Днес си взех на доста добра цена

joromnt написа:Е, ти си го взел. И да ти каже някой че не е добър, ще го излееш в канализацията ли
altanivan написа:Ами цената от 2.5лв много ме учуди,но все пак реших да взема...
Дашо написа:Е това е антифриз, какво толкова може да му има?
dj_tuhla написа:Дашо написа:Е това е антифриз, какво толкова може да му има?
Като ръждяса на пролет блока щото няма антикорозионни добавки вътре, ще разбереш. Единствения БГ антифриз който проверено има такива и за който аз знам е Приста, ама не е 2.5лв литъра.. с тоя се едно караш с вода, само дето няма да зъмръзне (което също не е сигурно докато не се провери във фризера).
altanivan написа:Е сега зачетох какво пише на бутилката ...дават го против замръзване,прегряване и корозия .. Уш и тук има анти корозионни добавки
dj_tuhla написа:altanivan написа:Е сега зачетох какво пише на бутилката ...дават го против замръзване,прегряване и корозия .. Уш и тук има анти корозионни добавки
Да бе, то е ясно че ще пише, само че сам си отговори как може литъра му да е 2.5лв а литър немски (Hepu/Swag/Febi/Fuchs) да е 11лв, а литър Приста 7лв? И не наливай розов, защото там антикорозионните добавки са за алуминиев блок, а твоя е чугинен. Просто си вземи синя Приста като най-евтин читав вариант, но от някоя Лукоил/Петрол бензиностанция за да си сигурен че е истински, разреди го най-малко до -40 (има и готов такъв 5л туба) и забравяш в следващите 2 години. После след 2 макс 3 години пак сменяш, защото инхибиторите (въпросните добавки) с времето се изхабяват - нали това им е ролята - да се окислят те вместо метала.
Поздрав.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 122 госта