ГОЛФ 3 Дзелче или Турбо дизелче

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

ГОЛФ 3 Дзелче или Турбо дизелче

Мнениеот vucata » Чет 16 дек 2010 2:15

Здравейте отново...След дългото мислене и чакане, взех една джета, за което съжалявам...от еуфория не видях някои важни неща и замина за вторични, поне избих 200-300 лева от нея...Та предлагат ми следната оферта. Да си внеса Голф 3ка дизелов мотор, ТД, от Белгия...В момента има 2 броя единия чист, другия ТД за по 250 евра...Изпуснах единия вече който беше 350 евро, със спортно окачване 4/5 врати, ляти джанти и още малко екстри като рекаро салон от ГТИ и така нататък. Та въпроса ми е дали ще си заслужава, защото като си сметна малко разходите...колата 250-350 евро, транспорта със всичко 500 евро..и стават към 1600-1700 лева само докарването с покупката до БГ...Остават Регистрация, гражданска, преглед, смяна на ангренаж и масло с филтри...и още нещо ако излезе и ще минеме 2та бона. НО тук идва момента, че колата ще я докара сигурен човек, който разбира и се занимава с тези неща от около 20-25 години вече. Последния голф беше адски красив...супер направен, като отворих капака...припаднах..беше перфектно измит не тропаше, не чукаше...шум не издаваше...перфектен дизелов мотор и то на 140 000 километра...Онемях на каква цена е купен...отклоних се малко, но искам да е подробно за да разберете за какво става дума и дали ще си заслужава...Та...заслужава ли си вноса или да търся нещо читаво от БГ...До колкото разгледах под 2000-2500-3000 няма читава машина...пълни гробове...Дали да рискувам... :screwy :bowdown death

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: ГОЛФ 3 Дзелче или Турбо дизелче

Мнениеот IvailoOo » Чет 16 дек 2010 7:38

Ако наистина ще ти излезе от порядъка на 1700лв. то определено си струва.А и ТД е много икономичен и здрав.В България под 4000лв. няма да намериш хубав голф с дизелов мотор,а и са голяма рядкост запазените... повечето май са карани от някакви диваци mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 16 дек 2010 10:36

Никога не бих се доверил на снимка и описание...,е ако ти я подаряват-бива!Има Пасат-и,Б3,на тия цени,с регистрация.Потърси и не прибързвай,все пак не ти извират от джобовете,предполагам :roll: .При мен се "уцели" читав дизел,но купето се нуждае от козметика малко,но си го знаех при покупката.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 дек 2010 11:17

От приятели с Г3 ТД съм чувал само добри отзиви за този мотор. Щом човека, който внася колите ти е познат и си сигурен, че няма да ти пробута някоя кошница, го взимай. :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 16 дек 2010 11:49

Ако не е ТДИ ,а строто 1.9ТД по-добре вземи чистия дизел.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 16 дек 2010 15:58

Rabbit_TDI написа:Ако не е ТДИ ,а строто 1.9ТД по-добре вземи чистия дизел.

Що бе колега.

Тая тема май требе да иде при дизелите :idea:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 16 дек 2010 17:06

В Белгия колите се поддържат много по-стриктно, отколкото в Германия примерно (което у нас е нарицателно за добре поддържана кола). Вроятността, колата да е с извадена душа, според мен не е голяма. Но зависи откъде е. Голф 3 е невероятно разпространен там, аз не можех да поярвам как всяка по-стара кола е голфче. Така че и цената им там съответства на търсенето.

Ако имаш доверие на човека, рискувай. За такива пари трудно ще намериш запазена тройка и нас (sorry, мойта вече а продадох mhihi ), камо ли с дизелов двигател.

Друго не мога да ти кажа. Кола по снимки не може да се гледа. Ако вярваш на човека и ти е близък - давай.

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Чет 16 дек 2010 18:34

Цената не е лоша.Ама нали знаете,жена кола и кмет,на късмет.
Защо не се интересувате дали има tdi а си тръгнал с тия по старите мотори.........

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Чет 16 дек 2010 19:41

Ако познаваш много добре човека и той наистина си разбира от работата си струва такъв Голф, но както каза колегата по-горе колата и жената са на късмет.
Успех с покупката!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 16 дек 2010 20:01

Интересно мнение!Обзалагам се че при еднаква експлоатация TD ще даде по малко проблеми от TDI.За стара кола TD е по добър избор.Естествено ако не си мислите че с 90 к.с на TDI ще ставате като самолети :roll: .Чистия дизел също е добър избор.Там няма какво да се разваля :Mr Green Fun

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 16 дек 2010 21:14

H2O написа:

Интересно мнение!Обзалагам се че при еднаква експлоатация TD ще даде по малко проблеми от TDI.За стара кола TD е по добър избор.Естествено ако не си мислите че с 90 к.с на TDI ще ставате като самолети :roll: .Чистия дизел също е добър избор.Там няма какво да се разваля :Mr Green Fun

ДА ТОЧНО , а още по-добрия избор или почти идеалния за стара кола е москвич 12-так , там хептен няма какво да се развали !!! :evil:
Защото си е развалено още в завода.... :Mr Green Fun

По темата ,аз бих рискувал ,ако наистина е мой човека който я взема от там !! :012: Успех !!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 16 дек 2010 21:47

achodemo написа:
H2O написа:

ДА ТОЧНО , а още по-добрия избор или почти идеалния за стара кола е москвич 12-так , там хептен няма какво да се развали !!! :evil:

По темата ,аз бих рискувал ,ако наистина е мой човека който я взема от там !! :012: Успех !!

Почваме да осираме темата на пича!Ако не си разбрал говорим за ГОЛФ 3 а не за руски коли.Стига с тези изтъркани лафове!

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Чет 16 дек 2010 21:51

H2O написа:
achodemo написа:
H2O написа:

Почваме да осираме темата на пича!Ако не си разбрал говорим за ГОЛФ 3 а не за руски коли.Стига с тези изтъркани лафове!

.За стара кола TD е по добър избор
Това ти го написа , не аз !!

И много добре виждам за какви коли става въпрос ,мейт ! :mrgreen:

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Чет 16 дек 2010 22:22

Така аз имам голф 3 чист дизел и съм много доволен от него за 2 години освен масло и филтри естествено и ремъци не съм смянял нищо друго,едвам сега имам два тампона за смяна на двигатела ама се пак е на 350000 хиляди километра.Много хора ще кажат а чист дизел умрял кон,верно не е някоя бегачка ама за градска кола е идеална а и зависи колегата какво иска но определено от моя мотор съм си адски доволен и турбодзела не е за изпускане :да: :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 16 дек 2010 22:55

Задълже ще е турбо дизела. За TDI не съм мислил, а и цената тогава предполагам ще е съвсем друга...Дано е читава :D

Върни се в “Дизелови агрегати”