здравейте колеги,
от няколко дни мотора ми прави някакви странни номера и се чудя от какво ли е?!?!?
Пасата е Б5 116 коня(помпа/дюза)
когато запаля колата и тя е студена започва да работи перфектно и след малко започва да играе с оборотите 900-1000-900-1000 това го прави само докато изминат няколко минути или примерно докато мина300-400м.Понякога забелязвам че при подаване на газ не ускорява равномерно както преди или когато карам с равномерна газ се случва да осещам все едно губи обороти (леки колебания).
Въпросът е че не го прави постояннно.
някой има ли идея от какво може да е.
Нафта само алпин дизел на ОМВ или випауар на шел .........странна работа дали е някоя свещ или недай Боже някоя от помпите?

странен проблем с мотора на Б5
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странен проблем с мотора на Б5
наи вероятно е несинхронизация на валовете 

- KORANDE
- Автомобил:
- Двигател:
от лоша нафта е колега,и на мен ги прави тези номерца при 1'во палене сутрин.да спомена че моита кола е гледана на компа,синхронизициата на валовете е ок.милиграмите на горивото също.а от как я имам сипвам само от Лукоил.
явно нафтата е пълен боклук.

хора, вие ме убихте с тези несинхронизирани валове!!!!
възможно ли е да стане от самосебеси?
дайте някой добър сервиз да ме диагностират,някъде където разбират от нашите коли?!?
по възможност някъде около младост:-)
дайте някой добър сервиз да ме диагностират,някъде където разбират от нашите коли?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kokouaz написа:хора, вие ме убихте с тези несинхронизирани валове!!!!
Това са хората, даже са ти близо:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
разбира се 4е е възможно ;при проблемни дюзи компа коригира доколкото е възможно
кофти горивото също е възможен вариант
кофти горивото също е възможен вариант
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Тази игра на оборотите м/у 900-1000 и оправянето им след няколко минути работа и при мен го имаше при палене сутрин в студовете. Оказа се че и 4-те подгревни свещи са фира, а колата(Б5.5 131кс) си палаше от раз и при -12
. След смяната им феномена с оборотите изчезна. Такаче колега отиди да ти ги проверят, не се хващаи веднага за валове и тн.

искренно се надявам да си прав колега!
Надявам се защото както и ти каза проблема ми го правеше когато сутрин беше м/у -11 и -6 градуса.Днес когато запалох на 0 градуса запали и нямаше проблем(но да не дърпам дявола за опашката!!! ще видя и утре как ще е)
Въпреки това ще отида да ми я погледнат хем ще видя дали има някаква профилактика която да може да и се направи!
Надявам се защото както и ти каза проблема ми го правеше когато сутрин беше м/у -11 и -6 градуса.Днес когато запалох на 0 градуса запали и нямаше проблем(но да не дърпам дявола за опашката!!! ще видя и утре как ще е)
Въпреки това ще отида да ми я погледнат хем ще видя дали има някаква профилактика която да може да и се направи!
Върни се в “Дизелови агрегати”