Golf MK3 проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zl0star
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: AGR

Re: проблем с парното на голф 3

Мнениеот zl0star » Съб 11 дек 2010 22:30

Радвам се ,че съм бил полезен.
Дано и други колеги (със същия проблем) погледнат тук преди да решат ,да си разглобят цялото табло.

hristo3366
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo3366 » Пон 13 дек 2010 22:31

мерси много на всички колеги за изчерпателната информация и снимки.и аз днес разглобих въздохопровода и облепих клапата за студено , топло и просто парното стана невероятно.един съвет от мен.внимавайте със плафончето за осветление на жабката , големи ядове брах със него.докато го свалях без да искам го разглобих и после три часа се чудих как се сглобява заради една смотана пружинка която добре че все пак намерих къде е паднала.но резултата си заслужаваше!!!парното просто е супер вече!!!

Потребителски аватар
venelin1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venelin1984 » Пет 17 дек 2010 18:48

bojo82 написа:
zl0star написа:
ivo_1984 написа:kolegi az nqma da moga dase sprava s razglabqneto na parnoto nqkoi ako ima jelanie dami pomogne 6te si platq vsi4ko koeto e neobhodimo blagodarq predvaritelno

Здравей ivo_1984 ,
Ще ти дам един по-добър съвет!
Махни двата маркуча на радиаторчето на парното.
Намери пароструйка или водоструйка (нещо което може ,да ти направи голямо налягане).
Набутваш дулото в някое от чучурчетата на радиаторчето и натискаш спусъка (на водоструйката). Ако тръгне да тече вода от другото чучурче значи ще можеш още да караш със същото радиаторче и смяна не се налага !
Няколко пъти пусни водата през едната и през другата тръбичка....докато започне да излиза бистра вода от радиаторчето.
След това закачаш отново маркучите и си спестил 150лв за смяната (в един автосервиз толкова ми искаха).
Ако нямаш в къщи такава водоструйка ,отиди на някоя автомивка. Може предварително ,да си свалиш маркучите и да ги свържеш един към друг. Така антифриза няма да влиза изобщо във парното и ще можеш ,да отидеш готов за промивка ,до мястото с водоструйката.
Повярвай...изпробвано е и работи.
Внимавай само като махаш маркучите ,защото накрайниците на радиаторчето са пластмасови и с годините стават много крехки. Ако скобите там са фабричните (тези които са като щипка а не с винт),най-лесно и безопасно се свалят с "трета ръка".
Ако си направил тази процедура и пак ти лъха хладък въздух ,а не топъл...тогава запретни ръкави и си уплътни клапата. В темата подробно е обяснено каква е процедурата.
Повярвай ми това е възможно най-лекия ремонт ,който можеш да направиш по парното.
Наистина е елементарно !
При мен това се оказа главната причина. Облепих клапата с гафер (сребристото армирано тиксо) и сега не се диша в колата....става ,като баня.
Последната процедура се прави за около час.
Направи това ,което те посъветвах и ще си спестиш много мъки ,време и пари.
Ако имаш още въпроси ,можеш да ми пишеш и на e-mail "zl0star@abv.bg" .
Мога да ти дам още по-подробни обяснения + да ти пратя някоя друга детаилна снимка ,за повече яснота.
Успех...и задължително пиши ,за да споделиш какъв е резултата при теб.

мерси колега, днес направих тази процедура и сега имам перфектно парно :) :)

ivang666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivang666 » Сря 09 мар 2011 20:57

здравейте колеги!!! и мен не ме пропусна проблема с парното на голфа :? ,но благодарение на вашите дискусии и аз го отстраних :да: проблема беше в клапите,след като ги облепих сас фолио и останах смаян :wink: -топлото се появи още преди достигане на 60 градуса а на 90-не се издържа от топло!БЛАГОДАРЯ ВИ за добрите савети и подробните описания за отстраняване на повредите:bowdown на колегите с проблем им пожелавам успех вав разрешаването :да:

Потребителски аватар
zl0star

Мнениеот zl0star » Чет 06 окт 2011 1:10

Малко снимки от моя ремонт :drive
Прикачени файлове
6-step.JPG
5-step.JPG
4-step.JPG
3-step.JPG
2-step.JPG

Потребителски аватар
grasho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grasho » Нед 09 окт 2011 11:49

здравейте ,реших да си правя парното.прочетох това -онова и искам да питам ако спра студения въздух които идва отвън,като запуша отвора добре,без да стигна до клапите на парното.
става ли така?

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Нед 09 окт 2011 15:16

Не , не става . Отворът отвън е основният отвор за въздухът за вентилатора , след това е клапата за степените , след нея клапата за студено/топло , а до нея е клапата за разпределение предно стъкло /крака/ крака+духалки/ духалки . Извод - като запушиш отвора откъм двигателя ще спреш притока на въздух .

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Пон 17 окт 2011 11:04

Здравейте колеги!

Тъй-като аз имам същия проблем със клапите на парното, исках д апопитам може ли някой да ми препоръча майстор, при който да закарам колата и да ми излезне по-нормални пари.
Моят майстор ми иска 200 лева, заедно със смяната на парното, но това ми се струва адски много.
Сам не бих се наел да правя ремонта, защото ми изглежда доста тегаво цялото това разглабяне на таблото.

Потребителски аватар
zl0star

Мнениеот zl0star » Пон 17 окт 2011 21:47

Уплътни си клапите сам. Наистина не е трудно! Времето за ремонт е не по-вече от 1 час.
Трябват ти само комплект отвертки + малко тиксо.
Като махнеш жабката и кората под нея се открива въздухопровода. Разкачиш ли го и ти се показват клапите. С най-лесен достъп (точно отпред) ти е клапата за топло и студено. Ако не ти се занимава с подробности...уплътни поне нея и топлото ти ще се върне.
Разлгедай по-подробно темата...има достатъчно обяснения и снимки :)
Ако все пак не ти е ясно нещо може пак да питаш...ще помагаме.
Парите които искат за тези ремонти са наистина безумни. Захванеш ли се сам ще разбереш ,че съвсем не е нещо сложно.

mp5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mp5 » Сря 19 окт 2011 0:14

Колеги,моето парно и то за ремонт на клапи,но при мен се получава нещо друго,като си пусна да ми духа към стъклото вместо да го исушава то става още по запотено,и през 2 мин. трябва да си почиствам стъклата с кърпа :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Сря 19 окт 2011 8:52

Абе ако ще разглобява цялото табло не ми се струва че за 1 час ще се оправи. Ама щом казваш :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 19 окт 2011 20:34

mp5 написа:Колеги,моето парно и то за ремонт на клапи,но при мен се получава нещо друго,като си пусна да ми духа към стъклото вместо да го исушава то става още по запотено,и през 2 мин. трябва да си почиствам стъклата с кърпа :banghead: :banghead:

Смени си филтъра на купето.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Чет 20 окт 2011 11:21

mp5 написа:Колеги,моето парно и то за ремонт на клапи,но при мен се получава нещо друго,като си пусна да ми духа към стъклото вместо да го исушава то става още по запотено,и през 2 мин. трябва да си почиствам стъклата с кърпа :banghead: :banghead:

Според мен на 90% ти е леко спукано радиаторчето на парното и от там вдига влагата гора по прозореца :(

Otrajenie
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Otrajenie » Чет 20 окт 2011 20:10

Здравейте колеги!Колев съм от Варна :)
И аз да ви помоля за помощ.Значи след като извърших цялата операция по облепянето на клапата за топло и студено(всичко беше извършено както тук сте описали,нещата си станаха перфектно,клапата също,и я оставих в положение да духа топло)Парното продължава да духа леко топъл въздух.Защо е така не мога да си обесня! Смених филтъра на купето,системата мисля че е обезвъздушена все пак карам трета седмица след смяната на големия радиатор,казанчето е пълно до горе с антифриз.А парното духа с дебит,но няма топлина.От какво може да е,моля Ви кажете. Колата е Голф3 1.9 дизел(1Y).Предварително ви благодаря :)

yovkov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yovkov_ » Пет 21 окт 2011 15:51

Здравейте колеги.
Имам проблем с парното и явно е от клапите защото ми хвърля дунапрени.Разгледах темата и доста подробно е описано и днес се помъчих да го направя , обаче нещо неще да излезе въздухоотвора и моя е по различен от тези на снимките които са показали колегите.Колата е Голф 3 2.0 115 к.с. с климатик . Въпроса ми е има ли разлика от това че е с климатик колата и може ли да се достигне до клапите без да се сваля таблото.Ако някой може да помогне благодаря предварително :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”