! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот Дашо » Съб 18 дек 2010 11:53

IceHeart написа: ... има и некадърници със зимни гуми, който си мислят че като са със зимни гуми могат да си карат както си карат и при сухо време!
...
Просто културата ни на шофиране е адски ниска!
Аз карам със летни гуми ...

Колега прав си за това, че има некадърници със зимни гуми, че културата ни на шофиране е адски ниска, но най-голямата заплаха си остават хората с летни гуми, при такива заснежени и заледени пътища. Много е изписано по въпроса за летните и зимните гуми, по отношение предимства и недостатъци. И поради факта, че ЛЕТНИТЕ ГУМИ СА ЛЕТНИ,зимно време, при ниски температури не работят така оптимално, както зимните. Може да караш внимателно, ако някой пред теб спре резко, ти няма какво да направиш, а ще се забиеш направо в него, защото летните галоши са си като шейна на това време. Така че каквото и да си говорим, хората с летни гуми са постоянна опасност за останалите участници в движението! :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 18 дек 2010 14:07

IceHeart написа:Аз карам със летни гуми на 1 сезон...
:screwy Има ли значение дали лятната гума е нова, на сезон или два. Тя винаги си остава летна.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 18 дек 2010 14:16

Абсолютно си прав!Личен опит-като бях на 18 и толкова ми беше акъла се опитах да карам един ден с чисто нови летни гуми зимно време на голфа-резултата беше,че на следващия ден си купих и зимни...Просто не става!Опасно е!Който няма пари да си купи едни гуми за 200 лв,по-добре изобщо да не кара!Не знам някой такъв малоумник ако ме удари какво ще стане с него... :screwy :screwy :screwy

Последна промяна от lion_heart002 на Съб 18 дек 2010 15:33, променено общо 1 път.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Съб 18 дек 2010 14:20

Ниската култура е точно каране с неподготвена кола. Културните хора като нямат гуми и вали сняг не карат кола.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 18 дек 2010 14:25

Така ще е докато не се промени закона, защото сега дори и с летни гуми, колата на практика си е изправна според ЗДП!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 18 дек 2010 15:13

IceHeart написа:
znainainai написа: :evil: :evil: :evil: :evil:
А малоумници със летни гуми колкот щеш пред мен един такъв прасна един бакшиш щот не можа да спре. С две думи беше ужаст да се кара днес писна ми от некъдърници :banghead: :banghead: :banghead:

Колега съгласен съм с теб, но има и некадърници със зимни гуми, който си мислят че като са със зимни гуми могат да си карат както си карат и при сухо време!
Гледа те че караш бавно и се лепи зад теб каточели иска да ме побута отзат за да карам по-бързо!
Аз карам със летни гуми на 1 сезон, но има едно НО, много зависи дали не надценяваш колата и човека който е пред теб! Не се гордея с това, но мисля че хората с зимни гуми и колите 4х4 си мислят че са безсмъртни и се правят на джигити, особено около кръговите, колата я натиска и се опитва да върви настрани, да ама ако излезе някой пешеходец няма кой да ти помогне :dummy:

За каква култура на шофиране говориш, като караш с летни гуми, които при минусови температури са като легени :dontknow:
Поне сам си се отбелязал в темата :beer

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Нед 19 дек 2010 9:39

Ех закони......

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Нед 19 дек 2010 11:08

Снощи си карам към 23:30ч от Съдебната по Алабин. Изведнъж от пресечката вдясно на 2 метра пред мен изскочи един Лансър без грам да се огледа... Ако не го бях заобиколил нямаше никакъв шанс да спра без съприкосновение с него. Какъв човек трябва да си.... :beat_butt2

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 19 дек 2010 15:07

В петък пътувах от Айтос до Бургас. Татко караше, аз се возя. Настигаме една колона от 10тина коли и най-отпред цистерна. Едва едва се движи. Караме си зад тях, качваме се на магистралата и лека по лека все започва да изпреварва цистерната. След като я изпреварихме пред нея имаше един мерцедес 190. Татко тръгва да изпреварва и него (караме с около 70) и в момента, в който се изравняваме гледаме, че тоя тръгва да се изнася леко леко към нас, все едно ще сменя лентата. Татко дава газ да го изпревари по-бързо, подминаваме го и в следващия момент го гледаме в огледалата как прави пергели от едната мантинела в другата. Ако се бяхме забавили 5 секунди щеше да ни забърше и нас. Не мога да си го обясня на прав участък с постоянна скорост и да се завъртиш ... шофери с летни гуми навсякъде ги има ... ама закъде са тръгнали само не знам ... :banghead: :banghead: :banghead: :screwy :screwy

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 15:31

hooligans написа:
IceHeart написа:
znainainai написа: :evil: :evil: :evil: :evil:
А малоумници със летни гуми колкот щеш пред мен един такъв прасна един бакшиш щот не можа да спре. С две думи беше ужаст да се кара днес писна ми от некъдърници :banghead: :banghead: :banghead:

Колега съгласен съм с теб, но има и некадърници със зимни гуми, който си мислят че като са със зимни гуми могат да си карат както си карат и при сухо време!
Гледа те че караш бавно и се лепи зад теб каточели иска да ме побута отзат за да карам по-бързо!
Аз карам със летни гуми на 1 сезон, но има едно НО, много зависи дали не надценяваш колата и човека който е пред теб! Не се гордея с това, но мисля че хората с зимни гуми и колите 4х4 си мислят че са безсмъртни и се правят на джигити, особено около кръговите, колата я натиска и се опитва да върви настрани, да ама ако излезе някой пешеходец няма кой да ти помогне :dummy:

За каква култура на шофиране говориш, като караш с летни гуми, които при минусови температури са като легени :dontknow:
Поне сам си се отбелязал в темата :beer

Да сам съм се отбелязъл в темата, не го крия, за това че нямам пари за зимни гуми, това не означава че няма да си карам колата, ПО-ДОБРЕ с нови летни от колкото със стари ЗИМНИ, много добре знаем че на ЛЕД, нито летната нито зимната гума спира, така че нека да не спорим и да се правим на много кУлтурни, ако бяхме възпитани нямаше да живеем в България! И моля без налагания кой какъв е, аз никой не съм накърнил, така че всеки да си пази мнението за себе си! Щом караме кола, всички сме ЖИВОТНИ НА ПЪТЯ!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 19 дек 2010 15:54

IceHeart написа:... много добре знаем че на ЛЕД, нито летната нито зимната гума спира

mhihi
Това по форумите ли го чете? Има и още една голяма особеност, на сняг летната гума изобщо не спира
:screwy

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 19 дек 2010 15:57

Не знам какви ги говорите,ама зимната гума си е зимна гума!Виж сега при поледица,нещата са кофти...Ама да ми караш с летни зимно време... :screwy :screwy :screwy Не,че не става,просто е неоправдано опасно...

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 19 дек 2010 16:21

IceHeart написа: ....за това че нямам пари за зимни гуми, това не означава че няма да си карам колата...

Явно имаш пари за ламарини, внимавай само каква кола ще нацелиш, че може и бой да изядеш. :!:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 19 дек 2010 16:24

fill написа:
IceHeart написа: ....за това че нямам пари за зимни гуми, това не означава че няма да си карам колата...

Явно имаш пари за ламарини, внимавай само каква кола ще нацелиш, че може и бой да изядеш. :!:

Колега, не мислиш ли че прекаляваш!? АЙ моля ти се спри се , че флооодиш яко в темата!
Не гледай мен, гледай себе си! Винаги на другия в Тенджерата е най-лесно да се присмеем, а ти сигурно и кола нямаш!
Та ади да спрем до тук с акълите, и кой ще яде бой не се знае, при кютека КАНТАР няма! Ади със здраве! death

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 19 дек 2010 16:43

IceHeart написа: нямам пари за зимни гуми, това не означава че няма да си карам колата

Колега, нищо лично но това демонстрира културата на типичния български шофьор, заради който има такива теми. Липсата на пари е нещо нормално. Карането на неизправна/неподготвена кола не е.

Върни се в “Пътеводител”