пасат Б5 1.9 тди пд ATJ заби при набиране
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б5 1.9 тди пд ATJ заби при набиране
здравеите колеги!пасата го карам вече 3 години и никакви проблеми до сега(разни дребни,но това не се брои).днес за първи път пасата заби при набиране на 120,130 км в час.изгасих и запалих и се оправи,след това карах около 150 км бях трагнал на дълъг път и никакви проблеми.по принцип влизам във форума постоянно и има много тди та с такъв проблем и винаги съм чакал кога ли ще ми се случи и на мене,ето случи се.живея на север в студена страна имам и приятел които тои го има този проблем и тои само като е много студено и така си кара.имам и друг и тои имаше същия проблем,но продаде колата,та не са си решили проблемите да знаем от какво е.та въпроса ми е дали е тръгнало и от мене нещо да се разваля и дали вече ще го прави този проблем.ако е почнало дали ще е по добре още от сега да го закарам на маистор или да чакам да почне да прави постоянно(не даи си боже да го прави).егр клапана не е запушен,катализатор имам и ДПФ(филтър за твърди частици)имам от после слаган.колата е на 230000 км реални купена от познат.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б5 1.9 тди пд ATJ заби при набиране
DPF филтър нямаш
разрови се с търса4ката писано е много за забиването
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:DPF филтър нямаш
еми то аз зна,че има много писано и съм,чел всичко,но в повечето случаи като гледам напразно платени пари докато се намери истинския проблем!и добре аиде нчмам дпф филтър имам такъв http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1264702739q.jpg и още 1 снимка http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1264702621a.jpg
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
виж геометрията на турбината дали се движи свободно -това е наи 4естия виновник за проблема 

- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:виж геометрията на турбината дали се движи свободно -това е наи 4естия виновник за проблема
добре благодаря,ще видя,а на снимките филтъра мисля,че е дпф,а ти как мислиш?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не е дпф филтър ,а некакъв вид резонаторно гърне
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:не е дпф филтър ,а некакъв вид резонаторно гърне
да добре мерси,много маистори много разбирачи тука,защо изобщо ли се консултирам с този бг форум
- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:не е дпф филтър ,а некакъв вид резонаторно гърне
http://alfa.kachi-snimka.info/images/bwy1264702264a.jpg ето още една снимка за дпф филтъра дето го имам,темата не беше изобщо за това,но дето искаш да е вярно твоето мнение за това не съм съгласен и затова ти качвам снимки.там пише dieselpartikelfilter(dpf).сложено е заради околната среда и за по нисък данък,където в бг на никои не му пука за това!!
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
пи4ага ти имаш ли въобще представа какво е ДПФ филтър 4е ръсиш глупости
да ти се струва 4е в това гърненце могат да горят саждите или другото е 4е колата ти е 6 години по стара от тая технология
и моите по4итания ,но в този БГ ФОРУМ темата със забиването е бистрена бистрена всякак и инфо има предостатъ4но
това е от сорта на втори катализатор или резонантно гърне ,както ти писах ве4е
относно разбира4ите ,във форума има още няколко 4овека които са на ТИ с дизел освен мен
разгледаи дизел подфорума-писано е много
п.с ако БГ разбира4и не ти вършат работа ,ела в сервиза ми в Париж и проблема ти ще се реши

да ти се струва 4е в това гърненце могат да горят саждите или другото е 4е колата ти е 6 години по стара от тая технология

и моите по4итания ,но в този БГ ФОРУМ темата със забиването е бистрена бистрена всякак и инфо има предостатъ4но
относно разбира4ите ,във форума има още няколко 4овека които са на ТИ с дизел освен мен
п.с ако БГ разбира4и не ти вършат работа ,ела в сервиза ми в Париж и проблема ти ще се реши

- baciko
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:пи4ага ти имаш ли въобще представа какво е ДПФ филтър 4е ръсиш глупости![]()
да ти се струва 4е в това гърненце могат да горят саждите или другото е 4е колата ти е 6 години по стара от тая технология![]()
добре де не се ядосваи,така казаха,ако искаш да да се видиме да пием по бира да ми обясниш по точно
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
baciko написа:niks76 написа:не е дпф филтър ,а некакъв вид резонаторно гърне
да добре мерси,много маистори много разбирачи тука,защо изобщо ли се консултирам с този бг форум
Хем не разбира хем подскача като петле

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
ако имаш път към Париж ще ти покажа нагледно къде ти е проблема,а биреното време е далеко
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
За филтъра Никс е прав,на почти всяко гърне от онези години,дето ти е колата точно така пише dieselpartikelfilter(dpf)!
А иначе от българските "разбирачи" в този форум има какво да научиш!
Другият ти вариант е да си съкратиш коледните разходи с няколко стотин "евра" и да си решиш другаде проблема!
А и още -

А иначе от българските "разбирачи" в този форум има какво да научиш!

Другият ти вариант е да си съкратиш коледните разходи с няколко стотин "евра" и да си решиш другаде проблема!

А и още -

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Първо - това ползвай търсачката е голяма простотия
поради причината ,че много зависи , кой как е писал темата си !!!! може да има нещо но да не излезе на тръсачката !!!
А до колегата пуснал темата
Аз имах такъв проблем ето ти и решението, вероятно твоя е същия поне така мисля. Между другото се заблуждаваш малко , в смисъл ,че не ти забива при определена скорост , а при определени обороти, но сигурно не си го забелязъл както и аз разбира се когато се случи при мен..
ето ти темичката:
viewtopic.php?f=24&t=182979
В темата ми има още една препратка към друга такава тема , от един колега - Stivi , ако искаш виж и нея ....
там мисля че е обяснено по добре
защото аз все пак не съм много от големите разбирачи , но се опитах поне малко да обясня колкото мога ...
поради причината ,че много зависи , кой как е писал темата си !!!! може да има нещо но да не излезе на тръсачката !!!
А до колегата пуснал темата

Аз имах такъв проблем ето ти и решението, вероятно твоя е същия поне така мисля. Между другото се заблуждаваш малко , в смисъл ,че не ти забива при определена скорост , а при определени обороти, но сигурно не си го забелязъл както и аз разбира се когато се случи при мен..
ето ти темичката:
viewtopic.php?f=24&t=182979
В темата ми има още една препратка към друга такава тема , от един колега - Stivi , ако искаш виж и нея ....
там мисля че е обяснено по добре

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
baciko написа:здравеите колеги!пасата го карам вече 3 години и никакви проблеми до сега(разни дребни,но това не се брои).днес за първи път пасата заби при набиране на 120,130 км в час.изгасих и запалих и се оправи,след това карах около 150 км бях трагнал на дълъг път и никакви проблеми.по принцип влизам във форума постоянно и има много тди та с такъв проблем и винаги съм чакал кога ли ще ми се случи и на мене,ето случи се.живея на север в студена страна имам и приятел които тои го има този проблем и тои само като е много студено и така си кара.имам и друг и тои имаше същия проблем,но продаде колата,та не са си решили проблемите да знаем от какво е.та въпроса ми е дали е тръгнало и от мене нещо да се разваля и дали вече ще го прави този проблем.ако е почнало дали ще е по добре още от сега да го закарам на маистор или да чакам да почне да прави постоянно(не даи си боже да го прави).егр клапана не е запушен,катализатор имам и ДПФ(филтър за твърди частици)имам от после слаган.колата е на 230000 км реални купена от познат.
Един съвет ако може

Не чакай да го прави постоянно , защото ,представи си ако го направи , когато изпреварваш и насреща ти има идва друга кола

Върни се в “Дизелови агрегати”