Резервар на Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Резервар на Passat B3

Мнениеот b1z0na » Сря 15 дек 2010 23:03

Преди няколко дена разбрах, че тези пасати има нещо като глеч(талок, слой мрусотия, тиня или който както си го нарича) на дъното на резервара, ако не е отварян никога .... някой знае ли нещо повече за това и ако знае да каже какво трябва да се направи ..
Понеже пассата ми нещо прекъсва отвреме на време и ми се струва, че може да е от това нещо да е задръстило помпата, а е 3 подрет вече ...

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Резервар на Passat B3

Мнениеот vasilb » Сря 15 дек 2010 23:33

Придърпването може да е от много неща, като най-вероятно е от скапан бензин, може да е от запушен бензинов филтър, свещи, кабели и т.н. по целия двигател! Пробвай да изхабиш почти всичкия бензин, който имаш сега (все пак трябва да стигнеш на собствен ход до бензиностанцията, а не да буташ Пасатора, защото си е тежка кола :wink: ), и зареди от друга бензиностанция! Покарай няколко километра, за да се изхаби старият бензин, останал в бензинопроводите и помпата, и предполагам, че ефектът ще е поразителен! България! Всеки иска да прецака другия, а не разбира, че прецаква сам себе си! Успех и дано да е от това! :)

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Чет 16 дек 2010 0:20

Паско присецва 1 път на 3-4 дена ... а че бензина си е скапан ... :wink:
За бутането, не е проблем, когато изгоря помпата 1-вия път съм го бутал, съвсем сам около 16 км и покраи мен мина само 1 кола и тя беше фиат уно 900 куб с 1 избила свещ и съотвено 1 неработещ цилиндър и просто реших, че ще е по добре да си бутам само пасата отколкото след 2-3 км и двете (добре де 1,5 :Mr Green Fun )коли (уното го караше един чичка на около 55-60 години и беше около 45-50 кг най-много), а и за какво жената готви толко много ядене и съм станал 115 килограма :Mr Green Fun
Имали някой да си е свалял резервара или поне помпата и да е виждал какво има в него :beer

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 16 дек 2010 1:32

Е това да не е язовир за да тиняса.

Аз три пъти отварях резервоара да извадя и да вкарам помпата обратно, понеже три пъти спираше да работи на бензин от раз. Така и не разбрах къде е проблема. Просто я вадих и я слагах обратно. От тогава минах над 50000 км. Но резервоара беше чист като шише от минерална вода.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 16 дек 2010 9:14

При мен го имаше същото нещо около месец и изчезна от самосебе си, но беше доста често - през 5-10 минути! Може помпата да не прави достатъчно налягане и когато караш дълго време на високи обороти тя да не може да навакса, може някоя букса да се размества и да дава грешни показания, а от там колата да се дави с по-богата смес ... хиляди са причините! Бях вече в този филм и ти препоръчвам - изчакай малко време преди да започнеш смяната на каквото и да е, слагай бензин от бензиностанции с повече оборот - т.е. винаги да има зареждаща кола на нея и виж как ще се държи. Ако няма промяна - по метода на отхвърлянето един по един проверяваш компонентите дали са изправни и не бързай с купуването на нови, защото може да са по-зле и от 20-годишните! Успех! :wink:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 16 дек 2010 13:32

Това с мизериите в резервоара при потопямите помпи обикновенно се получава от разлагането на гумените уплътнения, когато автомобила е с АГУ и задкормилното устройство не се сеща :screwy с месеци, че трябва да превключва на бензин и да долива такъв :idea: .
Моя резервоар е отварян за смяна на помпа след 8 г. от рождението му и си беше съвсем чист(вярно е че първите ок 6.5 г. е бил в Германия). Не, че не може да се попадне на мръсно гориво, но обикновенно причината е вода в него.

Сменял ли си горивния филтър колега? И с какъв мотор е автомобила ти? Има моноинжекциони, пълни инжекции, различни системи за впръскване на горивото.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 16 дек 2010 14:58

b1z0na написа:Преди няколко дена разбрах, че тези пасати има нещо като глеч

Колега ако не е тайна как разбра че само при тези пасати ги има? :stll think:

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Чет 16 дек 2010 20:29

ABS е мотора... филтите сичките съм ги сменил август с нови немски ... имам много приятели с VW и само 1 се е оплакъл от същото и то пак с пасат и един друг човек ми казва, че негов приятел има такъв проблем пак с такъв приятел и затова реших, че е само при пасатите ..

shimbi
Автомобил: джета 2012г
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shimbi » Чет 16 дек 2010 20:37

колега,от пасата на брат ми,източихме 50литра стар бензин на около5-6 години.беше изгоряла помпата и така е каран до тази есен докато не решихме да я направим.забравих да спомена пасата е 91 лето рп -мотор,комба.като отдвихме пласмасовия пръстен на пода на багажника,който държи капака с маркучите на помпата ,и що да видим,гуменото съединение което уплътнява въпросния капак се веше разложило.а бензина миришеше много гадно,не както обикновенно и в него имаше някакви отлагания дето лепнат и трудно се измиват-дори и с овезмаслител.моя съвет е да източиш всичкия бензин ако можеш ,но не през помпата и да избършеш отвътре резарвоара с кърпи и конци до блясък и тогава ново гориво ,филтър и т.н.

Върни се в “Passat”