зануляване на грешките на борд компютъра

Техническа и сервизна информация за Passat
myrca
Автомобил:
Двигател:

зануляване на грешките на борд компютъра

Мнениеот myrca » Вто 14 дек 2010 17:32

Поставих газова уредба на моя Пасат, който е с двигател 1.8 куб, 90 коня, моноинж.. При продължителна работа на газ, при прехвърляне на работа на бензин започва да работи неравномерно, сякаш не му достига гориво. Установих че като сваля клемите и изчистя грешките които се натрупват на борд ком. нещата се оправят, но това е много неудобно всеки път когато реша да премина на бензин да откачам клемите.Казаха ми че това може да се избегне като се монтирало някакво мосче(жичка)на борд ком., с която при изгасянето на двигателя се изчиствали и грешките. Моля някой ако знае как и къде се слага това мосче да ни помогне, разбрах че бил всеобщ проблем. Благодаря предварително.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: зануляване на грешките на борд компютъра

Мнениеот bachest » Сря 15 дек 2010 1:27

Здравей. Борд компютъра е това на таблото с показанията за температура, разход на гориво и т.н.
Грешките които се изчистват са на компютъра на колата.
Като най-лесно, просто откачи кислородния датчик (ламбда сонда). Намира се на ауспуха. Има някъде долу конекторче в двигателния отсек. След като откачиш направи още един рестарт с клемите на акумулатора, за да изтриеш наличните "грешки". Идеята е, че така или иначе караш основно на газ, пък когато палиш на бензин, сондата не участва, защото не е загряла. Докато загрее си обърнал на газ. Недостатъка е, че ако решиш да караш на бензин ще ти е малко завишен разхода. А по другия метод с "мосчето" се прекъсва захранването на компютъра на колата.

myrca
Автомобил:
Двигател:

Re: зануляване на грешките на борд компютъра

Мнениеот myrca » Сря 15 дек 2010 3:03

Мерси много за съвета, мисля че ще ми свърши работа. Прибера ли се ще го изпробвам веднага.

Върни се в “Passat”