Въпрос за стъклен покрив?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за стъклен покрив?

Мнениеот Ludia » Вто 14 дек 2010 15:59

ktamen написа:Гредите на тавана образуват рамка, но ламарината играе ролята на диагонал за да е устойчива тази рамка. Аз съм се качвал с голфа странично върху бордюр и в резултат тавана се вдлъбна защото диагоналното натоварване беше твърде голямо, така, че си помисли добре преди да режеш - цялото купе ще започне да се усуква много по-лесно.
Иначе поликарбоната наистина е суперздрав люковете на батискафите се правят от поликарбонат и издържат 1000 атмосфери налягане, само, че старее доста бързо особено от слънчевите лъчи, освен това е мек и се драска лесно, само след година ще си промени драстично цвета. Дори купето да не се усуква уплътняването ми се струва много сложно, а ако се усуква направо - мисия невъзможна. Ако все пак решиш да режеш ъглите трябва да са заоблени иначе от ъглите ще тръгнат пукнатини по ламарината.

а при кабриото как е ?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 14 дек 2010 16:00

Като гледам моя стъклен покрив стъклото е бая дебело :roll: И минава рамка през средата от колонка до колонка.
Според мен с плексиглас нищо няма да стане :wink:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 16:17

Ludia написа:
ktamen написа:Гредите на тавана образуват рамка, но ламарината играе ролята на диагонал за да е устойчива тази рамка. Аз съм се качвал с голфа странично върху бордюр и в резултат тавана се вдлъбна защото диагоналното натоварване беше твърде голямо, така, че си помисли добре преди да режеш - цялото купе ще започне да се усуква много по-лесно.
Иначе поликарбоната наистина е суперздрав люковете на батискафите се правят от поликарбонат и издържат 1000 атмосфери налягане, само, че старее доста бързо особено от слънчевите лъчи, освен това е мек и се драска лесно, само след година ще си промени драстично цвета. Дори купето да не се усуква уплътняването ми се струва много сложно, а ако се усуква направо - мисия невъзможна. Ако все пак решиш да режеш ъглите трябва да са заоблени иначе от ъглите ще тръгнат пукнатини по ламарината.

а при кабриото как е ?

Кабриото има съвсем различна конструкция, нали знаеш, че е по тежко от покритите си братовчеди въпреки, че са спестили малко тегло от керемидите.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 дек 2010 16:44

ktamen написа:
Ludia написа:

а при кабриото как е ?

Кабриото има съвсем различна конструкция, нали знаеш, че е по тежко от покритите си братовчеди въпреки, че са спестили малко тегло от керемидите.

знам, за това питам.... кое точно е различното ? кое предотвратява онова усукване за което ти говориш ?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Вто 14 дек 2010 16:53

Айде пак почнахме с глупостите :) При кабриото самата рама е по-здрава и в нея се осъществява предпазването от усускване. Една ламарина хич няма да му запази диагоналите. Скочи си върху тавана и да видиме дали няма да се огъне, така че хич не ми се струва сериозно изказването, че ламарината пази диагоналите. Поликарбоната от своя страна поема доста силни удари при хокея и нищо не му става. Като се хване през 15-20 см можеш да си сигурен, че ще поема усукването по-добре от ламарината. Трябва обаче да се оставят предната, задната и средната греди, иначе наистина ще се наложи да се излиза през тавана :) Затова че полимера е мек... интересно защо бронираните стъкла се правят от поликарбонат. Стареене - това не е плексиглас, въпреки че е от същата "фамилия" :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 17:06

Като отвори тема за дивана - пробвай да свалиш гърба (фазера) на някой гардероб и виж каква устойчивост има без диагонали.
Как би обяснил това, че тавана ми се вдлъбна като удара беше само по задната дясна гума?Бронираните стъкла най-често се правят от залепени стъкла - също като предните стъкла на колите само, че слагат много слоеве, а не само два.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Вто 14 дек 2010 17:42

west coast customs
направиха един рейнджровър с такъв таван

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 14 дек 2010 18:06

Така първо няма да режа цялата тенекия на тавана.Като се почне от предния джам поне 40 сантиметра след него.От задния ще е 30 сантиметра.Общата дължина на тавана е 170 см - 40см от пред и 30 см.от зад значи остава точно 1 метър да се изреже тенекия.Това не мисля че ще навреди на геометрията му :roll:
Плюс това голфа е двувратка,четох в един форум на Ситроен,че били по-подходящи за стъклен таван.
И още нещо,всеки сигурно се е возил на Трабант :D Някои даже са му махали тавана,който се държи на някакви си рапидки като остава само рамката,която няма греди.Е защо не се криви нищо при него :roll: Като ти кефне си връщаш тавана,завиваш рапидките и всичко е ок.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 14 дек 2010 18:11

SANDO 1 Колега, гледам че си голям ентосиаст и мераклия, доста работи си правил по-колата си сам! Но недей бърза с тавана, преди малко питах един приятел тенекефжия, и когато му казах че съм решил да правя на моята кола тавана стъклен се прекръсти 2 пъти и ми каза че съм решил да си сменям колата mhihi
Та мисълта ми е, по-добре си намери читаво стъкло, което е много здраво, че да не стане така да скапеш читава кола за един лЮк! Аз имам идея да идеш в кобра-та за стъкла и там ще ти изработят според това което искаш. Вярно малко солено излиза, ма поне ще знаеш че е качествено! :да:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 14 дек 2010 18:12

SANDO 1 написа:Плюс това голфа е двувратка,четох в един форум на Ситроен,че били по-подходящи за стъклен таван.

Хм...И кво ще кажеш за новия суперб комби? mhihi От него по-недвуврато няма

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 14 дек 2010 18:29

Чудомир написа:
SANDO 1 написа:Плюс това голфа е двувратка,четох в един форум на Ситроен,че били по-подходящи за стъклен таван.

Хм...И кво ще кажеш за новия суперб комби? mhihi От него по-недвуврато няма

Ами не знам колега,тва го прочетох в форума на Ситроен :D щом хората и на комбита ли ги слагат,значи не е нещо невъзможно.
Иначе не бързам,ще разуча всеки вариант и тогава ще действам.Нали затова е форума да се консултирам с хора които разбират някои неща повече от мен :да:
Някой ако има видеото от Уест Коуст с Рейндж Ровъра наека го сподли,че само снимки намирам :да:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 14 дек 2010 21:21

Взимаш го от някоя размазана Е-класа (W210) и си готов,а и за Г3-ка по-голям не ти трябва!
Изображение

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 14 дек 2010 21:42

ktamen написа:Като отвори тема за дивана - пробвай да свалиш гърба (фазера) на някой гардероб и виж каква устойчивост има без диагонали.
.

Идеален пример.
Нали 'стъклото' ще му върши същата работа :idea:

от тенекиджийска гледна точка трябва много да се изпипа :roll:
Остане ли ми време ще поровя в щатско.
сигурен съм, че има готово решение за закрепване и уплътнение

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 14 дек 2010 21:44

group® написа:
ktamen написа:Като отвори тема за дивана - пробвай да свалиш гърба (фазера) на някой гардероб и виж каква устойчивост има без диагонали.
.

Идеален пример.

още повече, че материала който предложиха по-горе със сигурност е по-здрав от ламарината...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 21:54

Ludia написа:
group® написа:
.

Идеален пример.

още повече, че материала който предложиха по-горе със сигурност е по-здрав от ламарината...

Колко е здраво стъклото е твърде спорен въпрос, но със сигурност няма начин да се свърже така стабилно за ламарината, че да се използва здравината му. И кой е тоя материал дето е по-здрав от ламарината? Просто си написах мнението, че ако тръгне да реже колегата, наистина ще си търси друга кола. Той да си преценя какво да прави.

Последна промяна от ktamen на Вто 14 дек 2010 21:55, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”