Интересува ме някой ходил ли е в Ливиньо на ски.Искам да знам как са цените там има ли млади хора изобщо как е там....Вече съм платил така че не ми предлагайте Австрия.
Благодаря.
Някой ходил ли е в Ливиньо
Re: Някой ходил ли е в Ливиньо
ping23 написа:Интересува ме някой ходил ли е в Ливиньо на ски.Искам да знам как са цените там има ли млади хора изобщо как е там....Вече съм платил така че не ми предлагайте Австрия.
Благодаря.
ха
явно тази година това ще е хита
доста познати вече са с резервации за там - но никой още нищо не знае предварително

аз лично за пръв път го чух наскоро
аз знам една група която тръгва от тук...те са 100 човека
то като се замисля само ние сме 12...

Хех, бях там април месец. Уникално местенце! Бих отишъл пак, но май ще се ориентирам към Австрия.
Пистите са страхотни, равни, почистени, широки... абе изобщо кеф пълен.
Излезе евтино, защото бяхме предпоследна смяна. Всичко с пътя ни излезна по около 700лв. на човек.
Само да те светна нещо много важно, има един тунел на входа на Ливиньо, толкова е тесен че се пускат колите само от едната страна и след това от другата. Прецени дали искаш да минеш оттам, 30 евро е цената за да влезеш в Ливиньо и да излезеш през същия тунел. Ако все пак решиш оттам да минеш имай впредвид, че в деня на тръгване до 10 ч. сутринта най-късно трябва да си потеглил, защото полицията затваря пътя към тунела до 4 ч. следобед заради големия трафик! Ние естествено се прецакахме и минахме през Бормио на връщане. Препоръчвам ти да минеш оттам, не се плаща за тунели и т.н. Разстоянието е малко повече обаче, но е а предпочитане.
Ливиньо е безмитна зона, гориво, алкохол са доста евтини. Имай го впредвид и това
Нямаш право да изнасяш повече от бутилка алкохол мисля. Но на место ще разучиш за това по-подробно.
Сейнт Мориц е на 30-40км. от Ливиньо, не е за изпускане, но трябва да минеш през този ужасен и скъп тунел. Ползва се 50% отстъпка за ски картата, но пак ни излезе по 30 евро мисля. Иначе е 60
Има автобуси в Ливиньо, на които се качваш без да плащаш на място. Цената за ползването им влиза в ски картата.
Вземете си каски, има обособени места за скокове и нез пускат без.
На отиване не знам от къде ще минавате, но през Словения е здрава секира. Плаща се винетка от рода на 20-на евро за седмица. Пътува се около 24 часа. Пътя след Сърбия е приказка, едни прави магистрали, няма кой да изпсуваш дори
В Италия има адски много камери, във всяко селсце дори, внимавайте. Ограничението там отскоро е 150км/ч на магистралата. Не се задържай много в най-лява лента, карат по-зле и от нас.
Ако се озовеш в Австрия, не си вземеш винетка и те спипат горко ти. 120 евро беше глобата май.
Ако имаш други въпроси питай
Пистите са страхотни, равни, почистени, широки... абе изобщо кеф пълен.
Излезе евтино, защото бяхме предпоследна смяна. Всичко с пътя ни излезна по около 700лв. на човек.
Само да те светна нещо много важно, има един тунел на входа на Ливиньо, толкова е тесен че се пускат колите само от едната страна и след това от другата. Прецени дали искаш да минеш оттам, 30 евро е цената за да влезеш в Ливиньо и да излезеш през същия тунел. Ако все пак решиш оттам да минеш имай впредвид, че в деня на тръгване до 10 ч. сутринта най-късно трябва да си потеглил, защото полицията затваря пътя към тунела до 4 ч. следобед заради големия трафик! Ние естествено се прецакахме и минахме през Бормио на връщане. Препоръчвам ти да минеш оттам, не се плаща за тунели и т.н. Разстоянието е малко повече обаче, но е а предпочитане.
Ливиньо е безмитна зона, гориво, алкохол са доста евтини. Имай го впредвид и това

Сейнт Мориц е на 30-40км. от Ливиньо, не е за изпускане, но трябва да минеш през този ужасен и скъп тунел. Ползва се 50% отстъпка за ски картата, но пак ни излезе по 30 евро мисля. Иначе е 60

Има автобуси в Ливиньо, на които се качваш без да плащаш на място. Цената за ползването им влиза в ски картата.
Вземете си каски, има обособени места за скокове и нез пускат без.
На отиване не знам от къде ще минавате, но през Словения е здрава секира. Плаща се винетка от рода на 20-на евро за седмица. Пътува се около 24 часа. Пътя след Сърбия е приказка, едни прави магистрали, няма кой да изпсуваш дори

Ако се озовеш в Австрия, не си вземеш винетка и те спипат горко ти. 120 евро беше глобата май.
Ако имаш други въпроси питай
Искам да те попитам няколко неща.
1.Трябва ли ми паспорт за Швейцария?
2.Как е яденето в ресторантите като цени?
3.Има ли някакви заведения,дискотеки,барове?
4.Има ли някакви магазини за дрехи примерно?
5.По колко пари ви се върза пътя и с каква кола?
Не се сещам за някакви други неща в момента за това те питам тия глупости
Април имаше ли хубав сняг?Ние тръгваме на 8ми Януари и така както го смятам ще ни се върже по около 750 евро.Но ако е било добре април може и април да отидем за втори път ако ни хареса 700лв е много добре!

Април имаше ли хубав сняг?Ние тръгваме на 8ми Януари и така както го смятам ще ни се върже по около 750 евро.Но ако е било добре април може и април да отидем за втори път ако ни хареса 700лв е много добре!
ping23 написа:Искам да те попитам няколко неща.
1. Мисля че не искаха паспорт за Швейцария, но за Сърбия и Хърватска искаха. В момента май през Сърбия може и само с лична карта, но си вземи паспорт за всеки случай. В Швейцария не признават еврото. Ако имаш крадитна карта може да плащаш с нея.
2. В ресторанти не съм ходил, взехме си храна от България и всичко там приготвяхме.
3. Близо до нашия апартамент имаше дискотека, и за да влезеш се чакаше на опашка. 10 евро беше входа и получаваш вътре нещо за пиене към тази цена.
4. Има магазини да, за ски екипировка също. Но като цяло дрехите са скъпи в сравнение с България.
5. За пътя не мога да си спомня точно. Мисля, че си бях приготвил 200лв. Бяхме по трима в кола. Гориво+винетни такси. Колата беше Пасат комби дизел. Почти във всички държави по пътя може да зареждаш и газ.
Супер беше снега като ходих. В най-високите части беше около нулата, а в най-ниските стигаше и до 11 градуса и там снега беше кофти, едвам се караше. Но като цяло беше перфектно, всяка сутрин се обработваха пистите и нямаше проблеми. Времето беше слънчево през цялото време. Лифтовете са бързи, не се налага да чакаш на опашка и за отрицателно време си горе.
Сега като се замисля повече от 700лв. излезе всичко. Ски карта и спане за седмица май излезна около 400-500лв. Храна като сложиш, път и други разходи и отиваше към хилядарка.
Опитай се да не зареждаш в Сърбия и Словения. Цакат с парите. В Словения на връщане ни удариха малко с еврата, защото ги обръщат в тяхната си валута. В Швейцария е доста скъпо.
В Италия отклониш ли се от магистралата за Ливиньо се приготви психически за постоянни завои и изкачвания. Ще ти се завие свят

И най-добре си вземи подробна карта на Италия или GPS. Ние взехме карта на Европа и малките пътища не са обозначени и беше тегаво да се оправим. Но с питане стигнахме, италианците са отзивчиви и ни опътиха. Даже изпринтираха от гугъл мапс маршрута до магистралата

Колеги.Ще ходим в Ливиньо на 19.03.2011г.Искам да питам нещо за пътя.На отиване през Италия ли минахте или през Австрия,Швейцария и тогава Италия.Viamichlen ми казва да мина през Австрия.А на мен ми се искаше през Италия.Дайте съвет.И къде е този прословут тунел.На входа на Ливиньо откъм Швейцария?Или откъм Италия.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
Словения е част от ЕС и валутата е евро. По-пътя от България до Италия септември месец в Словения бяха най-добрите цени на дизела. Имат ОМВ, но е на самообслужване. Дизела е само един вид и с него колата ми даде най-добър разход. Цената на винетката в Словения е приказка в сравнение с магистралните такси в Италия. А пътищата са перфектни. Цялата държава е една приказка.
Може би колегата се бърка с Хърватска. Там цените са както дойде на отделните бензиностанции нищо, че всички са от една верига. Проблема е в това че всеки ти хваща куна-евро както му дойде.
Нашата цел беше да изкараме с един резервоар до Словения, където цената е най-добра. След това на излизане от Словения на границата с Италия при Триест отново напълнихме догоре.
По принцип България е подписала споразумения според което можеш да минаваш през Сърбия и Хърваска с лична карта. Обаче ние не се възползвахме от него и сега не мога да потвърдя. На всички граници ни пропускаха много бързо само с проверка на документите.
Може би колегата се бърка с Хърватска. Там цените са както дойде на отделните бензиностанции нищо, че всички са от една верига. Проблема е в това че всеки ти хваща куна-евро както му дойде.
Нашата цел беше да изкараме с един резервоар до Словения, където цената е най-добра. След това на излизане от Словения на границата с Италия при Триест отново напълнихме догоре.
По принцип България е подписала споразумения според което можеш да минаваш през Сърбия и Хърваска с лична карта. Обаче ние не се възползвахме от него и сега не мога да потвърдя. На всички граници ни пропускаха много бързо само с проверка на документите.
А цените на цигарите какви са някой знае ли?
Дали са като тук на летището на безмитния?
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
ping23 написа:А цените на цигарите какви са някой знае ли?
Гледай да не се презапасиш, че тия на сръбската и хърватската митница това им първото в устата

светката написа:Колеги.Ще ходим в Ливиньо на 19.03.2011г.Искам да питам нещо за пътя.На отиване през Италия ли минахте или през Австрия,Швейцария и тогава Италия.Viamichlen ми казва да мина през Австрия.А на мен ми се искаше през Италия.Дайте съвет.И къде е този прословут тунел.На входа на Ливиньо откъм Швейцария?Или откъм Италия.
Честно казано и аз не знам от къде минахме, толкова се омотахме. Както си карахме се озовахме в Австрия, въртяхме се там известно време докато хванем пътя за Швейцария. И от там директно се озовахме пред този тунел, минаваш го и от другата страна те чакат едни чичковци и ти казват дай 30 евро за двупосочен билет

Ето къде се намира на картата

Uploaded with ImageShack.us
Минете през Бормио на отиване. Но задължително отскочете и до Сейнт Мориц, на 40км. от Ливиньо е. Там обаче нямаш друга опция освен през тунела, но си струва. Ползвате 50% отстъпка за картата в Сейнт Мориц, което ви идва 30€. Подгответе си кредитни карти, в Швейцария не работят с евра.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Ivo_ написа:ping23 написа:А цените на цигарите какви са някой знае ли?
Гледай да не се презапасиш, че тия на сръбската и хърватската митница това им първото в устатаПровери колко е максималното количество, което е позволено за лична употреба.
Сърбите вече не закачат, ама българите тарашат яко на влизане в България...
На Боби му разглобиха баскасата да търсят цигари..

Просто питах за цената на цигарите в Ливиньо не искам да правя контрабанда 

ping23 написа:Просто питах за цената на цигарите в Ливиньо не искам да правя контрабанда
Ливиньо е безмитна зона, алкохол, гориво, цигари си е оферта. Но на излизане от тунела е границата на Швейцария и хората проверяват. Поне нас ни спряха и тарашиха из багажника и купето много културно.
На прибиране към Бг на границата наще митничари само питаха дали пренасяме нещо и ни пуснаха.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
K написа:
Ливиньо е безмитна зона, гориво, алкохол са доста евтини. Имай го впредвид и товаНямаш право да изнасяш повече от бутилка алкохол мисля. Но на место ще разучиш за това по-подробно.
За пиенето там е така