Въпрос за крушки
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за крушки
Ако сложа на фаровете на пасат б5 крушки 130W ще стане ли нещо на стъкла,кабели ? Питам във връзка с това, че един приятел на опер астра е сложил 130W -дълги и 100W-къси и няма проблем.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Въпрос за круши
За стъклата не зная, рефлекторите след време може леко да пожълтеят. За такива лампи ще трябва да си прокараш усилена инсталация, отделна, с релета и предпазители. За заводската забрави, тя дава яд и с нормални лампи. А и тези лампи 100/90 или 130/100 ....май са само за офроуд 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А стандартните крушки за тези фарове колко W ca ? И как да направя да ми работят и фаровете за мъгла ?
КРУШКИ
крушите са за ядене
б5 не е със стъкла ,а пласмаси и 130 вата може да ги стопят.
крушите са за ядене

б5 не е със стъкла ,а пласмаси и 130 вата може да ги стопят.
Последна промяна от Layer на Нед 19 дек 2010 14:46, променено общо 1 път.
peshunski написа:А стандартните крушки за тези фарове колко W ca ?
Bulb Halogen H7 12V - 55W
-
- Автомобил:
- Двигател:
В момента съм с оригиналните и фаровете за мъгла не работят ? казаха ми, че ако искам да ми работят фаровете за мъгла, трябва да сложа h7 и h4 ?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
И не на последно място, такива крушки са забранени за нормална употреба, ако изобщо искаш да се съобразиш с това.
п.п. Като прочетох заглавието на темата реших, че някой пита как се съхраняват круши през зимата.
п.п. Като прочетох заглавието на темата реших, че някой пита как се съхраняват круши през зимата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за крушки
Тия 130 ватовите ги забрави. Аз съм с 4mm2 кабели (от крушката до акумулатора) и пак имаше падове на напрежението от товара, който правят по инсталацията. Имат прекалено много минуси. Времето им на живот е под 100 часа. Цокъла на крушката загрява над 160 градуса. Незнам до колко отива нагоре температурата, защото термометъра ми е до 160. Пък на балона колко е температурата, не ми се мисли ... с пластмасови фарове и рефлектори ще си вкараш голям автогол. Имат обаче един много голям плюс - над 3000 лумена светлина от крушка. Бях си сложил такива на дългите, обаче бяха с въздушно охлаждане. Едни медни пластини на цокъла за радиатор + кулери. Като светят правят едно страшно ярко петно на асфалта. Вдигнах малко фавовете за да светят не на асфалта а в далечината. Съжелявам, че нямам снимки, но колата светеше като фар на локомотив! Рефлеторите оцеляха, но крушките изгоряха. Сега си вземах едни нови - Philips Rally 100W. Като добив пиши, че вадят 2600 лумена. Температурата на цокъла е към 130 градуса. Тоя път ще ги направя затворени и с вентилаторчета + филтър за входящия въздух, че влиза страшно голяма мръсотия в фара. Надявам се да издържат повече. Искам да подчертая, че става дума само за дългите светлини. Уважавам останалите и не обичам да заслепявам другите. То това всъщност беше и идеята, за да си сложа такива крушки - да им покажа на господата с ксеноните, какво вижда насрещния шофьор. Някои даже и отбиваха след разминаване. 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bachest написа: Тоя път ще ги направя затворени и с вентилаторчета + филтър за входящия въздух, че влиза страшно голяма мръсотия в фара.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Вентилатори, радиатори... пита се заслужава ли си цялата разправия? 

- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
може ли да попитам само на Пасат Б5 '98 година, 100 вата Х7 на късите добре ли е? или ще прави проблеми?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Абе сложете си един ксенон,дайте 5 лв.да то настроят в СБА и си карайте спокойно.Магарето кон не става,сложили са хората 55 ватови крушки,толкова са сметнали за нужно на НОВ фар.Това за късите,за дългите...може и да е добре,тъй като се кара много малко на тях,но пак,ще иска преправяне.Проблема се решава с нови фарове с лупа/и и ксенонка 

здр аз бях със 100w на късите никъкав ефект сложих ксенон и сега е супер сега поне има евтини ксенони така 4е защо да се главоболиш с тия крушки най много да си прецакаш фаровета те и без това с тая пласмаса са се за полиране