Проблем с газ - дави се, колата изстива :(

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Проблем с газ - дави се, колата изстива :(

Мнениеот shotoman » Сря 15 дек 2010 9:03

Колеги, колата е Поло АЕЕ 1.6, 75КС, с газов инжекцион. До вчера нямаше никакъв проблем, НО днес сутринта се получи следното. Колата си пали на бензин, работи докато позагрее и обръща на газ. Е да но като обърна на газ, колата започна да се дави, втриса се, като подам газ до към 2000 оборота се мъчи, после се изфорсира уж нормално....абе не работи като хората. Освен това, като работи на газ, стрелката на водата седи между 70 и 90 градуса. Ако обърна на бензин, колата си се форсира нормално и си стига 90 градуса. Обърна ли на газ номера се повтаря. Газовата е сложена преди 2 месеца, филтрите на газовата са чисти. Моля помагайте със съвети :cry: Ако зимата трябва да карам на бензин.....няма да избия скоро парите за тая газова инжекция. :не: :не: :не: :не: :не: :не: :не:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Re: Проблем с газ - дави се, колата изстива :(

Мнениеот shotoman » Сря 15 дек 2010 9:08

Само да кажа, термостата си е ок, на 70 градуса радиатора отпред си е все още студен. Един приятел казва, че газта която съм сипал била кофти и замръзвала. От ОМВ-то съм сипал последно. Отделно след като изпарителя е загрял не би ли следвало да я "стопля" тая газ? :063:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Сря 15 дек 2010 16:23

Сега я запалих, поработи колата на бензин, изпарителя веднага започна да загрява, обърна си на газ, оставих я да поработи 10-тина мин да видя какво ще се случи с изпарителя. Нямаше проблем - изпарителя си беше горещ. Единственото, което ми идва на акъла е да опитам да сменя филтрите, да не би от боклучива газ да са се затиснали за десетина хиляди. Възможно ли е според вас?

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 15 дек 2010 20:00

Ами,моята я карам вече над 50к без да съм поглеждал филтъра на газта въобще,газ съм зареждал каквато и когато попадне,запушване не чуствам,едва ли е това,ама го смени за собствено успокоение,поне не е скъп.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 15 дек 2010 20:13

Абсолютно невъзможно, според мен.
Моята прави точно това което си описъл. Ама аз му знам къде го боли и като му тегля една масльонка и се оправя. Лоша връзка.
Не е ли в гаранция уредбата ?

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Сря 15 дек 2010 20:25

В гаранция е, но е слагана в Монтана, не мога да ходя сега нататък. :( Каква лоша връзка имаш в предвид?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 15 дек 2010 20:49

shotoman написа:В гаранция е, но е слагана в Монтана, не мога да ходя сега нататък. :( Каква лоша връзка имаш в предвид?

Имах в предвид за моята, ТАП се бъзика и като го чукна се оправя :lol: Ама 50лв. са си 50 лв., а и така само аз си знам, че е от това :wink:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 15 дек 2010 23:13

Възможно е да има дефект в изпарителя и да вкарва газ в охладителната система - отвори капачката на разширителния съд и виж дали мирише на газ...

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 19 дек 2010 11:14

The_Machine написа:Възможно е да има дефект в изпарителя и да вкарва газ в охладителната система - отвори капачката на разширителния съд и виж дали мирише на газ...

:да:

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 20 дек 2010 10:20

Няма такива симптоми, антифриза си е чист, казанчето няма миризма на газ. Сега като е една идея по-меко времето няма проблем, всичко си е уж нормално. :banghead:

Върни се в “Автогазови уредби”