Проблем със стартера

Техническа и сервизна информация за Passat
Stalinn
Автомобил:
Двигател:

Проблем със стартера

Мнениеот Stalinn » Вто 14 дек 2010 21:18

Здравейте, проблема ми е следния когато паднаха температурите стартера започна да върти много мудно . Ходих при майстор замери няма отечки, динамото работи добре акумулатора ми е 74 ампера на 3 месеца а на пасата му дават 64 амп.по книжка ( не го карам само градско има възможност да зарежда по-големият акумулатор) така преди 1 година съм сменил втулките всички , четките и тях, почистен е клемите са прегледани почистени и т.н замасяването на купето и то е ОК. Вчера един приятел ми даде ток с неговата джипка същата работа, като барнах фтулката излизаща от бобината на стартера на която се свързва + са от акумулатора направо се клатеше и се беше нагряло толкова, че направо ми залепнаха прастите (изгорях се :cry: ) може ли там да е проблема??
Бобината е към 30 лева и ще я сменя за нула време.
Мерси предварително :drunk

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Проблем със стартера

Мнениеот fox_vt » Вто 14 дек 2010 21:55

Абсолютно там ти е проблема това се нарича шалтер по новому mhihi и точно той пуска и спира тока към самия електромотор (стартера) и като нагорят контактните повърхности вътре протича доста по малък ток от необходимото и е съпроводено със значително загряване.Абе с две думи сменяй го и ще видиш разликата.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 14 дек 2010 22:01

fox_vt написа:Абсолютно там ти е проблема това се нарича шалтер по новому mhihi и точно той пуска и спира тока към самия електромотор (стартера) и като нагорят контактните повърхности вътре протича доста по малък ток от необходимото и е съпроводено със значително загряване.Абе с две думи сменяй го и ще видиш разликата.

Точно :да:

Stalinn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stalinn » Сря 15 дек 2010 10:09

Мерси момчета днеска ще го сменя и ще пиша за резултата :beer

Върни се в “Passat”