не загряваше до 90 при извънградско каране но след като смених термостата вече няма такъв проблем.

Върни се в “Дизелови агрегати”