карал съм и по-бързи и по-скъпи, и разни екзотики, но като си се кача в голфа все едно си влизам вкъщи.
така, че отговора е по-скоро не
Колко от вас са карали друга, по-хубава кола от VW
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко от вас са карали друга, по-хубава кола от VW
ostavime написа:forski написа:Колеги той автора на темата май нямаше точно това впредвид,всеки да изброява кави автомобили е карал.
Човека го дразни че на моменти къде основателно къде не VW се издига до небивали висоти в автомобилостроенето.За това пита дали някой от хората за които VW e "върхъ на гъзъ" демек най,най,най е карал или се е возил и в нещо различно от VW за да може да си направи обективна преценка.Oчевидно всеки един от нас е карал и по-хубави автомобили от дадения модел на VW който притежава.
Но това го има във всеки един форум,навсякъде е едно и също "нашто гардже е най убаво" и това е
Браво. Първият, който ме разбра съвсем точно.
Повече те разбрахме,но някои намериха възможност да се похвалят как са се возили или са врътнали едно кръгче с еди каква си кола...

-
- Автомобил:
- Двигател:
като бивш собственик на опел вектра 2000 16V 1992г производство/по същото време имах и пасат Б2 хетчбек/,с ръка на сърцето и линч по нета
мога да кажа,че опела ми се струва по добра кола откъм возене и вървене,визия/въпрос на вкус/единствено и куца позицията на седене,качеството на салона и както е известно проблемите с ръждата/не ,че и фолксвагените нямат/.Моята беше пипната-спортно окачване,спортна изпускателна система-от двигателя до края,16" джанти,рекаро салон и като екстри само ел огледала с подгрев,шибедах на ръчка и може би най качественото серийно стерео на този клас коли които съм чувал /като за годините си/, при 150км вътре в салона беше тихо и приятно,защото оборотите бяха на 3000 при тази скорост,нисък разход за конете и възможностите си,здраво окачване,стабилен на пътя.Покарах я заедно с пасата около 8месеца и я продадох.След това имах за кратко/2месеца/ и хонда прелюд 2200кб.см.,много вървеше,малко харчеше и много друсаше
,но доставяше удоволствие при каране,максимално доближена до спортна кола,ниска позиция на седене,все едно седиш на асфалта,яко ускорение,приятен звук от мотора при високи обороти.
Но продължих да си карам Б2,за това ,че беше непретенциозно магаре
,след като го ударих си взех пасат Б3 2Е мотор комби/вектрата ми се струва по добра от него,единствено ,че нямаше комби/от него доволен също.Сега съм с ауди 100,няма какво да го сравнявам с коли от неговите години на фолксваген-няма конкурент
Преди тези коли съм карал и жигули и вартбург,но тях няма да ги сравнявам,просто са несравними

Но продължих да си карам Б2,за това ,че беше непретенциозно магаре

Преди тези коли съм карал и жигули и вартбург,но тях няма да ги сравнявам,просто са несравними

Имах Е30 на времето, за мен е класа над 10 години по-младото Венто. Но всяко нещо с възраста си. Сега търся големи багажници и малки подръжки...т.н. конфекция
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
След 2 венто и бора купих А6 и след това S4.Ауди е в пъти по-добра кола.Повече лукс, по-барнат и тих салон, чувства се като ъпгрейд на VW.Бората все така си ме кефи, но не може да се сравни с ауди.
Аз ще споделя мнението на някой от колегите че новата кола е по хубава не зависимо от марката. Бях си казал че никога няма да стана тракторист(без да се обиждат колегите с дизелови автомобили) но като се качих на новия Партнер си промених мнението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди седмица карах БМВ седмица 2003г дизел.Страшна машина с много екстри,но не е за моя джоб.След 5-10г може и да си я позволя 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ауди А6 -2004 и Мерцедес Е класа 2,7 CDI-2004.Едната е на едно аверче а другата на шефа ми и редовно я карам.Има една приказка -Мерцедес и всички останали!!Нямат нищо общо с АБУ то
.Но и подръжката е доста солена.Обслужването на А 6 цата беше 2500лв!!!!!

- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
S500 2007, A6 3.0TDI, BMW 530d, BMW X5 3.0sd 2008 и др.
След тези коли, удоволствитео, което ми създава моето VW е просто излишно
След тези коли, удоволствитео, което ми създава моето VW е просто излишно

- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм почти изцяло с мнението на dobrin (имал съм възможност да карам и продължавам да карам други марки от гореизброените), с малката разлика, че не съм съгласен с това:
"VW за мен е може би най-добър като съотношение цена, качество"
Oптималния такъв избор в момента на българския пазар лично за мен е Шкода. VW повлияни от огромния скок, който направиха последните 10 години:
първо - завишиха доста цените, според мен недостатъчно оправдано.
второ - качеството е добро, но има някои неща, които лично на мен ми направиха лошо впечатление, най-вече във вътрешността на купето.
трето - гаранцията, особено тази предлагана в БГ, както и dobrin каза определено трябва да подлежи на замисляне, което до този момент просто го няма и което е един огромен минус.
четвърто (и може би най-красноречиво)- към момента това е първия VW, който управлявам и мога да кажа, че живот и здраве ако трябва отново да избирам, за жалост избора ми няма да е VW.
"VW за мен е може би най-добър като съотношение цена, качество"
Oптималния такъв избор в момента на българския пазар лично за мен е Шкода. VW повлияни от огромния скок, който направиха последните 10 години:
второ - качеството е добро, но има някои неща, които лично на мен ми направиха лошо впечатление, най-вече във вътрешността на купето.
трето - гаранцията, особено тази предлагана в БГ, както и dobrin каза определено трябва да подлежи на замисляне, което до този момент просто го няма и което е един огромен минус.
четвърто (и може би най-красноречиво)- към момента това е първия VW, който управлявам и мога да кажа, че живот и здраве ако трябва отново да избирам, за жалост избора ми няма да е VW.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
MiLaNoTo написа:Oптималния такъв избор в момента на българския пазар лично за мен е Шкода.
Ако нямаш проблем с емблемата на волана, то това е твоята кола. Аз лично имам

MiLaNoTo написа:VW повлияни от огромния скок, който направиха последните 10 години:
Цените на VW са като на Toyota, Ford ... всички са подобни, изключвам Kia, Дачия и другите такива
MiLaNoTo написа:трето - гаранцията, особено тази предлагана в БГ, както и dobrin каза определено трябва да подлежи на замисляне, което до този момент просто го няма и което е един огромен минус.
Лично аз проблеми с гаранцията не съм имал, имах отлепен лак на едно копче - сменено без проблем
MiLaNoTo написа:четвърто (и може би най-красноречиво)- към момента това е първия VW, който управлявам и мога да кажа, че живот и здраве ако трябва отново да избирам, за жалост избора ми няма да е VW.
Аз пък мога да заявя, че Пасат е оптимален вариант цена/качество/комфорт/място, поне за мен. В бъдеще пак бих си взел новия модел...

- MiLaNoTo
- Автомобил:
- Двигател:
Карай си пасата и бъди жив и здрав тогава. И не, цените не са като на Тойота и Форд, спрямо оборудване/двигатели, да не говорим изобщо за гаранция. Евалата за лака, явно имаш късмет.
На човек, който не оценява напредъка на Шкода, просто защото е "Шкода" ще оставя без коментар.
На човек, който не оценява напредъка на Шкода, просто защото е "Шкода" ще оставя без коментар.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
MiLaNoTo написа:На човек, който не оценява напредъка на Шкода, просто защото е "Шкода" ще оставя без коментар.
Не съм коментирал никъде напредъка на Шкода, той е явен, просто някакси емблемата на волана не ме кефи

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Когато е нова, цената на колата се определя от производителя спрямо конкуренцията. Факт е, че концернът VW бележи постоянен ръст на продажбите т.е. стоката, която продава си заслужава цената и се купува все повече и повече. Това не е случайно.
Когато е стара колата, цената се определя от пазара. Не казвам, че VW са ненадминати, но е факт, че употребяваните VW държат едни от най-високите цени за един и същ клас автомобил и еднакво амортизиран.
Просто хората са намерили формулата (качество + полза)/стойност и там VW е на челните места
А относно автомобилите - карал съм и BMW 645 cabrio за 230 000 лв, което е много готино, но в никакъв случай не е 20 пъти по-готино от един хубав G4 GTI, който пък е точно 20 пъти по-евтин.
Всеки субективно си решава коя кола му пасва на очакванията и джоба. По улиците обаче има доста 20+ годишни VW-та, а други марки с толкова стари автомобили са рядкост. Времето си казва думата.
Когато е стара колата, цената се определя от пазара. Не казвам, че VW са ненадминати, но е факт, че употребяваните VW държат едни от най-високите цени за един и същ клас автомобил и еднакво амортизиран.
Просто хората са намерили формулата (качество + полза)/стойност и там VW е на челните места

А относно автомобилите - карал съм и BMW 645 cabrio за 230 000 лв, което е много готино, но в никакъв случай не е 20 пъти по-готино от един хубав G4 GTI, който пък е точно 20 пъти по-евтин.

Всеки субективно си решава коя кола му пасва на очакванията и джоба. По улиците обаче има доста 20+ годишни VW-та, а други марки с толкова стари автомобили са рядкост. Времето си казва думата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”