TDI в студа

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bozgo
Автомобил:
Двигател:

Re: TDI в студа

Мнениеот bozgo » Чет 16 дек 2010 11:22

krasyncho написа:Не оставяйте двигателя да работи на празен ход прекалено много след като сте го запалили . Единствения начин да загреете дизел двигател е като го карате.

Здравейте колеги,
На мен ми се случва да си оставя колата запалена 10-20 мин. Докато отвърне малко мотора. Явно правя грешка, по писаното по-горе. Били се аргументирал колега, естествено ако не те затруднява и имаш време. До какви негативи води загряването на колата на празен ход.

Благоаря предварително:)

Потребителски аватар
Shakez
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBAB

Мнениеот Shakez » Чет 16 дек 2010 12:04

Хабиш нафта, без никакъв ефект! Трябват ти около 15-тина секунди за да раздвижиш маслото и оттам нататък, караш. Иначе и аз, тъй като досега бях карал само бензини /с леки изключения/ си мислех, че като върти на място ще загрее...ама нанайси :Mr Green Fun

bozgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bozgo » Чет 16 дек 2010 12:14

колега остави нафтата, тя не е от решаващо значение. 300 гр на час ади да е приблизително -+100 грама.
това не е проблем дали няма други негативи:)

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 16 дек 2010 12:17

bozgo написа:
krasyncho написа:Не оставяйте двигателя да работи на празен ход прекалено много след като сте го запалили . Единствения начин да загреете дизел двигател е като го карате.

Здравейте колеги,
На мен ми се случва да си оставя колата запалена 10-20 мин. Докато отвърне малко мотора. Явно правя грешка, по писаното по-горе. Били се аргументирал колега, естествено ако не те затруднява и имаш време. До какви негативи води загряването на колата на празен ход.

Ако не ти е затапен ЕГРклапана-по-бързо зацапваш смукателния колектор.Като работи колата на място 10-15 мин ЕГР е отворен.А също зацапваш и геометрията на турбината.
Поне аз така съм чел,ако бъркам някой по-просветен да ме поправи :beer

Tolsan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tolsan » Чет 16 дек 2010 13:22

Колеги, колко ще струва смяна (труд) на 4 подгревни свещи. Пасат Б5 1.9 tdi 90к.с.?

bozgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bozgo » Нед 19 дек 2010 17:19

gancho написа:
bozgo написа:

Здравейте колеги,

Ако не ти е затапен ЕГРклапана-по-бързо зацапваш смукателния колектор.Като работи колата на място 10-15 мин ЕГР е отворен.А също зацапваш и геометрията на турбината.
Поне аз така съм чел,ако бъркам някой по-просветен да ме поправи :beer

Да да разбрах:)
моя мотор е 1Z, и не ми е затапен егр клапана. И турбото мисля, че няма променлива геолетрия.
но с две думи казано ми стана ясно:)
живи здрави всички

п.п радвайте се от все сърце на снега, мен много ме кефи да карам на сняг:)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 19 дек 2010 18:18

Tolsan написа:Колеги, колко ще струва смяна (труд) на 4 подгревни свещи. Пасат Б5 1.9 tdi 90к.с.?

Едно тръбно ключе номер 10 и 10-15 минути работа

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 19 дек 2010 18:48

Tolsan написа:Колеги, колко ще струва смяна (труд) на 4 подгревни свещи. Пасат Б5 1.9 tdi 90к.с.?

Отиди в сервиз защото тези свещи имат навик да се късат.Предполагам че не е повече от 20лв :beer

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Нед 19 дек 2010 21:25

red.devilll написа:

Задължително ги отвивай на загрял мотор :!: :012:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 20 дек 2010 10:58

drago_tr написа:
red.devilll написа:

Задължително ги отвивай на загрял мотор :!: :012:

Колеги,паля колата в гараж,вчера температура 7.5 гр.-колата запали без проблеми,но ми направи впечатление,че мирише подобно на рейс Чавдар(не точно де mhihi )Значи лошо изгаряне,усетих накъде отиват нещата mhihi и хоп - при проверка с мултицет от 4 работи само 1.Свалих първата-гледам-БОШ.
Та питането ми е каква марка слагат заводски(може да са огигиналните още mhihi )и къде да търся Читави свещи и каква цена са??
пасат Б5,1,9ТДИ,110кс,AFN
:beer

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пон 20 дек 2010 19:46

Аз си купих Искра. Бяха по 12лв някъде преди 1 година.
Иначе слагат Бош оригинално. Ама са над 2 пъти по-скъпи.

Ivelin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivelin » Пон 20 дек 2010 19:49

gancho написа:Колеги,паля колата в гараж,вчера температура 7.5 гр.-колата запали без проблеми,но ми направи впечатление,че мирише подобно на рейс Чавдар(не точно де mhihi )Значи лошо изгаряне,усетих накъде отиват нещата mhihi и хоп - при проверка с мултицет от 4 работи само 1.Свалих първата-гледам-БОШ.
Та питането ми е каква марка слагат заводски(може да са огигиналните още mhihi )и къде да търся Читави свещи и каква цена са??
пасат Б5,1,9ТДИ,110кс,AFN
:beer

Колега Боша е към 26 лв. Аз си взех беру (мислех че такива се слага оригинално ама май не) към 21-22 лв.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 20 дек 2010 19:50

Аз взех 2 бр. NGK по 22лв бройката, но утре ще я нося на еладжия че не ми свети лампата на подгрева и си мисля че не отива ток до свещите, а реално 4-те свещи си работят вече.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 23 дек 2010 16:34

Дааааам, при мен се оказа термостат. Направо беше "изгърбен" горкия. Сложих нов на Wahler и сега си кове 90 градуса от раз. Предстои обаче смяна на темп. датчик, който ме ядосва. Стрелката пада до доло и пак се вдига.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 23 дек 2010 17:09

K написа:Дааааам, при мен се оказа термостат. Направо беше "изгърбен" горкия. Сложих нов на Wahler и сега си кове 90 градуса от раз. Предстои обаче смяна на темп. датчик, който ме ядосва. Стрелката пада до доло и пак се вдига.

Накара ме да се замисля и аз за термостат. Нямам проблеми със загряването, но много ме дразни това, че като се набия в някое яко задръстване и колата почва да охлажда ...Особено ако съм пуснал здраво парното може сигурно и 10 градуса да падне. В момента, в който се раздвижи колоната обаче доста бързо се връща на 90 градуса.

Върни се в “Дизелови агрегати”