Как до стигна до хижа "Звездица", Витоша

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Как до стигна до хижа "Звездица", Витоша

Мнениеот Дашо » Чет 16 дек 2010 18:54

В Понеделник имам едно ходене до въпросната хижа "Звездица", но никъде в гадния нет, не мога да намеря хубава карта на която да е показано как да се стигне. Нито bgmaps, нито maps.google, показват къде се намира въпросната хижа. :banghead: За уточнение - ще дойда от Перник, през "Княжево" ;)
А и ако има някой по-запознат да ми каже дали без вериги мога да се кача до там - то и без това нямам такива у себе си, но ако се наложи ... пак не бих си взел mhihi

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Как до стигна до хижа "Звездица", Витоша

Мнениеот Mihailov78 » Чет 16 дек 2010 19:18

Това е високата хижа mhihi

Трябва ти боянският път. Най-добре като идваш от Перник завий по околомръсното надясно. От там си бръмчиш докато стигнеш колелото за Бояна, там се завираш под него и фащаш централния път на Бояна - там бръмчиш само направооо. (Има и вариант от Княжево някъде вдясно през преките пак да се завреш на боянският път). По едно време пътя минава покрай сараите на Хахмед Доган и започва да се качва нагоре.. бръмчиш само нагоре, нагоре по паветата. Подминаваш разклона за копитото, караш само направо. Първия разклон е при Златните мостове, там завиваш НА ДЯСНО и пак само нагоре без да се отклоняваш. Втория разклон е за Боерица и Трендафила, там пак си НА ДЯСНО. Общо взето държиш само главния път и на двата разклона надясно.

За пътя не знам дали ще е почистен? Вериги по този чукар със сигурност ще трябват.

Сподели за Звездица как е, как са цените? Преди година съм се качвал. Снимай това онова по изпът да видим как са нещата. :да:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 дек 2010 19:45

Mihailov78 написа:...

Сподели за Звездица как е, как са цените? Преди година съм се качвал. Снимай това онова по изпът да видим как са нещата. :да:

За това няма да има проблем ;)
А дали има някакви табелки из пътя или цветнокожите еколози по нашите земи са ги рециклирали "за железо"? mhihi

Потребителски аватар
dvigatel4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dvigatel4o » Чет 16 дек 2010 20:17

Табелки няма иначе вериги ЗАДЪЛЖИТЕЛНО -надявам се да ти свърши работа http://www.tbg.bg/HiJi/Zvezdica/VItosha ... zdica.html

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 16 дек 2010 20:51

мога да те закарам с малка почерпка и нощувка :063: :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 дек 2010 20:58

dvigatel4o написа:Табелки няма иначе вериги ЗАДЪЛЖИТЕЛНО -надявам се да ти свърши работа http://www.tbg.bg/HiJi/Zvezdica/VItosha ... zdica.html

Мерси, тази страница я намерих и аз, но картата е много "съкратена"
hooligans написа:мога да те закарам с малка почерпка и нощувка :063: :Mr Green Fun

Не подценявай Голфа - ще издрапам нагоре без проблем :screwy mhihi
Ако отскочиш до горе, ще ударим по напитка. За нощуване, ако не си с жената, ще те уредя в стаята на някоя колежка :twisted:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 16 дек 2010 21:25

Табели има, но за Звездица упътващи май няма. Спазвай това което ти казах. Главния път се дели на две само на тези две кръстовища. И на двете си НА ДЯСНО. При горното, при Трендафила, като завиеш надясно и само направо - пътя свършва пред Звездица, по натам няма път.

Не се дели от главния път на никакви малки отклонения :idea:

Колега, не подценявай този път и Витоша. Това са 16 км планински път с павета с доста стръмни и тесни участъци. Горе хижата е на 1800 метра. Вземи си вериги 100%, както и други зимни принадлежности. Там бяха закъсали доста по-сериозни от голф офф-роад 4x4 машини.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 16 дек 2010 22:49

Mihailov78 написа:...
Колега, не подценявай този път и Витоша. Това са 16 км планински път с павета с доста стръмни и тесни участъци. Горе хижата е на 1800 метра. Вземи си вериги 100%, както и други зимни принадлежности. Там бяха закъсали доста по-сериозни от голф офф-роад 4x4 машини.

Благодаря, ще го имам предвид.
Ще взема вериги (може би от тея течните), но все си мисля, че може и да успея да издрапам с моя нисък Голф, с предно предаване. :drive Веригите ще ги нося в багажника за всеки случай ;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 17 дек 2010 1:35

Ако закъсаш - обади се, ще дойда да те дръпна ;)

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Пет 17 дек 2010 8:06

Гледай да си вземеш някоя от по-скъпите стаи, че другите се отопляват на някаква обикновена малка печка :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 17 дек 2010 11:58

vasstop написа:Ако закъсаш - обади се, ще дойда да те дръпна ;)

:да: Ще го имам предвид, но се надявам да не ми се налага :wink:
Fifa написа:Гледай да си вземеш някоя от по-скъпите стаи, че другите се отопляват на някаква обикновена малка печка :)

Аз не съм запазвал нищо - на двудневен семинар с една нощувка съм, така че ще видя организаторите какво са ми приготвили :044:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 17 дек 2010 12:13

Да допълня, Звездица се води хотел вече. И с тоя Голф при усложнената зимна обстановка изобщо не те виждам. През лятото се катеря там с Пасат, на места пътят е толкова лош, че едвам се минава, камъни жулят здраво отдолу. Картерът ми е смачкан вече, слава богу още не е протекъл. Вярно е, че сега дупките са запълнени със сняг, но не подценявай зимната обстановка да не си скубеш косите после. :012:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пет 17 дек 2010 18:21

Ljubon написа:...

На мен Голфа ми е достатъчно нисък, с 4 човека в него ще клекне още повече, но нямам намерение да карам бързо (предполагам не е и възможно), така че се надявам да се спася от огромните дупки. Свикнал съм да се пазя от дупки, а и днес чух, че пътя там редовно се опесачавал - дали е така, ще проверя в Понеделник :017:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 17 дек 2010 18:51

Дашо написа:На мен Голфа ми е достатъчно нисък, с 4 човека в него ще клекне още повече, но нямам намерение да карам бързо (предполагам не е и възможно), така че се надявам да се спася от огромните дупки. Свикнал съм да се пазя от дупки, а и днес чух, че пътя там редовно се опесачавал - дали е така, ще проверя в Понеделник :017:

Ти и да искаш, не можеш да караш бързо там. Свикнал си да се пазиш от дупки, но когато караш по лош градски път, ама това е друга бира. В някои случаи нямаш алтернатива, освен да минеш през ямата и да задереш отдолу. Като съм ходил с Пасата, при големи дупки карам хората да слизат, да се вдигне поне малко, че иначе става страшно. :horror: Това, дето казваш, че се опесъчава е така, но за да могат да минат Газки и Уазки 4х4, дето изправено магаре може да мине под тях. Е, поне ще има и други с теб, могат да бутат при нужда. :да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 17 дек 2010 19:41

vasstop написа:Ако закъсаш - обади се, ще дойда да те дръпна ;)

+1, дано не се налага де, ама за тебе гол в женска баня влизам :kissy:

Върни се в “Пътеводител”