Някой кара ли на вода?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой кара ли на вода?

Мнениеот ktamen » Сря 15 дек 2010 22:38

icoico написа:
От уважение към делото на св.св. Кирил и Методий този път ще си спестя коментара...

И аз забелязвам интересна закономерност в правописа на вярващите и скептиците, дали е случайна тази закономерност.

Последна промяна от Varbona на Сря 15 дек 2010 22:59, променено общо 1 път.
Причина: Колега, темата е за каране на вода, иначе интересно отклонение - дано се оцени.

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Чет 16 дек 2010 8:18

колега icoico за пореден път доказваш, че си в фирума само за да си избиваш комплексите.

1. това за което ме питаш е трупче с което временно съм запушил една вече ненужна дупка за да не ми хвърля кал по двигателя

2. намеците ти как съм минал технически преглед не ме вълнуват, защото не можеш да си представиш колко аварирали технически изправни и лачени коли като твойта съм превозил с този бус

3. ако ще пишеш нещо по темата, пиши, ако ли не си лъскай технически изправната количка и не се меши в работи които не разбираш

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 16 дек 2010 14:43

jastreb написа:колега icoico за пореден път доказваш, че си в фирума само за да си избиваш комплексите.

1. това за което ме питаш е трупче с което временно съм запушил една вече ненужна дупка за да не ми хвърля кал по двигателя

2. намеците ти как съм минал технически преглед не ме вълнуват, защото не можеш да си представиш колко аварирали технически изправни и лачени коли като твойта съм превозил с този бус

3. ако ще пишеш нещо по темата, пиши, ако ли не си лъскай технически изправната количка и не се меши в работи които не разбираш

Колега jastreb, няма доказателства,че съм убил и един човек даже,камо ли да съм избил цял комплекс(иначе живея в "Младост-4" mhihi )
1. Ако беше монтирал трупчето под педала на газта щеше да получиш по-голяма икономия на гориво,и щяха да ти останат едни 1500 лева.
2. Какви намеци-от самолет се вижда как си минал технически преглед,при достатъчно желание е сравнително лесно проверимо и при кого :wink:
3.Аз наистина се затруднявам да ти задам какъвто и да бил въпрос свързан с темата по причини видни за всички останали четящи тук...но ще се пробвам все пак:

Как точно засичаш разхода с включен/изключен водороден генератор? :?:
И ако може някакви несекретни технически характеристики на устройството,защото до момента се чувствам все едно споря с рекламно лице на Космодиск...

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Чет 16 дек 2010 16:59

отговарям ти за последен път, защото не искам да пълня темата с глупости, като твойта тема: "Глобул и Германос-сключен договор-въпрос". явно и теб като баща ти те мързи да четеш, или пък не можеш. ако се поразровиш достатъчно из нета ще намериш доста информация за подобни системи, ако ще и не до там ефективни самоделки. колкото до твойте подмятания относно мойто трупче и състоянието на буса ти отговорих че не ме вълнуват, щото така или иначе някой ден ще те возя на него с твойта количка. щом хората на запад ме пускат да минавам през държавите им значи буса си е добре, а и пътувам смело без да ме е изоставил никаде, а ти сигурно като тръгнеш за някаде си взимаш един багажник с храна че ако закъсаш някаде поне да не си гладен. и не виждам какво нередно виждаш в буса та се чудиш как съм минал преглед (като нормален човек, през пункт за технически прегледи). колкото до спестяването на парите ми не си ти човека който да ми държи сметка каде, защо и как ги харча. казах решил съм дал съм и съм доволен от резултата. а след коледа ще дам още толкова и за колата. или може би те е яд че някой може да си го позволи, а ти може би си изкарваш колата от гаража само за да те видят че имаш кола :D

разход се засича с пълен резервоар, по един и същ маршрут и се зарежда на една и съща колонка.
ако не вярваш на мойто засичане може да ми напълниш резервоара и да пробваме, а преди това ще си заложим колите.
СТИСКА ЛИ ТИ

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Чет 16 дек 2010 17:04

още нещо за не секретните характеристики: задай конкретен въпрос и ако мога да отговоря ще ти отговоря до колкото знам подробности

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 16 дек 2010 18:55

Пропускам личните нападки...за последно.
Достатъчно съм изчел из нета за подобни устройства-убедих се,че някои хора тотално са пропуснали 7ми и 8ми клас.Специално на теб ще ти бъде от полза следната тема от комшийския фИрУм
http://audibg.com/forum/lofiversion/ind ... 160-0.html

Сега схващаш ли защо първият ми въпрос беше относно правописа?

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Чет 16 дек 2010 20:11

1 не разбрах защо ме пращаш в форума на ауди.
може би да ми покажеш че и там си се правел на голям философ

2 какво имат общо двата форума и моя правопис

3 това не е форум за български език и литература и не мисля че на някой му пречи че не слагам главни букви или в бързината съм сбъркал някоя буква. все пак не съм някой канцеларски плъх.

4 това кой какво е пропуснал не се знае. може и с по голямо образование да съм от теб.
ох забравих хората като дойдат от село в града и се изучат малко стават много велики

5 ето ти и на теб едно действително полезно четиво. не като твойте драсканици по другите форуми

http://www.newenergybg.com/index.php?op ... 09832dbbf8

повече не ме занимавай с глупости. ако имаш някакви смислени въпроси по темата, която е: "Някой кара ли на вода?" а не: "Кой пише правилно?" ги задай и ако мога ще ти отговоря

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 16 дек 2010 22:31

icoico написа:
quattro^^ написа:първо много сапунки гледаш
второ дразниш с некомпетността си по-въпроса, която се опитшаш да компенсираш отхвърляне на всичко
трето на всяка манджа искаш да си мюрдия

От уважение към делото на св.св. Кирил и Методий този път ще си спестя коментара...
Та по темата:
Снимките ме впечатлиха адски много.Имам въпрос,всъщност два въпроса:
bus.jpg

1.Ограденият в червено детайл част от водородния генератор ли е,или някаква част от конструкцията на мерцедеса?
2.Човек...колега...съгражданино ако щеш...КЪДЕ си минал технически преглед :shock :shock :shock Много повече от разхода на водороден оксид би трябвало да те притеснява процента на съдържание на железен такъв в автомобила :bowdown

спестявай каквото искаш...
аз не съм търговец и не се опитвам да продавам тук, говоря въз основа на видяното.
и да не обиждаш предците си българското в теб надделява и отричаш всичко новаторско...то си е манталитет

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 16 дек 2010 22:36

Чел съм го твоето полезно четиво,тук
http://beinsa.info/index.php?option=com ... &Itemid=13
тук
http://www.yullbrown-bg.com/index.html
тук
http://www.esencia1.info/static.php?pag ... 323-104523
и на още 99 места,даже съм писал за Илия Вълков някъде по-нагоре из темата.
Пълно е с псевдонаучни простотии и масонско-илюминатски конспирации,магични имплозии,заваръчни Алиси в страната на чудесата... и понеже съм проЗ миньор работещ в момента на осемкилометров железопътен тунел най-огромно впечатление ми направи следният пасаж:
...Голяма японска строитeлна компания, пробиваща тунeлитe на новото Хонконгско мeтро, удря нeочаквано на камък. Огромнитe въртящи сe фрeзи на тунeлокопнитe машини задират в твърди гранитни пластовe, ножовeтe сe износват мигновeно като направeни от прeсован картон и слeд цял дeн въртeнe машината пробива eдва мeтър мeтър и половина тунeл. Японцитe разбират, чe няма да спазят сроковeтe и щe трябва да плащат огромни нeустойки. Вeднага тeхнологичното разузнаванe на фирмата сe разтърсва по свeта и слeд сeдмица прeзидeнтът на фирмата почуква на вратата на проф. проф Браун. Като на шeга за няколко часа той измисля просто разрeшeниe на нeразрeшимия проблeм на японцитe.
Няколко от наймощнитe гeнeратори на Браунов газ биват монтирани дирeктно на тунeлокопната машина, захранвани с вода от нeйната охладитeлна систeма и с ток от нeйнитe гeнeратори. Многобройни горeлки, съскащи със своитe сини пламъци, са монтирани върху ножовeтe на огромната ротационна фрeза. Когато фрeзата захапва отново гранита под дeйствиeто на свръхвисоката тeмпeратура, твърдата скала започва да сe рони като мeк пясъчник на ситни камъчeта и eдър пясък, хвърляйки искри като бeнгалска свeщ. Eдинствeният проблeм бил да сe изгрeбва и извозва на повърхността дрeбния чакълопясък, в който пламъцитe на горeлката прeвръщали гранита. Япнскитe спeциалисти мигали на парцали, чeшeли сe по каскитe и нe вярвали на очитe си...

Тва,вЕрвай ми,е такава въпиющо неграмотно съчинена измишльотина на човек който хал-хабер си няма от това що е то ТБМ и как се прави тунел,че ще ми трябват десетина страници да ти обясня колко точно неграмотно съчинена е...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 16 дек 2010 23:05

В интерес на истината има такава технология (гледах го по дискавъри и всичко си беше разумно и технически издържано, макар, че ставаше въпрос за малки отвори около 10см) за пробиване на гранит - от топлината гранита се лющи и люспите се издухват встрани. Горелката може да е водородна и водорода може да се получава от разлагане на вода. Все пак ми е трудно да повярвам, че японците не са чували за хофманов апарат и се е наложило Юл Браун да ги светне по въпроса.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 16 дек 2010 23:57

Ооо,Юл Браун е бил готов и господ да светне на някои тънкости...или господ е бил готов да светне Юл Браун според източника:
Като ученик в Пловдивската семинария се впечатлил от пасажа в Библията, че Бог ще накаже грешниците с огън и ще изгори земята.

ЧУДЕЛ СЕ КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА след като планетата е покрита 2/3 с вода. Но като вярващ човек не се съмнявал, че има начин водата да се запали, и решил да го открие.

Е па как да не надделее българското в мен при такова положение,колега Куатро?Аз за разлика от Юл Браун се прибирам отвреме-навреме в България и не ми е приятно да виждам докъде може да стигне човешката глупост наистина...

Последна промяна от icoico на Пет 17 дек 2010 0:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пет 17 дек 2010 0:15

И последните 2 страници дали ви се струват съдържателни. Я да се стегнете малко с писаниците, че да не замине темата в коша, а определено е актуална.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 17 дек 2010 2:30

dancing_niki написа:И последните 2 страници дали ви се струват съдържателни. Я да се стегнете малко с писаниците, че да не замине темата в коша, а определено е актуална.

Прав си.Донякъде ми дава сигурност срещу катанец паралелната дискусия течаща в Офф-други за действието на гривните "Пауър Баланс" mhihi
viewtopic.php?f=60&t=238087
Признавам се без бой за платен агент на петроВната,илюминираната и масинираната мафии.Плащат ми по 500 000 долара и варел бензин на унищожен Браун генератор,с добавка за вреден труд в особено ръждива среда както в случая(явно железен оксидсе оказа термин-препъни камък за колегата ястреб).Платиха ми пребогато и да му задам публично следните въпроси:
Знаеш ли,че само в зависимост от стила на каране разходът може да варира с тридесетина процента?Колко литра газ на минута произвежда този уред?Какъв процент от горивото представлява?Правиш ли разлика между литър газ с атмосферно налягане и литър течност?Колко време ти изкарва електролизната вана,преди анода да...ъъъ...изчезне,ако не изчезва-от какво е направен?Какви уплътнения задържат водорода, който има интересното свойство да преминава даже през метал? Как мислиш,че теорията за имплозия на брауновия газ се връзва с нормалния работен цикъл на ДВГ?(момента със "засмукването" на буталото малко преди ГМТ можеш да го...пропуснеш).
Та такива в общи линии са ми въпросите,ако не ти харесат имам и други :wink:
П.С. Едно култово обяснение от един друг форум:
Слага се електролиза която се връзава към акумулатора, в едно казанче се сипва вода и натриева основа в началото, и като колата се запали електролизата превръща водата в браунов гас "ННО" на повечето места пише че е водород. Електролизата трябва да намали разхода на автомобила между 15-40% независимо дизел или бензин. Един колега си сложи такава система преди 2 дена на пежо 406 2,1ТД и сега чакам отзиви. Ако на някой му се чете повече по темата напишете в "google" водороден генератор и се образовайте :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Пет 17 дек 2010 9:06

icoico вече почваш да ме радваш с въпросите ти по темата (за иронията ще си затворя очите)

знам че икономия се постига и според стила на каране, но всеки човек кара по един и същ начин, а когато човек трябва да мине хиляди километрин не мисля че ще се замисля за това как настъпва педала
за това от какви материали е направено не мога да ти кажа (все пак не го произвеждам аз) това е руска разработка и единственно за него попаднах на качествени отзиви и коментари. ето ти и на теб един форум кадето се обсъжда точно тази система и за разлика от тук няма комплексари:

http://tuningbor.com.ua/forum/viewtopic ... c&start=60

за това как помага на двигателя да икономисва гориво мога да се опитам да ти го обясня кратко ако ме разбереш, защото иначе трябва да ти изнеса цяла лекция за термодинамика и кинематика на двигателя.
значи един двигател изгаря ефективно между 40 и 60 процента от постъпилото в цилиндрите гориво(в зависимист колко се е скапал)
при изгарянето на обикновено гориво се отлагат нагари и сажди в цилиндрите и по клапаните. първо тези сажди и нагари пречат на клапаните да се затворят плътно и при процеса сгъстяване покрай тях част от горивото изяезва през генерацията и второ при награването на саждите и нагарите те почват да искрят, което води до запалване на част от горивото преди ГМТ отделената енергия при това запалване създава натиск върху буталото което води до намаляване на КПД. ННО газта унищожава тези нагари, с което предотвратява изпускането на неизгоряла смес през клапаните и изчезва вредното натоварване върху буталото докато се движи към ГМТ, освен това брауновия газ се възпламенява преди традиционалното гориво, като му помага да се запали едновременно в цялата камера и да изгори напълно. вследствие на всички тези фактори мощността на двигателя се повишава и вече не ти се налага да кривиш ламарината под педала за да накараш автомобила да върви както ти искаш. от където следва че автомобилът върви както преди но с по малко подаване на гориво, а ако искаш още да намалиш разхода можеш и механично (електронно) да намалиш подаваното гориво за сметка на допълнителната мощност която си получил.

п.п. по ясно от това няма как да ти го обясня

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 19 дек 2010 19:05

Хм...забелязвам, че и в украинския форум водородният спец е избегнал да отговори на следния въпрос:

Т.е. экономии как таковой нет? А какой тогда смысл всего этого оборудования? Так повышаеться ли ресурс ДВС в целом? и Как долго живёт сам электролизёр?Требуется ли ему какое-то обслуживание,кроме смены воды?

Освен това съм силно заинтересован от следното:
ННО газ унищожава нагарите,които възпламеняват предварително горивнатата смес и т.н., и освен това се възпламенява...преди горивната смес и по този начин подобрява изгарянето и и т.н ...????

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”