дайте процедура за лесно палене в студа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: дайте процедура за лесно палене в студа

Мнениеот Ljubon » Сря 15 дек 2010 15:56

lion_heart002 написа:Е аз като тръгне да ми прави номера акумулатора купувам нов...Такива трикове според мен са напълно излишни освен ако не е колкото да запалиш за да си отидеш да си купиш нов...

Да си чувал случайно, че авто акумулаторите "заспиват" при много ниски температури? И независимо, че имат заряд, в тази летаргия, в която се намират изобщо не могат да дадат максималния стартов ток, на който са способни. Нещо повече, рязкият товар на "заспал" акумулатор е пагубен за него. Правилно колегите препоръчват пускането на по-слаби консуматори преди палене. Затова, ако не спазваш елементарни правила и се правиш на баровец, по-често ще ходиш до магазина за нови. :012:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 15 дек 2010 15:57

Тая сутрин си беше -10 отвсякъде :shock Паля много хубаво с Бош 95 ампера и стартов ток 830. Явно и свещите са ок :deal

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 дек 2010 15:59

Дългите светлини ако за теб са слаби консуматори......Аз процедирам по друг начин.Пускам вентилатора на парното на 2-ра степен преди и преди да запаля го гася.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 15 дек 2010 16:01

Номера с дългите работи и вече 3та зима си го практикувам.Пускам ги за 2-3секунди,давам контакт с парно на 1,докато изгасне лампата за водата(бензинова кола),връщам контакта и спирам всичко и паля чакмак :) Същото предполагам важи и за дизелите,само че се гледат подгревните свещи.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 15 дек 2010 16:07

rosen79 написа:Дългите светлини ако за теб са слаби консуматори.......

Много по-слаби от стартовия ток. 120 вата => 10А. Величината на стартовия ток е трицифрено число... :да:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 15 дек 2010 16:12

Утре сутрин ще го пробвам това с фаровете... :beer

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Сря 15 дек 2010 18:12

lion_heart002 написа:Именно,затова насочих колегата към спрей...Ако свещите и акумулатора са ок-остава компресия,при палене на утрепан от каране дизел зимно време спрея помага страшно много!

После да не трябва да го насочваш , към някой майстор да му сменя гарнитурата на главата обаче ;)
Щото точно моята се прецака -> от старт-спрей ;) , малко е опасно с него, все пак на караме трактори и редосеялки.А си превишил повечеко да пръснеш - колата трака като наковалня....
Но всеки си решава сам за себе си.А за спрея трябват според мен 2 човека освен ако колегата ,не е светквица , да врътка стартера и едновременно да пръсне спрея , защото по-принцип така се прави ....

Потребителски аватар
freezone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freezone » Сря 15 дек 2010 18:31

Понякога не става въпрос за смяна само на консумативи(ремъци,ролки,свещи и тн),рано или късно идва време за глава,цилиндри,клапани!Сичко триещо се рано или късно се износва от многото километри

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Сря 15 дек 2010 18:58

Колеги не знам при мен тая тъпа пружинка изобщо не се задържа, само чувам релето като цъка и това е снощи я бях оставил навън и тази сутрин въртя 2 3 сек. преди да запали. Все още не съм ходил да гледам свещите, ама ще видим. Преди да си купя кола бях трърдо против тея ДИЗЕЛИ, но като се качих малко или много си промених мнението. Обаче като дойде тая зима и пак започвам да ги псувам тея печки. Бензина няма лято няма зима пари по-един и същи начин макар че те пък си имат и други дефекти.

hooligan_sk написа:Тая сутрин си беше -10 отвсякъде :shock Паля много хубаво с Бош 95 ампера и стартов ток 830. Явно и свещите са ок :deal

Не знам ама аз като се интересувах от нови акумулатори гледах като моя бош 75Ап с някакъв стартов ток и беше 350 лева, а за твоя представям си колко пари си дал :) Макар че като дойде време да сменям акумулатор изобщо няма да се замисля и пак ще си взема бош.Също говорят че тея AC Delco също били много добри.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 15 дек 2010 21:07

Ако се съмнявате в колегата с мнението за фаровете, нека ви кажа при мен как стоят нещата. Давам на контакт, свещите греят, стартера отлепва само шалтера. Акумулатора наистина си заминава, а и свещите са 6. Оставам колата... да речем 30-тина секунди без никаква консумация и после пали без проблеми. Точно както го е описал колегата със стартовия ток и събуждането на акумулатора. Вярно е че си купих и автомобила със скапан акумулатор, на който може и утре да му дойде времето, но все пак има логика в това което казва колегата.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Сря 15 дек 2010 21:33

"Също говорят че тея AC Delco също били много добри."
батко владко отдавна ви говори за чичо -алфред чемпион/AC :mrgreen: / че е измислил свещите...и моето първо поло/ауди50/ набор 1978г. го обзаведох с медни/cooper/ свещи на AC-DELKO... :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 15 дек 2010 21:48

lion_heart002 написа:Ако имате проблеми с дизелите въпреки всичко(тоест мотора е с ниска компресия)-спрей за лесно палене!Работи!!!За дизел и бензин е еднакъв!

:screwy :screwy :screwy :screwy :screwy КОлега ти :screwy имаш ли ? Тези мизерии ползвал ли си ги досега да видиш какви детонации има? Знаеш ли какъв стрес е за мотора ? по добре с някой дездорант

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Мнениеот DA@KA » Сря 15 дек 2010 21:54

Палене със спреи на личната си кола,това никога няма да го причиня.Със спреи само Форд се пали :bishop

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Сря 15 дек 2010 22:02

по-добре да походиш пеша или с градсия транспорт отколкото да палиш със спрей

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Сря 15 дек 2010 22:19

а бе ще ви питам какво мислите за спрея ако сте отишли нейде из горите и не иска да запали сутринта :-).
Но за всекидневно палене ... и аз не бих причинил това на колата.

Върни се в “Дизелови агрегати”