yoan4o написа:Тази зима карам със Сонакс 1л. концентрат, с лимонов аромат за 7лв. от Еко и съм много доволен!
Стига за едно казанче и чисти перфектно всичките мизерий.
Сонакса не се ли разрежда 1:1 за -20, как така стига за едно казанче

yoan4o написа:Тази зима карам със Сонакс 1л. концентрат, с лимонов аромат за 7лв. от Еко и съм много доволен!
Каспър написа:yoan4o написа:Тази зима карам със Сонакс 1л. концентрат, с лимонов аромат за 7лв. от Еко и съм много доволен!
Сонакса не се ли разрежда 1:1 за -20, как така стига за едно казанчеАз ползвам CARIFIL от Шел и ЛукОйл. Цената е 5.20 за литър концентрат. Разрежда се 1:1 за -20. Тоест за едно казанче трябват два литра концентрат и излиза 10лв., но чисти добре. На мен едно казанче ми стига за 2-3седмици при кофти време. Направо се чудя на някой колеги като кажат, че с една туба Велинд от Метро изкарват целия сезон
Вярно, че има значение и състоянието на чистачките. Моето Валео вече кара трета зима и плачат за смяна. На мен една туба Велинд ми стигна за 1.5месеца, но не ми хареса как чисти в сравнение с CARIFIL и го смених.
Velko написа:Концентрат за -25, 5литра за 8,99 от Практикер
Каспър написа:Тая зима заложих на REX от Метро. Туба концентрат 5 литра струва 22лв. Тоест литъра идва на 4.40лв. и като се има предвид, че нормално се разрежда 1:2, чисти добре и не замръзва ми се струва екстра. Дават я 1:1 за -25 или 1:2 за -15. Стига ми за около 2-2.5 месеца, като се има предвид, че пръскам често, но по-малко защото съм с нови чистачки Шампион и чистят добре само с едно две минавания.
Към колегите които взимат възможно най-евтините течности: Колеги не се ли притеснявате от тези бълвочи да не ви падне лака, да не се удушите, да не замръзне течността или да не се прецакат перата на чистачките (ако сте с хубави чистачки)Според мен няма как качествената течност да струва 5-10лв. за 4-5литра концентрат, а и химиите които се бухат в евтините течности доста често са отровни
Каспър написа:Тая зима заложих на REX от Метро. Туба концентрат 5 литра струва 22лв. Тоест литъра идва на 4.40лв. и като се има предвид, че нормално се разрежда 1:2, чисти добре и не замръзва ми се струва екстра. Дават я 1:1 за -25 или 1:2 за -15. Стига ми за около 2-2.5 месеца, като се има предвид, че пръскам често, но по-малко защото съм с нови чистачки Шампион и чистят добре само с едно две минавания.
Към колегите които взимат възможно най-евтините течности: Колеги не се ли притеснявате от тези бълвочи да не ви падне лака, да не се удушите, да не замръзне течността или да не се прецакат перата на чистачките (ако сте с хубави чистачки)Според мен няма как качествената течност да струва 5-10лв. за 4-5литра концентрат, а и химиите които се бухат в евтините течности доста често са отровни
Каспър написа:Абе същото казвам и аз, ама кой да чуе.
viewtopic.php?f=59&t=39693&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8+%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2
За мен класацията на течностите, които бих използвал е такава:
Sonax - около 7 лв. литър концентрат;
Nigrin - около 5-6 лв. литър концентрат;
Carifil - около 5-5.5 лв. литър концентрат;
Rex - около 4.5-5 лв. литър концентрат;
Velind - около 4-4.5 лв. литър концентрат.
При всичките литър концентрат се разрежда 1:1 за -18 до -25. Ако искате на -10 примерно, се разрежда 1:2 до 1:2.5. Така, ако се ползва Rex и се разреди 1:2.5, за 4.5 лв. се получават 3.5 литра готова течност, т.е. литър готова течност излиза около 1.30 лв., толкова ли е скъпо? Що се тровите и рискувате с тия евтините течности не разбирам. Може ли някой да е сигурен къде, от кого и от какво са произведени? Не че с немските можеш да бъдеш сигурен, но вероятността да попаднеш на боклук е далеч по-малка. Така, мисля аз и затова дори когато взимам течност за чистачки внимавам какво купувам за да не се чудя после от какво ме боли главата и защо се прецакаха новите ми чистачки. Нищо лично към никой, но не подценявайте течността, вярно че това е просто течност за чистачки, но може да бъде вредна и опасна.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: mitkoraf и 43 госта