Не решен проблем Поло.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Не решен проблем Поло.
Колеги преди време бях пуснал тема за тропане по време на движение.
Поло 1.0 аер.1997г.
Тропането е когато колата ускорява и го има на всяка скорост.Колкото по бързо се движа тропането става по бързо.Чува се тежък звук.
Ходих на 3 сервиза смених съеденител,тампони на носачи корм.щанги,гледаха ми вътрешните карета и няма оправяне.Бях се заблудил че като смених съеденителя се оправи но нее.Сега е студено и ми се струва че го чувам повече.Двигателя работи добре,скоростите са добре е нещо нее, моля ако имате нвкакви идеи да ме насочите.Когато пусна гаста но пак съм на скорост
не тропа,тропа при натоварване.
Предварително ви благодаря.
Поло 1.0 аер.1997г.
Тропането е когато колата ускорява и го има на всяка скорост.Колкото по бързо се движа тропането става по бързо.Чува се тежък звук.
Ходих на 3 сервиза смених съеденител,тампони на носачи корм.щанги,гледаха ми вътрешните карета и няма оправяне.Бях се заблудил че като смених съеденителя се оправи но нее.Сега е студено и ми се струва че го чувам повече.Двигателя работи добре,скоростите са добре е нещо нее, моля ако имате нвкакви идеи да ме насочите.Когато пусна гаста но пак съм на скорост
не тропа,тропа при натоварване.
Предварително ви благодаря.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не решен проблем Поло.
Махнах катализатора защото дрънкаше и сложих резонатор.Другите гърнета са здрави поне като ги удрям не дрънкат,нямат дупки.Звукът е във нещо което се върти немога да си го обесня,но е силен и прилича на звук от вътрешно каре но нее.Свалях ги в един сервиз миха ги сложиха грес-никаква промяна.
Това нещо се чува още при самото тръгване и на 5скорост го има ама вече е много бързо и от други шумове го чувам по слабо.
Това нещо се чува още при самото тръгване и на 5скорост го има ама вече е много бързо и от други шумове го чувам по слабо.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си лагерите на главините при гумаджия - вдигате колелата едно по едно на количка с твърд привод, въртите колелата и на дръжката на количката ако се получат вибрации - сменяш лагера.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Вдигахме на крик,на стоики-твърди,когато е вдигната не хлопа.Лагер хлопа ли,по принцип няма признак за лагер,не стърже,не вие а хлопа със честотата на оборотите на двигателя или скороста немога точно да определя.Чъвам го някъде около педалите.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моята чегърташе е грачеше като каре, ама се оказа преден ляв лагер - пукната черупка. На хидравличен крик не се гледа, защото обира вибрациите. Ако сте баяли на твърд привод и ти се чува към педалите, по - прилеча на съединител - смени майсторите.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Съединителя го смених преди месец ,но преди и след смяната няма разлика,освен че сега ми отделя добре,педала е мек и не боксува,защото стария боксуваше и тракаше лагера,но чукането си остана.
Вече спирам да ходя по сервизи щото нищо не правят а ми вземат сумати пари за смяна на ненужни части.Ще следя мненията на колегите ,ще чета подобни теми в форума дано нещо ми помогне.
Вече спирам да ходя по сервизи щото нищо не правят а ми вземат сумати пари за смяна на ненужни части.Ще следя мненията на колегите ,ще чета подобни теми в форума дано нещо ми помогне.
здрасти колега. Можеш ли да направиш на един полигон тест на каретата пълен ляв и пълен десен на пред и после същото и на зад , след това пробвай и по инерция доколкото ти позволява полигона .Целта е да се разбере дали има тва тропане когато е на скорост или кога то е по инерция колата и при кой завой се чува най силно.
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Когато съм по инерция или отпусна газта не се чува,няма значение дали съм в завои или направо-чука на завои или направо само при ускорение.По време на завиване не се променя.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
щом чука само при натоварване, т.е. като настъпиш педала на газта предполагам, че имаш проблем в скоростната кутия или по точно диференциала!
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
teddy написа:щом чука само при натоварване, т.е. като настъпиш педала на газта предполагам, че имаш проблем в скоростната кутия или по точно диференциала!
Съгласен съм напълно с колегата , аз също предполагам че проблема ти е в скоростната кутия , което е масовият ни проблем на всички с Polo
-
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега само котията не сам разглобявал понеже нито вие,не стържи,масло има ,лесно ми вкл.скоростите абе никакви признаци за котия.Ще се консултирам пак с маистор за деференциала поне с 2-3ма за да съм сигорен а не да купя котия и дасе окаже че нее от нея.От теми за кутии които съм чел не срещам никаде като моя проблем.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
кутията се ремонтира, може да е само за лагери, а те са по 20-30лв.
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако трябва да съм точен , наскоро отварях моята кутия със същия двигател съм 1.0 код AEV и имах характерното тракане и виене , което отново се появи , но като я отворихме сменихме само единия лагер поради липса на парични средства , който беше целия на шупли ( като шоколад ЛЗ буквално ! ),и както споменах единия лагер ТИМКЕН го намерих на цена 47 лева а до колкото знам са 4
трите са еднакви тези на ТИМКЕН а четвъртия е различен но като ги сметнеш 3/4 лагера по 50 лв са ти 150/200 лева и 100-тина лв за майстор да ти отвори кутията става доста солено ... това е единствения характерен проблем който ме кара да съжалявам за Полото , тази гадна скоростна кутия
, кутия втора употреба минимум 250 лв , казвам минимум , но и там гаранцията е нулева и не знаеш в какво състояние е и тя поразгледай по подробно преди да предприемеш някакви действия , че всичко е пари 
, кутия втора употреба минимум 250 лв , казвам минимум , но и там гаранцията е нулева и не знаеш в какво състояние е и тя поразгледай по подробно преди да предприемеш някакви действия , че всичко е пари -
janko_danev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако съм 100% сигорен че е котията ще я ремонтирам ама несам.
Все още се надявам някои да е имал същия проблем и да помогне.
Все още се надявам някои да е имал същия проблем и да помогне.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”