Нов акумулатор,но каква марка?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нов акумулатор,но каква марка?

Мнениеот parno » Съб 18 дек 2010 20:20

голфа го купих с искра преди 4 години и още карам с него :)
ако ми се наложи да сменям акумулатор ще вземам такъв

koleca1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koleca1 » Съб 18 дек 2010 20:23

Аз от месец с такъв IQ POWER, правен е уж в Германия и е необслужваем!
http://www.kit93.com/index.php?option=c ... &Itemid=12

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Съб 18 дек 2010 20:32

И аз съм с Банер на моята кола,с него я купих.....незнам на колко години е,но ще го пробвам с едно зареждане тези дни и ако не се оправи го сменям :Mr Green Fun
Смятам следващият ми да е Искра или може би Бош силвер....днес гледах на цена от 150 лв 54 а/ч S4 производството му е 9 месец 2009 г. с 3 години гаранция :)
Мисля че е добър избор :) ?!..!? :roll:

GT limited edition
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GT limited edition » Съб 18 дек 2010 21:06

Колега мога само да ти препоръчам акумулатори с марка DELPHI ... , имах такъв (изкара 6 години и малко) новия ми е такъв и следващия ще ми е такъв ... :да: Малко информация : http://paper.standartnews.com/archive/2 ... 3547_2.htm

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Съб 18 дек 2010 21:35

вземи си Berga,ако ти се дават повече пари Varta но разликата им е само надписа (прави ги една фирма)

п.п baner една от фирмите вносители се отказа да ги внася защото даваха над 10% фира gigawatt са същата работа ако си се спрял на тези две марки помисли за Монбат определено е от техния клас mhihi

bonev911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bonev911 » Съб 18 дек 2010 21:50

Аз онзи ден си взех Искра 62 ампера.Една вчера сутринта беше около -12,-13 градуса и безпроблемно запали.Предложиха ми го не само в магазина където го купих, а и хора които са ги ползвали.Иначе преди бях с Делфи(френски) от минимум 5 години(защото тогава го купихме голфа), но са спрени от производство.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 18 дек 2010 22:07

Марката акумулатори за мен от доста време е само една и това е TOPLA!Имал съм вземане-даване с EXIDE,MONBAT,ISKRA,BAT, и тн...По-голям боклук от български акумулатор за мен няма,хвърлил съм около 10-ина!Exide,се оказа пълно разочарование и той,като на третия ден от покупката престана да свети окото на акумулатора и започна да върти бавно,но отказаха да ми го сменят,защото колата палела с него,така я и продадох...Имах една Varta,скапа се на седмата година,лошото е,че тук се продават и ментета Varta...Трети акумулатор Topla купувам,адски добри са!!! Само,ще кажа,че преди години на дядото ладата не беше карана 6 месеца с акумулатора на нея(Topla акумулатор),това януари месец на -10 градуса...Половин час мъчих проклетата кочина да запали...Не поиска да запали,на другия ден установих,че бензиновата помпа е заминала,смених я и успях след всичко това пак да я запаля със същия акумулатор,без да го зареждам(още повече ,че въртеше все така бързо :screwy :screwy :screwy )...Няколко години откакто продадохме на дядото ладата на един познат-акумулатор не е сменял...Изводите оставям за вас!Между другото това е може би и единствения акумулатор в чието упътване пише,че може да не се зарежда до 6 месеца,сулфатизацията почва чак след 6-ия месец в който не се използва акумулатора... Този който купих преди около месец ми излезе 150лв(което като си дадеш сметка,че българските боклуи са по 130 лв си е направо без пари) и е от серията на херметически затворените акумулатори,освен това е и с по-голям брой плочи и има +30% повишен стартов ток...Убедих се,че това има голямо значение,колата пали значително по-лесно с него и стартера почти нямам време да го чуя а направо заработва мотора...А с стария беше 3-4 секундно виене докато запали...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 18 дек 2010 22:40

Сега съм с монбат вече две години нямам оплаквания. Миналата сутрин беше -15 градуса и запали от втория път. Значе да очаквам че до още две години да гробяса.

Потребителски аватар
tatrata85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tatrata85 » Нед 19 дек 2010 0:02

VARTA,ACDelco,Bosch silver! :applause:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 19 дек 2010 0:19

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 19 дек 2010 1:29

Monbat, доволен от няколко броя вече, на дизел. :patriot :patriot :patriot
Имал съм различни марки, всички държат на дизела до третата зима, след това е компромис.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 19 дек 2010 1:54

Варта , трета година на ТДИ-то , колкото пъти съм завъртял ключа , толкова пъти е палил :да:

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Нед 19 дек 2010 11:04

Извиняваи,колега но не намерих подобна тема и затова я отворих,дадох му в търсенето +акумулатор но нищо не излезе.

jrebeca84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrebeca84 » Нед 19 дек 2010 11:15

Мерси на всички колеги,които се включиха с мнение по темата,това ми беше от полза за,което ви благодаря :bowdown От изчетените ви мнения разбрах,че сте доволни от няколко марки,като аз мисля да заложа на немското качество в лицето на Berga-63Аh 171лв.,въпреки че съм много доволен от българските MONBAT(62Ah,имам го от декември 2007г.до сега е на жигулата и няма проблеми,само от време на време го дозареждам),но от новите им четох доста колеги,че се оплакват и няма да рискувам. Поздрави :beer

Потребителски аватар
bobie7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobie7 » Нед 19 дек 2010 12:03

Аз съм с от на дедо ладата Искра 62Аh вече една година и никакви ядове нямам. Като паля и съм пуснал CD-то не му се гаси дисплея :lol: това не съм го виждал другаде.
А преди да дойде при мен този акумулатор е стоял в ладата мин. 2 години , като тя не се кара. Стои си в гаража на село и 1 път на седмица минава по 10-20 км макс( до тук и обратно).
Коментара за TOPLA обаче ме заинтригува, ще се провери 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”