Въпрос за маховик и съединител...

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Въпрос за маховик и съединител...

Мнениеот stefan4o » Вто 14 дек 2010 8:28

Попрочетох някои теми за маховиците и съединителите при ПД моторите за симптомите и вече от втори сервиз потвърдиха, че маховикът е за смяна. Ще се сменя и съединителят също по препоръка на сервиза (също и в ръководствата май го пише, че като се сменя едното се сменя и другото). Баща ми се спря на марката Лук, вече е поръчан, днес ще пристигне в магазина и колата влиза в сервиза за смяна. Както и да е, колата е Пассат Б5.5 с мотор 1.9 ТДИ 130к.с. AWX. Питанката ми е по-скоро свързана с нещо друго, а именно - ще получим ли това, за което сме платили? Понеже няма да е никак евтин според мен, този съединител и маховик, говори се за цена около 1200 лева целият комплект. Един мой приятел каращ Фиат почти го беше изял с един съединител за Мареа JTD. Поръчаха го Лук, дойде в кутия на Лук, а вътре... Валео !!! По-долу ще дам линк към темата му в дизел форума. Та според него това било в реда на нещата, според мен - не съвсем. Лук и Валео са две отделни марки, а той твърди, че Валео били произвеждали феродови и прит. дискове за Лук, което ми се стори доста наивно твърдение. Какво е вашето мнение по въпроса и какво показва опитът ви до момента със съединители и маховици на Лук?
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=2&t=2647

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за маховик и съединител...

Мнениеот stivenj » Вто 14 дек 2010 16:20

Хм интересно колега,само в България ми се струва ,че е възможно това,все едно да си купиш шоколад а в опаковката да има марципан и да те убеждават ,че това е също шоколад.Тез търговци ги прогони далече от себе си.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 дек 2010 16:28

Колега, благодаря ти за мнението и аз съм на същото. Ама прочете ли темата от линка? Там дори има линк към форум в UK и там англичанчето е получил също луковалео за цената на лук :screwy
Както и да е, комплектът е купен вече и колата трябва да стане готова до довечера. :beer Оригинален ЛУК е ужким mhihi

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Вто 14 дек 2010 16:48

Да изчетох колега,ценатааа едното 220 другото 450 и само в кутията е разликата,не им вервай както казва Царо,това е по български тертип,няма в света реномирана марка да си опакова изделието в кутия на друг.Просто не и мвервай,дано да стане колата и да няма проблем ,за друг път да си го знаеш.

Потребителски аватар
veni55
Автомобил: Passat B5.5 1.9TDI 130
Двигател: AWX - 2005

Мнениеот veni55 » Вто 14 дек 2010 17:00

stefan4o написа:Попрочетох някои теми за маховиците и съединителите при ПД моторите за симптомите и вече от втори сервиз потвърдиха, че маховикът е за смяна. Ще се сменя и съединителят също по препоръка на сервиза (също и в ръководствата май го пише, че като се сменя едното се сменя и другото). Баща ми се спря на марката Лук, вече е поръчан, днес ще пристигне в магазина и колата влиза в сервиза за смяна. Както и да е, колата е Пассат Б5.5 с мотор 1.9 ТДИ 130к.с. AWX. Питанката ми е по-скоро свързана с нещо друго, а именно - ще получим ли това, за което сме платили? Понеже няма да е никак евтин според мен, този съединител и маховик, говори се за цена около 1200 лева целият комплект. Един мой приятел каращ Фиат почти го беше изял с един съединител за Мареа JTD. Поръчаха го Лук, дойде в кутия на Лук, а вътре... Валео !!! По-долу ще дам линк към темата му в дизел форума. Та според него това било в реда на нещата, според мен - не съвсем. Лук и Валео са две отделни марки, а той твърди, че Валео били произвеждали феродови и прит. дискове за Лук, което ми се стори доста наивно твърдение. Какво е вашето мнение по въпроса и какво показва опитът ви до момента със съединители и маховици на Лук?
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=2&t=2647

Колега,пиши после как е станало.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 дек 2010 20:57

Ами доколкото разбрах колата е готова, видимо вече всичко е ОК по нея. Бяха сменени - маховик, съединител пълен комплект, барабар с нови болтове за маховика, аксиален лагер. Отделно при отварянето пича каза, че лагерът и семерингът на кол.вал също са за смяна, така че купихме и тях. Цена за труд - 110 лв. Пичовете си гледат съвестно работата само добри отзиви имам за тях, мисля, че спечелиха баща ми като клиент. Другите кожодери, дето ходи при тях няма да казвам каква цифра са му казали, като частите са от тях (лошото е, че не се знае какво се слага, трябва да им висиш на главата, а това няма как да стане). Повече съм му казал да не стъпва в тоя сервиз, за който става дума в предното изречение и който е посещавал досега... Аз успях да помогна с каквото можах, купихме нещата с отстъпка, намерих им читав и по-евтин сервиз, смятам, че заслужавам хубав коледен подарък от тях, ама вече те трябва да се сетят сами :012:
п.п. свалените притискател и феродов диск ще ги пусна за продажба, понеже мисля има хляб в тях и откровено не бяха за смяна, просто всичко се смени комплект за да е "мирно селото" дето се вика. Някой колега ако има закъсал и няма излишни пари за нов този съединител е идеален да спаси положението, предполагам :012: И цената му ще е такава де, но първо нека го снимам, пък ще пуснем друга тема. :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 15 дек 2010 0:13

stivenj написа:Да изчетох колега,ценатааа едното 220 другото 450 и само в кутията е разликата,не им вервай както казва Царо,това е по български тертип,няма в света реномирана марка да си опакова изделието в кутия на друг.Просто не и мвервай,дано да стане колата и да няма проблем ,за друг път да си го знаеш.

Колега да си виждал ролки иан да се опаковат в опаковка на много,ама много по нискостоящи фирми? Само говорите глупости без да имате каквато и да е представа. дадената марка подписва договор,че ще закупи и опакова дадено количество части за дадена цена и си ги слагат кудети си поискат. Купувал съм ролки за голф отвън Бреда ама оппа вътре ина, и цената е около 17лв по-евтина .но мож еда си сигурен,че качеството и същото

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 15 дек 2010 14:48

Може съединителя да е рециклиран и стария да бил валео, и лук са го рециклирали и хоп в опаковка на LUK.
И такам.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 15 дек 2010 15:41

Добре де, аз доколкото разбрах само Sachs рециклират маховици и съединители... Лук би следвало да продават само чисто нови, поне така са ми казвали де, не претендирам за точност. Ако някой продавач на части знае повече по въпроса нека сподели. Все си мисля, че донякъде се спекулира и с цени и с качество на продуктите и се надявам някой да излезе доблестен и да разясни картинката специално за тези консумативи. :Mr Green Fun Щото на мен ми дадоха жокер, че оригинално Валео френско и оригинален Лук за една и съща кола нямат голяма разлика в складовата цена. Или тук се продават само турски валео-та или не знам и аз... :screwy

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Вто 21 дек 2010 20:07

stefan4o написа:Ами доколкото разбрах колата е готова, видимо вече всичко е ОК по нея. Бяха сменени - маховик, съединител пълен комплект, барабар с нови болтове за маховика, аксиален лагер. Отделно при отварянето пича каза, че лагерът и семерингът на кол.вал също са за смяна, така че купихме и тях. Цена за труд - 110 лв. Пичовете си гледат съвестно работата само добри отзиви имам за тях, мисля, че спечелиха баща ми като клиент. Другите кожодери, дето ходи при тях няма да казвам каква цифра са му казали, като частите са от тях (лошото е, че не се знае какво се слага, трябва да им висиш на главата, а това няма как да стане). Повече съм му казал да не стъпва в тоя сервиз, за който става дума в предното изречение и който е посещавал досега... Аз успях да помогна с каквото можах, купихме нещата с отстъпка, намерих им читав и по-евтин сервиз, смятам, че заслужавам хубав коледен подарък от тях, ама вече те трябва да се сетят сами :012:
п.п. свалените притискател и феродов диск ще ги пусна за продажба, понеже мисля има хляб в тях и откровено не бяха за смяна, просто всичко се смени комплект за да е "мирно селото" дето се вика. Някой колега ако има закъсал и няма излишни пари за нов този съединител е идеален да спаси положението, предполагам :012: И цената му ще е такава де, но първо нека го снимам, пък ще пуснем друга тема. :beer

колега би ли споделил кои са тези сервизи тъй като отскоро карам фолскваген и нямам впечатления от сервизите в стара загора...първоначалното обслужване направих в сервиз "златни ръце" срещу самарското знаме ама не ме спечелиха като постоянен клиент....

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 21 дек 2010 21:42

Навремето Златни ръце ни сервизираха служебните коли. Да ти кажа и аз не съм останал с впечатление, че са кой знае какво, да не използвам друга, по-силна дума mhihi
Пиши ми на лично да ти препоръчам сервиза, в който пратих родителите си, за да не правим излишна реклама и да се сърдят модовете и админите. Момчетата си вършат читаво работата и лоши отзиви за тях уж не е имало до момента, малко сервизи могат да се похвалят с подобно нещо, стига да е наистина така де :beer

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Вто 21 дек 2010 22:07

ildimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ildimi » Сря 22 дек 2010 11:43

Колега, какъв е проблема да споменеш имената на сервизите, никаква реклама според мен няма да направиш, а сигурно е това , че ще помогнеш на твои колеги да си спестят ядове и пари...ако все пак не се решиш, моля изпрати ми ги на лични. Благодаря

Потребителски аватар
Legolas
Автомобил: GOLF 4 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот Legolas » Сря 22 дек 2010 12:44

Има си тема за некоректни сервизи и отзиви, и защо не трябва да се ходи там :)

Върни се в “Дизелови агрегати”