Сипвате ли масло в нафтата ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Re: Сипвате ли масло в нафтата ?

Мнениеот profesor humel » Съб 18 дек 2010 14:24

Така ако може и аз да се направя на професор mhihi , приликата между двете масла двутактово и четеритактовото е ,че омазват метало триещите се елементи на ДВГ (двигатела с вътрешно горене), разликата е ,че четиритактовото се разтваря по-трудно в горивната смес (бензин ,нафта) а двутактовото се разтваря значително по-лесно и не се отаява. Обобщение: работата извърщваща се от двата типа масло е еднаква при една и съща операция . Да поясна за спирачната течност мн хора твърдят ,че наистина причиства дюзите но лично аз не сам обеден в това, но за гаста за горене сам обеден , че помага както за прочистването на дюзите така и да не замразва нафтата , става въпрос за гаста с която се палят фенерите. Дозата е 2-3 литра на пален резервуар със 400 грама масло , благодаря за оделеното време за четене на моя коментар :beer

iliq
Автомобил: vw passat b5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот iliq » Съб 18 дек 2010 16:33

само да попитам става ли за помпа дюза че не разбрах

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 20 дек 2010 7:04

за помпа-дюза, както се пее в една песен - по-добре недеейййй :)

това е за старите роторни помпо, дето се смазват с нафтата

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Пон 20 дек 2010 10:59

вчера сипах за проба 50-тина грама на 30л нафта и ефекта е поразителен :applause: двигателя мърка :mrgreen: маслото е http://www.storum.eu/Husqvarna-2-taktovo-maslo-XP-1L

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 20 дек 2010 11:11

Branimir.Krastev написа:вчера сипах за проба 50-тина грама на 30л нафта и ефекта е поразителен :applause: двигателя мърка :mrgreen: маслото е http://www.storum.eu/Husqvarna-2-taktovo-maslo-XP-1L
малко си сипал колега не се плаши слагай по 50мл на 10л

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Пон 20 дек 2010 11:18

То като се замислиш и при старите и при новите работата която се извършва е от механични елементи. Независимо дали управлението е по електронен или механичен път винаги има движение на механична част която си иска смазването и почистването. Поправете ме ако греша. Лично аз не виждам с какво може да навреди добавянето на двутактово масло за по-добро смазване и на газ за горене за почистване на дюзите и предотвратяване на замръзването на нафтата. Като знаем качеството на горивата много от проблемите идват точно от тях. Европейските стандарти изискват по-ниски нива на сярата откъм екологична гледна точка, но по-ниското съдържание на сяра означава и по-лошо смазване на триещите части. Не съм специалист но според мен добавянето на 2Т масло компенсира занижените смазващи свойства на горивото с ниско съдържание на сяра. Разбира се това е мое лично мнение.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 11:22

Не е само твое мнение,а си е точно така.

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 20 дек 2010 11:51

Все още се въздържам да сипвам масло,много противоречиви мнения за помпа-дюза.....един приятел с форд фокус преди време сипваше по-малко олио в нафтата и уж мотора му работеше добре и...ОР-осн.ремонт .Не знам дали е от олиото щото то не смазва като маслото ,но все пак.

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Пон 20 дек 2010 14:02

Значи - съотношението масло/гориво, което пише на опаковките 2Т /поне които аз съм виждал/ е 50/1. Това е 1 литър масло на 50л. гориво.
Обаче това съотношение е за 2тактови двигатели :012: , които нямат друго смазване. Вашето /щото съм на бенц :D / трябва да е доста по-малко. Всъщност точно съотношение няма. Просто не прекалявайте. Онова момче /дето писах по-горе, че сипва М16Д в нафтата/, казваше, че сипва от време на време - веднъж на 2-3 резервоара.
Друго - не знам каква точно е разликата в добавките на 2Т-то и обикновенното моторно масло, обаче 2Т-то е доста по-редко в сравнение с 10/40 примерно и мирише различно от всички други масла - мирише на керосин някак . . ./нали ги продавам и наливни/. Та съмнявам се някак си, разликата да е само в добавката за разтваряне в горивото /във връзка с един пост по-нагоре в темата/.
Съмнявам се главно заради гъстотата, ама знае ли човек. Все пак е правено да се разтваря в бензин, не в нафта :banana .

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 20 дек 2010 16:59

ulipet написа:Все още се въздържам да сипвам масло,много противоречиви мнения за помпа-дюза.....един приятел с форд фокус преди време сипваше по-малко олио в нафтата и уж мотора му работеше добре и...ОР-осн.ремонт .Не знам дали е от олиото щото то не смазва като маслото ,но все пак.

олиото е предназначено за готвене няма нищо общо с 2т маслото

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 21 дек 2010 14:33

До преди една седмица сипвахте бензин да не замръзва сега масло да не трака предлагам и по малко наливен парфюм да слагате та да ухае добре :Mr Green Fun

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 21 дек 2010 14:35

:screwy

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Вто 21 дек 2010 15:37

В интерес на истината сипах и 2Т масло, планирам да сипя и малко бензин като паднат температурите под -15, но колегата ме насочи към не-лошата идея за добър мирис на нафтата. Случвало ми се е да карам зад някой на олио :banghead: , но и след такъв дизел, който мирише много приятно. Някой знае ли за довавките за добър мирис на дизел? Цени, едно-друго? Не се шегувам...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 21 дек 2010 18:41

mhihi mhihi Има едни парфюми с феромони за които се твърди че привличат жените-капни от него и ще се лепят като мухи буквално. heavy metal zork Отдавна не се бях смял така-иначе можеш да капнеш 50мл някъф наливен парфюм на 50 кила нафта и виж дали ще има ефект.Не се шегувам..

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Вто 21 дек 2010 22:33

След консултация с инженерите по високите постове в службата ми и след разговор с моят човек в сервиза утре смело ще сипвам и аз масълце пък да видим. Всички компетентни хора които попитах отговарят така: "Те какви ли лайна няма в нашите горива та на 50 литра нафта 300,400 та дори и 500 грама масло са нищо. Мотора дори няма да ги усети. С тази твърда нафта по добре с масло от колкото с добавки някви. Но не прекалявай, от време на време само" Та колеги всичко което изчетох по темата от 2 месеца насам ме убеждава че поне няма да навреди на мотора. Утре ще пробвам и ще пиша как е работата при пасатят.

Върни се в “Дизелови агрегати”