Защо не може да загрее Джета

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Защо не може да загрее Джета

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 20 дек 2010 7:36

tisho_psg написа:
turrisi написа:Колата НЕ може да загрее в движение та да се отвори ....демек карам с затворен термостат...

Колата не загрява-двигателя загрява и то когато работи термостата.
Хем искаш съвети,хем не слушаш какво ти говорим...карай си така

Напротив караш с постоянно отворен термостат,затова не може да загрее и долния маркуч е студен ,с отворен термостат при минус 10 няма как да загрее,имам сьщия проблем,смених термостата с изправеен и колата започна да загрява като истинска 2-ка направо ми гори тениските :D ,ама пак вьрнах стария по други причини и сега пак сьм без парно , :D :beer

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 20 дек 2010 17:16

Колега за да не ти загравя двигателя до оптималната температура причините може да са няколко!
Повредена водна помпа!
Запушени водни съединения!
Неизправен термостат!
Понякога ако колата е карана с вода застават камъчета долу при термостата и му пречат да затвори, защото той се явява най-ниската точка в системата, свали термостата промий с течаща вода под налягане системата :!: огледай термостата.
Това, че е нов не е гараниця особенно ако си сложил някой алтернативен!

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 20 дек 2010 18:41

Помпата е на 2000 км,системата е промивана с руй (смрадлика),като смених термостата в маркуча имаше(като най-ниска точка)..колкото 2 стотинки-като брашно(в смисъл..утайка )..брат ми спомена да нямам въздушна възглавница някъде...но не мисля..тя щеще да прегрява според мен.......Мерсаж на всички все пак...ще си я дрънкам така ..ако има някяква промяна...добре..ще пиша..ама идват празници....наздраве на всички :drunk :drinking: :D :D :D

Edited by Bratt
И руй не е мащерка ве..
стига те е поправял брат ти :)
Утре кафето от тебе!

goshe7o0o0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goshe7o0o0o » Пет 04 фев 2011 14:36

Видях тази тема и за да не правя нова искам да попитам.Голф 3 тд 1.9/93 година .Карам го от лятото и никога не е загрявал повече от 75-80 зимата повече от 70-75 не вдига и се чудя от какво е това ,защото парното ми е добре не е супер но е достатъчно дали е от термостата ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”