Индикатор на Б5
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Индикатор на Б5
Момчета,интересува ме дали моя пасат трябва да има на таблото индикатор за износени накладки?Как мога да проверя?Защото като се загледам на самия циферблат има нарисуван знак за накладките,но не свети!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Индикатор на Б5
Виж дали към накладките отива кабел. Ако има значи имаш индикатор. Без да свалиш колелото сигурно нищо няма да се види.
Като дадеш на контакт колата, ако имаш датчик на таблото ще се тестват всеки път.Знакът за накладки е кръг отстрани с две пунктирани линии.
По принцип символите който ги има и не светят значи липсват или не са активирани от комп.
- zvera92
- Двигател:
A само предните накладки ли трябва да имат датчик?
-
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: APU 1999
Моят пасат е 99г. и има датчици само на предните колела. Като се износят накладките до определена степен прекъсват някакво кабелче(явно някаква верига) и на таблото ти светва лампа за спирачките. Мисля че след като ти светне лампата можеш да караш още 500км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз сменях на пасат 99г накладките и предните бяха с кабелчета. Като ги свалиха и дадох на контакт ми светна лампичката на таблото и се разпищя. Искам да кажа, че по принцип не ми свети когато давам на контакт. При смяната ралиската на в накладките с датчик и без е около 50лв за комплекта. Тея датчици предстваляват(както единия колега е споменал по-горе) една жичка в самата накладка.След като се поизноси накладката се изтърква и самата жичка и се прекъсва някаква верига и ти сигнализира.След като сигнализира може да се изминат около 2000-3000км. Аз лично си запазих жичките(небяха прекъснати) и си сложих накладки без датчик. Успех и пиши какво е станало.
- zvera92
- Двигател:
Eми колеги,освен утре да сваля гумата и да видя дали има някво кабелче при накладките.Попринцип от къде е тая жичка,смисъл от вътрешната страна ли?И мога ли да я проследя от къде идва? 

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Идва заедно с кабела за датчика на ABS-а.
- zvera92
- Двигател:
мерси колеги!Веселе празници и леко с пиенето!