Някой кара ли на вода?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Някой кара ли на вода?

Мнениеот icoico » Вто 14 дек 2010 0:58

jastreb написа:здравеейте. видях темата и реших да се похваля.
забелязвам че има много скептици, но мога да ви кажа, че онзи ден ми монтираха на буса такова устройство и РАБОТИ :banana
от първите ми тестове се оказа че ми свали разхода на 7,5 л. нафта. преди гореше 11 - 12. буса хвърчи, стана по пъргав.

Здравей.Аз като един от тези скептици забелязвам, че в първото си мнение във форума по словесния шаблон и перманентната липса на главни букви доста ми напомняш на един от по-предишните участници в дискусията:
quattro^^ написа:ся незнам кви системи сте гледали в нета вие аз с очите съм видял същата клетка в действие и икономията е наистина голяма на вода е измислено и хората карат, но си траят щото им се живее, а плямпачите като вас видели не видели и всеки приказва по дефолт.и между другото колега ицо на квадрат водата има много повече енергия отколкото си мислите всички и тя не се изчерпва с пускането на казанчето в тоалетната

Разбира се, това най- вероятно е обикновена проява на параноя от моя страна mhihi

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Вто 14 дек 2010 9:37

защо сравняваш хората по главните букви. като не вярваш ако си в софия може да дойдеш и да видиш буса. всеки си има мнение. всеки има право на избор. аз съм решил, рискувах да дам толкова пари и не сгреших. само мога да ти кажа, че доста дълго се рових из интернет и разбрах че има и много мошенници, които монтират разни китайски боклуци или долнопробни български разработки. тайната е в компютърчето което оптимизира тока така че да не товари алтернатора, иначе файда няма.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 дек 2010 11:38

колко ти излезе въпросната инсталация ?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 дек 2010 12:38

в студа какво правим с/у замръзването на водата ? :)

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 14 дек 2010 13:11

Това да сложа вода е меко казано глупост!
От какъв зор , да наливам вода и да си играя после на смяна с антифриз??
Още повече че с вода корозията е доста по голяма!
Все пак това не са москвичи и жигули нали?

От евтини консумативи и "спестяване на някой лев" не искам да си прецакам колата...
Но всеки си решава, преди години дори когато карах лада , пак съм наливал антифриз-твърдо не на водта !

Последна промяна от Varbona на Вто 14 дек 2010 13:15, променено общо 1 път.
Причина: Колега Марто, сякаш не си чел темата, по която се изказваш?

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Вто 14 дек 2010 13:40

И аз съм малко скептик, ама все повече положителни отзиви чувам, и то от доверени хора. Един приятел мисли да слага такава система на БМВ дизел, е тогава вече ще имам инфо от първа ръка! Колкото до замръзването зимата, вероятно този електролит който се слага не позволява на водата да замръзне, а може и друго да има срещу замръзване.

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Вто 14 дек 2010 14:47

Дадох 1500 лв. и ми я монтираха за 1 ден. Видяха малко зор с местото при мен. :D момчетата предлагат течност за зимата но казаха че и с обикновена дестилирана вода няма да замръзне, ама аз не рискувам. колкото до корозията не виждам как може да стане. в двигателя влиза само газ. нещо не ми дава да кача снимки иначе щях да ви покажа. ако някой иска да види да казва как да му ги пратя

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Вто 14 дек 2010 19:12

icoico написа:Разбира се, това най- вероятно е обикновена проява на параноя от моя страна mhihi

не параноя а глупост...най-разпространен пример за такава бензиновия двигател се скапвал като сложиш газова уредба

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 15 дек 2010 1:24

quattro^^ написа:
icoico написа:Разбира се, това най- вероятно е обикновена проява на параноя от моя страна mhihi

не параноя а глупост...най-разпространен пример за такава бензиновия двигател се скапвал като сложиш газова уредба

Това пък какво общо има с предположението ми, че ти пишеш и от ника ястреб? :dontknow:

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Сря 15 дек 2010 10:11

ами пич като се съмняваш че аз и quattro^^ сме един и същ човек обърни се към модераторите да ни проверят. или просто влизаш в форумите да си избиваш комплексите.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 15 дек 2010 10:13

Колеги по темата, проверката мина вчера, засега няма нищо смущаващо :lol:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 15 дек 2010 11:04

щом вече има хора с подобни инсталции, нека да споделят повече информация за начин на поставяне, цени, впечатления, реален разход и тн, както и линкове със снимки, че от страницата на търговеца, който продава тези модули, не става ясно дали е претрупан от поръчки и работа и няма време да предостави инфо, или умишлено не го прави, защото продава поредния шит.
jastreb, качи снимките в нета и дай линк направо в темата, градско, извънградско как се представя, може ли да се изключва или постоянно работи на нея, зимата на минусови темп как се държи, днес например ?

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Сря 15 дек 2010 18:00

не знам за кой търговец става на въпрос, така че не мога да дам линкове. с тези момчета ме свърза мой познат. за сега работят само от уста на уста но скоро щели да пускат сайт. мога да ви кяжа само че всички дето пускат разни рекламки тук там са си чисти мошенници. преди да ми монтират генератора се рових доста и обиколих доста такива "майстори" само като видиш какво искат да ти монтират и те хваща смях. та аз сам мога да си направя като техните играчки. тайната е в електрониката. обясниха ми че разните самоделки без електронно регулиране на тока скапвали акомулатора и алтернатора. другия месец ще ида да ми сложат и на колата. буса ми гореше около 11 - 12 а сега падна на 7 - 8 нафта. това е извънградско. в града ми е трудно да го засеча, защото повече карам извънградско. принципно се монтирало без копче за изключване, но аз веднага го побългарих :D . вързах си и копче и бушонче. за зимата ми обясниха че не замръзвало, било като акомулатора. казаха че ако замръзне акомулатора ще замръзне и системата, но продават и специална зимна течност . аз си взех 1 тубичка. резервоарчето ми е 2 литра с датчик за нивото и лампичка вътре да ми показва кога да му доливам. с 1 литър вода се минавало между 1000 - 1500 км. монтираха ми някакъв датчик за детонаций да изключва системата при проблем. има и разни предпазни клапани, абе грамотна работа. в други ден трябва да отида да ми промият системата и да я донастроят и после 25000км. езда след което пак при тях за профилактика. ето и снимки:

http://jastreb75.snimka.bg/automobiles/ ... tor.556590

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 15 дек 2010 20:55

icoico написа:
quattro^^ написа:

Това пък какво общо има с предположението ми, че ти пишеш и от ника ястреб? :dontknow:

първо много сапунки гледаш
второ дразниш с некомпетността си по-въпроса, която се опитшаш да компенсираш отхвърляне на всичко
трето на всяка манджа искаш да си мюрдия

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 15 дек 2010 22:29

quattro^^ написа:първо много сапунки гледаш
второ дразниш с некомпетността си по-въпроса, която се опитшаш да компенсираш отхвърляне на всичко
трето на всяка манджа искаш да си мюрдия

От уважение към делото на св.св. Кирил и Методий този път ще си спестя коментара...
Та по темата:
Снимките ме впечатлиха адски много.Имам въпрос,всъщност два въпроса:
bus.jpg

1.Ограденият в червено детайл част от водородния генератор ли е,или някаква част от конструкцията на мерцедеса?
2.Човек...колега...съгражданино ако щеш...КЪДЕ си минал технически преглед :shock :shock :shock Много повече от разхода на водороден оксид би трябвало да те притеснява процента на съдържание на железен такъв в автомобила :bowdown

Последна промяна от icoico на Сря 15 дек 2010 22:40, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”