Защо не може да загрее Джета
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Защо не може да загрее Джета
Имам Джета 88г. РФ двг 1.6 ...неще да загрява..смисъл-паля двг-то след 20 мин. на място иди дойди стига до лампичката.Тръгна ли-влиза в бялото.Наистина навън беше -10...имал съм и други коли такова чудо не е било.Парното е на половина..минавам по 50 км неще и неще да загрее.За въпросите с термостата ще обясна-слизам от колата след 10-20-30-40-50км....НЕ Е ОТВОРИЛ (сменил съм го)..радиатора е студен.Просто колата неще да загрява ДО НОРМАЛНА температура.Стрелката стой на половина по време на път.Промивал съм системата-май съм я промил в повече.Сложих картон отпред(пред радиатора)-проблем-тя не загрява че от него да има файда.Чакам какви ли не решения...ЗАЩО НЕ ЗАГРЯВА ЕДНА КОЛА,КАКВАТО И ДА Е!!!......... сега е по топло...същата работа!!!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Защо не може да загрее Джета
Сега е топло, кое му е топлото, какво разбираш под топло....! Друго което е, не загрява, колата ти държи 90 градуса и не е загряла!? Пусни парното ако духа топло значи е нормално, значи няма проблем, все пак е зима, няма как да загрява както лятото, много хора ще ме упрекнат и ще ти кажат да сменяш термостати, водни помпи, и ще стигнат до гарнитура на главата. Но единственото което трябва да се обясни , е причината поради която идва проблема!
За мен нямаш проблем но ти си знаеш, колата си е твоя!
За мен нямаш проблем но ти си знаеш, колата си е твоя!
- turrisi
- Двигател:
Днес в Монтана може и плюс да са били температурите!!!Не мисля че трябва да загрява 20-30 мин на място..според мен е много!Само на място стига до норм температура..трагна ли - в бялото!Парното е аха аха на половина.За 20-30 км да не мине бялото каквато и да е кола ще се учудя.А при -20..
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Или не ти отчита верно датчикът, или не е сложен правилният термостат. И при -50 колата трябва да държи 89-90 градуса. Както каза колегата - пусни парното, ако ти духне горещо е ок и проблемът е в уреда. Ако духа само леко топло - термостат.
- turrisi
- Двигател:
След 30 км парното духа но мммммм...не е да не духа.Температурата е в бялото,ахам се показва след бялото...слизам маркуча от термостата до радиатора е студен,значи още не е отворил....сложил съм го на 17.12.2010г.На място загрява за 20 мин.минимум ..може и повече.Като загрее на място до нормална температура...вътре съм по тениска.Тръгна ли всичко свършва????Благодаря все пак...ще си карам така пък..стара кола и млада жена...иска си ремонт...имал съм Голф 2 дизел ...карах с отворен прозорец зимата...Имам колеги с Джети,голфове...всеки казва ...на 2-рия км съм на max...мойта не може да загрее братче и след 20км....здраве да е...идват празници ..няма да я мисля....

-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
Първо при минус 20 няма как да загрее колата. миналата година познат пътува извън града при минус 20 с зирядна кола и сменен термостат прио тази температура няма как да загрее. Второ какво е това стрелкака отива в бялото. трето парното работили колата е загряла
-
niki5761
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм с джета. нормаланата температура е на работа е 80 85 градуса имам и датчик за температура на масло
- turrisi
- Двигател:
Имал съм Рено 19...не съм имал такива грижи загряваше си и при -15,-20..за мен кола без парно..по добре да си купя мотор 
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Щом на място си вдига нормалната температура а в движение тя пада,значи термостата дето си сложил е проблемен.Това,че е нов не е гаранция,че работи както трябва.
-
kachakov
- Автомобил:
- Двигател:
колега извинявай понеже е джета -маркуча от термостата до радиатора е студен ,леко топъл ,топъл и горещ харесай си един отговор от посочените,и да попитам до термостата колко топъл е маркуча
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Понеже имам подобен проблем ако може да го споделя тук,а не в отделна тема.То е по-скоро питане ,а не проблем.
Така с застудяването видях ,че имам проблем с термостата.Колата спря да загрява обичайното по Шипка и при движение из града не потдържапе нормална температура.Взех си нов термостат нарочно на 92градуса да отваря с цел по-топло парно и кола.Термостата работи един път(MOTOR RAD по спомен е ).По Шипка днес работи коректно,на спускане ми направи впечатление обаче,че колата се охлади повече отколкото със старият термостат.Понеже я спускам на 3та без газ цялата,колата не и се подава газ в продължение на 10тина минути или иначе казано 15-16км.Преди стрелката падаше на 1мм под лампичката,а днес с новият термостат слезна малко под предишният път.Да не би да се дължи на по-студеното време и на това ,че ми липсва пластмасата до десният фар на решетката?Мисля да направя нещо по въпроса.
Така с застудяването видях ,че имам проблем с термостата.Колата спря да загрява обичайното по Шипка и при движение из града не потдържапе нормална температура.Взех си нов термостат нарочно на 92градуса да отваря с цел по-топло парно и кола.Термостата работи един път(MOTOR RAD по спомен е ).По Шипка днес работи коректно,на спускане ми направи впечатление обаче,че колата се охлади повече отколкото със старият термостат.Понеже я спускам на 3та без газ цялата,колата не и се подава газ в продължение на 10тина минути или иначе казано 15-16км.Преди стрелката падаше на 1мм под лампичката,а днес с новият термостат слезна малко под предишният път.Да не би да се дължи на по-студеното време и на това ,че ми липсва пластмасата до десният фар на решетката?Мисля да направя нещо по въпроса.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а има ли вариянт термостата да се отвори като позагрее но като почне да изтива течността термостата да затваря доста по късно, иначе както го описваш ти като тръгнеш и темепературата пада е признак на прецакан термостат както ти каза и колегата
tisho_psg написа:Щом на място си вдига нормалната температура а в движение тя пада,значи термостата дето си сложил е проблемен.Това,че е нов не е гаранция,че работи както трябва.
- turrisi
- Двигател:
Проблема не е в термостата....той отваря на лампичката...проверил съм го поне 2 пъти.Когато стрелката навлезе в лампичката термостата отвори(маркуча взе да става топъл)..това на място след 20 мин. работа.....Карам 20 км стрелката стой на беличкото,парното духа ..аха аха...слизам...маркуча си е още студен, радиатора също студен...ако е термостата поне щеще радиатора да е хладен и маркуча топъл....Колата НЕ може да загрее в движение та да се отвори ....демек карам с затворен термостат....празници са момци.....майната и....просто исках съвет ако на някой му се е случвало подобно нещо....досега не съм имал такъв проблем с поне 4-5 марки коли.....имах дизел голфче...откраднаха ми го..май ще се върна някой ден пак на мазут...с него карах на отворен прозорец зимата...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
turrisi написа:просто исках съвет ако на някой му се е случвало подобно нещо.
На кой ли не, човече. Разбери че лайняния термостат отвори ли един път, повече не се сеща да затвори. Картон като на жигула...и повече греяна вкъщи
viewtopic.php?f=5&t=229568
Не я гледай темата че е за ABF, все тая е.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
turrisi написа:Колата НЕ може да загрее в движение та да се отвори ....демек карам с затворен термостат...
Колата не загрява-загрява двигателя и то когато работи термостата.
Хем искаш съвети,хем не слушаш какво ти говорим...карай си така
Последна промяна от tisho_psg на Пон 20 дек 2010 8:10, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”