Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот StS » Нед 19 дек 2010 13:39

rokera671 написа:Тука един не видях да кара с по евтини гуми!!Само Дънлоп ,Мишлен и тн.Аз карам с китаиски Nolan snowspeed.Да не казвам голяма дума ама още не съм закъсал никаде и съм минавал покраи много закъсали.Трета година ги карам ама са почти като нови.

Хахха и аз така със Сава-та никакви проблеми пък нека дънлопа и Алпина са си по 200лв нови.. mhihi :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 19 дек 2010 13:51

K написа:Тая зима съм с Нокиан вр г2. Нещо много лигаво ми се държи колата, на завои се усеща поднасяне, при потегляне въртят гумите, АБС-а се включва доволно. Четох бая отзиви за тази гума и си мислех, че ще се държат по-добре.

Предните три зими карах Толедо със Сава ескимо и много по-добро беше поведението на колата на лед и сняг, няма нищо общо с Пасата и Нокиана.

Повечето килограми на Пасата ли са причина за нестабилноста в сравнение с Толедото?
И още един въпрос...в какви условия ползвате ЕСП?

предната зима карах със същия Нокиан(нови) на Б5.5 тди+ и останах доста доволен от поведението им на пътя в Бг-ако другия месец има още сняг ще мога да кажа на втори сезон как са

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ото Кац » Нед 19 дек 2010 14:55

искам да споделя и аз отличните си впечатления от Good Year Ultra Grip 7+ (205/55 R16)
в началото на месеца имах възможност да тествам гумите в почти всякакви атмосферни условия (маршрут София-Виена)- от дъжд, през киша до 25.сантиметров сняг. Останах с отлични впечатления от стабилното им поведение - автомобилът "залепваше" върху пътя. Единствено мога да отбележа лекото забиване на предната част на автомобила при влизане в наводнени участъци, но това е повече от нормално, на магистрала при по-висока скорост..
Като база за сравнение - в последно време имам впечатление върху Vredestein Snow Track 3 и Fulda Kristal Montero. Като резултат, ако трябва да избирам днес, пак бих се спрял на UG 7+.
Силно препоръчвам на всички, пред които предстои избор (разбира се, ако още има хора, които не са си купили зимни гуми в това време от годината :idea: )

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 19 дек 2010 16:06

http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2315

от пет години карам с тази марка за зимни и съм много доволен.

дори в момента съм точно с този модел гума на Мерцедеса и ги карам вече трета зима,дори ги тествах по случайност като ги взех по подбалканската 90km на напълно не-почистен път.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 19 дек 2010 20:28

StS написа:
rokera671 написа:Тука един не видях да кара с по евтини гуми!!Само Дънлоп ,Мишлен и тн.Аз карам с китаиски Nolan snowspeed.Да не казвам голяма дума ама още не съм закъсал никаде и съм минавал покраи много закъсали.Трета година ги карам ама са почти като нови.

Хахха и аз така със Сава-та никакви проблеми пък нека дънлопа и Алпина са си по 200лв нови.. mhihi :lol:

Явно не сте гледали добре :Mr Green Fun
godfadar написа:На Голфа съм с DAYTON DW510 2бр. http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2277 и KORMORAN SNOWPRO B2 KO 2бр. http://diana-ltd.com/index.php/products/view/2334 205х55х16
Макар,че са от нисък клас,мога да ги похваля понеже засега на сняг\лед в града се представят добре,спират веднага,не е занасяла и един път колата.

Събрахме се евтинджос отбор :Mr Green Fun :drunk С БФ Гудрич разлика не съм видял,важното е,че коват добре на сняг и проблеми съм нямал!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 19 дек 2010 22:26

niks76 написа:
K написа:Тая зима съм с Нокиан вр г2. Нещо много лигаво ми се държи колата, на завои се усеща поднасяне, при потегляне въртят гумите, АБС-а се включва доволно. Четох бая отзиви за тази гума и си мислех, че ще се държат по-добре.

Предните три зими карах Толедо със Сава ескимо и много по-добро беше поведението на колата на лед и сняг, няма нищо общо с Пасата и Нокиана.

Повечето килограми на Пасата ли са причина за нестабилноста в сравнение с Толедото?

предната зима карах със същия Нокиан(нови) на Б5.5 тди+ и останах доста доволен от поведението им на пътя в Бг-ако другия месец има още сняг ще мога да кажа на втори сезон как са

Днес още повече се разочаровах от нокиана. Катерих Витоша, едни мъки, поднасяне, превъртане на гумите. Със сеатчето миналата година газех като танк нагоре, а гумите ми тогава бяха на 2 зими. :не:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 10:24

niks76 написа:

Аз мога да ти кажа.Идеални са.Поради разни причини не можах да ги сменя пролетта и ги карах цяло лято.Не са се изпекли,все още са си меки както бяха когато ги купих на сухо,на мокро,на сняг.на киша,на лед нямам проблем.Колега "К" какъв размер ти бяха гумите?

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 20 дек 2010 10:28

4броя SAVA ESKIMO S3 185/65/14 и съм доста доволен..вече втора година съм с тях..

K

Мнениеот K » Пон 20 дек 2010 10:39

rosen79 написа:
niks76 написа:

Аз мога да ти кажа.Идеални са.Поради разни причини не можах да ги сменя пролетта и ги карах цяло лято.Не са се изпекли,все още са си меки както бяха когато ги купих на сухо,на мокро,на сняг.на киша,на лед нямам проблем.Колега "К" какъв размер ти бяха гумите?

205/55/16

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 10:43

Е ти от тея валяци какво очакваш?Колкото е по-широка гумата през зимата,толкова по-зле.

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Пон 20 дек 2010 10:51

Debica Frigo 2 175/65/14 4 броя :arrow: Вече 3-та зима ги търкалям и съм адски доволен от поведението на колата :!:

Потребителски аватар
foxi78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот foxi78 » Пон 20 дек 2010 10:56

toyo vario v2+ и засега сам доста доволен никакви проблеми

K

Мнениеот K » Пон 20 дек 2010 11:01

rosen79 написа:Е ти от тея валяци какво очакваш?Колкото е по-широка гумата през зимата,толкова по-зле.

Знам, но чак такава разлика не съм очаквал. Може би и добрите отзиви за гумите ме карат да мисля така.
Тези със 17-ки и 18-ки зимата как карат не знам...

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 20 дек 2010 11:04

K написа:
rosen79 написа:Е ти от тея валяци какво очакваш?Колкото е по-широка гумата през зимата,толкова по-зле.

Знам, но чак такава разлика не съм очаквал. Може би и добрите отзиви за гумите ме карат да мисля така.
Тези със 17-ки и 18-ки зимата как карат не знам...
Аз до преди няколко дена карах с 18-ки 245/40,зимни!Пълен та.ак!Не мога да вкарам колата в пътя!Сега съм с 205/55/16,разликата е огромна,като танк съм!

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 дек 2010 11:07

Гумата си е перфектна.Тя се води всесезонна,но за тук си чисто зимна гума.Заради големия размер може би е трябвало да вземеш другия модел на Нокиан,а именно Nokian W.Това си е 100%зимна гума от където и да го погледнеш.Говорил съм с хора живеещи във Финландия и са ми казвали,че там се кара само с тези два модела на Нокиан.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”