Както си карах тихо и мирно, ми блокира втората предавка-не може да влезе. Нито при работещ,нито при спрян двигател. Другите предавки влизат без проблем. Не съм имал някакви хабери досега от скоростната кутия.
mod edit: vaskoto1
блокира ми втора предавка на скоростната кутия-решено!
- alexandermir
- Автомобил:
- Двигател:
- alexandermir
- Автомобил:
- Двигател:
- alexandermir
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
alexandermir написа:..това когато не ти позволява да вкараш например първа или втора ...
Втора можеш да вкараш при всякаква скорост! Отделен е въпроса какъв ще е резултата. Първа не можеш, защото не е синхронизирана. Т.е. води се, че няма синхронизатори По каталог я дават, че е синхронизирана, така, че вероятно има, но при скорост, по-висока от 5 км/ч не съм успявал да го направя, макар че се мъчих за пробата. А иначе такъв блокаж, дето са ти казали... освен да е в главата на майстора...
Я пробваи с друг. Майстор, имам предвид. Не ти е проблем за предвижването от първа да слагаш направо трета, предполагам...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
подкрепям колегата ivo123. и според мен имаш проблем с муфата или кученцата на втора. може и да е вилката-еб@лига...обаче имай предвид че отвориш ли кутията-ще излязат още 100 неща за смяна и ремонта ще ти стъпи златен. чудя се дали няма да е по добра идея направо да си потърсиш кутия на старо за 100-150 кинта и тая да я видиш после какво ще я правиш...
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Според мен проблема ти е в муфата или самот зъбно колело,не е нито в жилата нито в синхронизаторите.На зъб.колело за 2-ра има венец който е едно цяло с колело ,наи-вероятно този венец се е отчупил от колелото и при включване на втора предавка той се върти без да предава въртеливото движение на зъбното колело и от там респективно на вала.Така че както казва колегата Ваското май наистина ще е по добре да си потърсиш кутия на старо за около 150-180лв.Успех

- alexandermir
- Автомобил:
- Двигател: