"За" или "против" десните волани
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: "За" или "против" десните волани
еее айде сега, не се сърди.Извинявам се за грубата шега.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Против.Причината е само една единствена - правени са за държави в което движението също е обратно... или иначе казано - създават изключително рискови ситуации най-вече при ПОДГОТОВКАТА за изпреварване, в която не винаги може да се види дали идва кола отсреща!
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
И аз съм твърдо против. Също така много заслепяват отсрещните автомобили.
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Все още съм против, даже още по-убедено, след като вчера един хубосник с А6 с десен волан щеше да ме нацели. Пича беше спрял от дясно по посока на движението и се опита да се включи, но явно не ме видя като минавах покрай него. За малко да ме "намести" - добре че нямаше коли в насрещното та можах да кръшна на ляво 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото днес като чаках на паркинга и ми направи впечатление ,че масово навлизат!
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Като гледам в нашия град колко много десняци има направо се плаша. Имам чувството че всяка седма или осма кола от активно движещите се из града са с десен волан. Само на моята улица има 4-5. Отделно съм виждал и доста полицаи с лични автомобили деснячки. Иначе и руснаците имат същия проблем в техния далечен изток - от там се внася поголовно от Япония и колите с десен волан са повече от тези с ляв.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Ако не се изживяваш като Фитипалди,волана няма да ти пречи..а това че при ограничение 60 всики караме сьс 120 и изпреварваме в завой без никаква видимост е друг вьпрос,кво ви пречат воланите?Заспали шофери има нявсякьде и с десни и с леви волани.И луди и сякви тьпи копелета решили да се самоубиват
По-таян ваша логика дай да ни забранят на нас да караме ,щото правим повече птп-та от жените...и преди някой да е почнал да ми дрьнка,че жените са неграмотни и незнам си кво ще му кажа,че вьв всяко стадо ИМА крастави....Има жени които вьртят яко волана и те не са малко ама тва е за др тема!
По-таян ваша логика дай да ни забранят на нас да караме ,щото правим повече птп-та от жените...и преди някой да е почнал да ми дрьнка,че жените са неграмотни и незнам си кво ще му кажа,че вьв всяко стадо ИМА крастави....Има жени които вьртят яко волана и те не са малко ама тва е за др тема!
За съм ако сменят движенито!
А иначе Против!!!!!
Трябвя със закон да ги забранят, това е много опасно!!!!
Има една поговорка Като си в Рим ще правиш като римляните!
А иначе Против!!!!!
Трябвя със закон да ги забранят, това е много опасно!!!!
Има една поговорка Като си в Рим ще правиш като римляните!
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
То римляните уж са написали и правила за движение,ама Петко-Лудия с нов внос машината нали знаеш кво си вика 'Абе що не ви е.а Майката' и след 2 завоя героят е на небето.....
Arshicage написа:От 1 година карам автомобил с десен волан. От 4 години имам възможност да си взема такъв, но неисках понеже разсъждавах като повечето тук и бях много против десен волан. Взех си колата с мисълта да сменям дирекцията. Следкато я покарах 2 седмици разбрах, че няма смисъл да сменям дирекция. Моето мнение е, че ако се кара градско няма никакво значение дали си с десен или с ляв волан. Извън градско също несъм видял проблем засега и повярвайте ми не е толкова страшно карането с десен волан. Истината е, че когато човек реши да се пробва на десен волан, остава с неприятно впечатление, както бях и аз.
П.С. Интересно ми всички инструктури(всички сме се учили при тях) как така седейки в дясно са успели и успяват да ни опазят.Явно е въпрос на свикване.
Не ми казвай, само че си имал достатъчно пари за същия автомобил с нормална дирекция и останалите пари си ги похарчил за удоволствия...
DimoNN написа:такава тема вече имаше, анкета също... незнайно защо е под ключ... viewtopic.php?f=59&t=121825&start=180
лично аз съм твърдо против!
за тези, които са се ориентирали да си взимат такава кола, ако не ви е грижа за това, че ще сте опасни за движението и за себе си, то знайте, че застраховките за десни волани са доста по-солени!... така и трябва
Нормално стандартна дискриминация. И аз съм бил в твоето положение, създасох тема, заключиха ми я. Пусна я друг и стана ТОП тема... к`во да се прави комунизъм.
Моето мнение го писах 50 на 50. Или да ги задължат да си обръщат воланите или да ги забранят.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Против, разбира се.
Безсмислено е. И опасно.
Безсмислено е. И опасно.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”