пасат б3 замръзване на вратите - РЕШЕНО !
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замръзване на вратите на пасат б3
За съжаление, за този проблем, който се появява всяка зима, се сещаме като има ядове. Най-добре е лятото да се свалят механизмите и да им се прави профилактика, като се отстранят всички мизерии и се смаже със силиконов спрей. Иначе външното пръскане може да има краткотраен и съмнителен резултат. Възможно е и да влиза вода през уплътненията на стъклата и след това да замръзва. Ако не са добри, сменяйте ги, че проблемът е доста досаден.
-
- Автомобил: Golf II
- Двигател:
Постига се някакъв временен ефект и с WD-40.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Ама вие чететели какво ви пиша?
Решението е разглобяване почистване,смазване.....
Ама както е казал поета-"А когато сняг забръска що че чиниш ти зимъска"
Лятото си пекохте дупетата по морето сега се сетихте че бравата на колата замръзва и трябва да се направи нещо....
Мойте механизми ги чистих пролета на 2009 и вече са мръсни...но за сега не ми замръзват.Повърхностното пръскане с ВД-40 дава някакъв резултат ако се прави на суха брава,щото тя мокра ли е вече колко и да пръскаме водата си е вътре.
Ето най- лесното решение при полеви условия или когато бързаме за работа и не ни се чака да се саморазмразява бравата:
Взимате колана който е до замръзналата врата,прекарвате го през дръжката и го закопчавате....
Това горното разбирасе е майтап
Ето го решението:
Когато замръзне пак бравата отваряте вратата и махате пласмасовия капак:

Маха се чрез просто дръпване навън-не е нищо сложно,пред вас е разкрива бравата-и ето това палче(обозначено със стрелката)

Когато е замръзнала бравата то седи в горно положение-натискате го и вратата вече може да се затвори,и се готови да тръгвате....ВАЖНО: При последвало отваряне вратата пак няма да иска да се затвори и пак ще трябва да мърдате палчето докато се размрази и започне само да си се движи,затова манипулацията я правите,влизате и тръгвате.....
Решението е разглобяване почистване,смазване.....
Ама както е казал поета-"А когато сняг забръска що че чиниш ти зимъска"

Лятото си пекохте дупетата по морето сега се сетихте че бравата на колата замръзва и трябва да се направи нещо....

Мойте механизми ги чистих пролета на 2009 и вече са мръсни...но за сега не ми замръзват.Повърхностното пръскане с ВД-40 дава някакъв резултат ако се прави на суха брава,щото тя мокра ли е вече колко и да пръскаме водата си е вътре.
Ето най- лесното решение при полеви условия или когато бързаме за работа и не ни се чака да се саморазмразява бравата:
Взимате колана който е до замръзналата врата,прекарвате го през дръжката и го закопчавате....

Това горното разбирасе е майтап

Ето го решението:
Когато замръзне пак бравата отваряте вратата и махате пласмасовия капак:

Маха се чрез просто дръпване навън-не е нищо сложно,пред вас е разкрива бравата-и ето това палче(обозначено със стрелката)

Когато е замръзнала бравата то седи в горно положение-натискате го и вратата вече може да се затвори,и се готови да тръгвате....ВАЖНО: При последвало отваряне вратата пак няма да иска да се затвори и пак ще трябва да мърдате палчето докато се размрази и започне само да си се движи,затова манипулацията я правите,влизате и тръгвате.....
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Посоченото с жълтата стрелка зъбче (сега е натиснато и не се вижда), то остава навътре и няма кой да задържи механизма в затворено положение.
Само там се измива обилно с обезмаслител и край на проблемите.
Само там се измива обилно с обезмаслител и край на проблемите.
- Savatage
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз там пластмаси нямам , както и да е , това е оправено само с обезмаслител
наистина доста чернилка изпадна ... нормално
Много благодаря

Много благодаря

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Re: Замръзване на вратите на пасат б3 - РЕШЕНО !
Благодарности на колегата Кристиан Атанасов за разкриването на тоя секрет със свалянето на пластмаската и натискането на палеца. 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
plameney написа:Благодарности на колегата Кристиан Атанасов за разкриването на тоя секрет със свалянето на пластмаската и натискането на палеца.
Няма нищо колега,нали затова сме тука да си помагаме

за съжаление аз нямам такава пластмасова капачка и май ще трябва да свалям кората
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
bigdady написа:за съжаление аз нямам такава пластмасова капачка и май ще трябва да свалям кората
Не мисля,че трябва да сваляш кора.Това е механизма който е видим и достъпен при отворена врата.Аз замръзнах миналата седмица и не мога да се наблагодаря на колегата Атанасов за това което е написал тук.Просто натискаш стърчащото палче на долу и вратата се затваря.При първа възможност пръскаш WD-40 и нещата се оправят.Ако нямаш с какво да напръскаш,просто си раздвижваш въпросното палче като дърпаш външната дръжка,тогава палчето се вдига,като пуснеш дръжката палчето трябва да слезе на долу.Ако не слезе ти го буташ на долу и те така.Палчето е означено със червена стрелка
-
- Автомобил:
- Двигател:
На моите ключалки няма такова лостче което е обозначено с червената стрелка.Модела ми е B3, 2000 куб.16v,136к.с.И Аз бера нерви,като падне температурата под нулата.Напръсках с WD-40,но стана по зле.Имам и Ел.колани,които се задействат при отваряне и затваряне на вратата.Да не би заради това да са по различни ключалките.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
bigdady написа:за съжаление аз нямам такава пластмасова капачка
И аз нямам такива, имат ли фабричен номер, защото бая Б3-ки съм виждал и те такова нещо за първи път

- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
Re: пасат б3 замръзване на вратите - РЕШЕНО !
Здравейте!
Свалях и двата заключващи механизма на предните врати поради същата причина. Измих ги с бензин, после ги смазах с тънко масло, напръсках отвътре и механизма на бравата с WD-40, но пак замръзват. Какво още да сторя?
Свалях и двата заключващи механизма на предните врати поради същата причина. Измих ги с бензин, после ги смазах с тънко масло, напръсках отвътре и механизма на бравата с WD-40, но пак замръзват. Какво още да сторя?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: пасат б3 замръзване на вратите - РЕШЕНО !
Що с масло? Трябвало е да сложиш някаква смазка, издържаща на ниски температури според мен