Нормално ли е при работещ двигател като му отворя капачката малко да духа?
заглавието е мегаотнесено! как очакваш да излезе в търсачката? mod edit: vaskoto1

за двигателя-духа от капачката на маслото
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:53, променено общо 1 път.
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
абе аз преди няколко месеца гледах един АБФ че мисех да го вземам от една автокъща и му беха лъснали ДВГ-то ала бала обеча оня като запали колата аз отворих капачката на маслото и от там -хвърляше яко масло и пръскаше -к'во би трябвало да означава това ? че двигателя е бил капут ли ?аз тогава си помислих че е нормало 

- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Ами нормално е за АБФ за пръска масло от там понеже няма пластмасов капак над валовете като на 8V нали все пак трябва да се смазват валовете
Иначе ако не пръска от там масло ще блокира след около 1мин.
А за въпроса няма такава кола дето да не полъхва от тази капачка,иначе както казаха колеги от щеката ако лъха или пръска масло тогава вече е много зла мотора от към сегманти 

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:Ами нормално е за АБФ за пръска масло от там понеже няма пластмасов капак над валовете като на 8V нали все пак трябва да се смазват валоветеИначе ако не пръска от там масло ще блокира след около 1мин.
А за въпроса няма такава кола дето да не полъхва от тази капачка,иначе както казаха колеги от щеката ако лъха или пръска масло тогава вече е много зла мотора от към сегманти
Мда моя мотор е с сменени сегменти и пълно обслужване на главата и си метка яко от там щот те валовете се въртят и няма как да не хвърля масло.За 10000км ми е изгорило 0л масло

- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
rusiq_24 написа:от щеката ако лъха или пръска масло тогава вече е много зла мотора от към сегманти
и това не е точно така.
в смисъл ако запушиш отдушника на картерните газове веднага ще духне от щеката.
а в този отдушник се събират доста гадости.

а дали е нормално да духа отгоре...
все пак маслото ври и кипи метка се под налягане нагоре надолу.
логично е да се образуват и газове по маслените магистрали.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
И аз да споделя-вчера напраих проба.На празен ход от капачката на главата си духа яко,похварля си и масалце ама въздуха е чист което ме навежда на мисалта че няма газове в него.От щеката на маслото духа толкоз слабо че ако не бях чел таз тема нямаше да разбера.Двегателя за 10 000-12 000 5W40 си лапва чертичките отгоре до долу.Другата седмица(а дано на края щот се кана от половин година) ще ида да си направа един сериозен преглед щото колата откакто сам я зел само смених консумативите а нямам време да разгледам сичко щото я зех от некав тарговец а колата си е на години и километри.Та кат доидат резултатите ще ви кажа кво значи да ти духа от капачката яко и лошо ли е
А и стискаите палци да нема някоя инфекция

А и стискаите палци да нема някоя инфекция

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колега vanhallen до колкото съм запознат аз,може колата да гори масло дори и 1л на 1000км и пак да върви много,това се получава когато има запекан маслен сегмент (ако изключим вероятноста за гумички на клапаните) а другия вариант за който ти питаш е да не бара масло но пък другите сегменти са поизносени и няма да върви много и най вероятно компресията ще е по ниска
Абе не е критерий че ако не бара масло двигателя е супер,според мен един мотор е ОК когато не бара масло и компресията му е добра а точно такъв мотор не духа от щеката повярвай ми 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”