странна случка помагайте, колата гасне на светофар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
странна случка помагайте, колата гасне на светофар.
колеги здравейте имам проблем с газовата уредба ходих на майстор сменил съм всичко филтри ,изчистен изпарител и т.н.Но в последствие при каране колата гасне на светофари и така на т.н.Ходих пак при майстора и той ми каза ,че не ми качвала газ заради това ,че (по старите сонди)сондата ми е Ловато и при температури под - 5 замръзва и не качва газ . каза ми зареди малко да вдигне налягането и наистина в последствие при зареждане колата тръгва на газ ,но забелязах ,че като изхарча горивото които съм сложил допълнително пак гасне в движение или на светофар без значение.колата я взех преди 2-3 седмици с половин бутилка газ това е и нивото около което ми се случват всички тези неприятности .Имали вероятност в бутилката да има въздух или някакъв друг дефект .поради това че колата е седяла с половин бутилка газ около 6 месеца без да се кара,и тази сутрин загрях на бензин и се опитах да превключа на газ не се получи не качва от там заредих малко газ и тръгна в последствие след като изминах клм.за колкото бях заредил изгасна.а бутилката е на половина.ПОМАГАЙТЕ.чудя се дали да не изпразня бутилката(без да карам ) до край.дайте съвет
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: странна случка помагайте
Чакай сега.
Напиши каква е колата и двигателя. Напиши каква е газовата система, изпарител и бутилка. Какво е сменяно от както си я взел също е важно.
Напиши каква е колата и двигателя. Напиши каква е газовата система, изпарител и бутилка. Какво е сменяно от както си я взел също е важно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странна случка помагайте, колата гасне на светофар.
колата е джета 88 1.6 бутилка и система ловато сменил съм филтри някакви мембрани и така .
- ZZ_TOP
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз го имам същия проблем като няма газ гасне
това в кръга на майтапа отиди при форумния газаджия The_Machine да я погледне.Възможно е и сондата в бутилката да нее на мястото си или пък нивомера да отчита грешно ( това е мое мнение и наблюдение ).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Сигурен ли си,че нивомера ти показва вярно,понеже моя като отиде на нула има още 10 литра газ.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Провери си масата/-/на газовия клапан ако от време на време я губи/хлабава,окислена/направо гасне колата.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Старите Ловато сонди си имат един фабричен дефект, че им се разхлабват болтчетата, които крепят тръбата за вземане на газ от дъното - по принцип при пропан-бутана няма такова понятие "да качи газ" - тя си е под налягане в бутилката и си излиза самичка
Та... трябва да се изпусне газта от бутилката, да се свали сондата, да се притегнат болтчетата и да се върне обратно...

Та... трябва да се изпусне газта от бутилката, да се свали сондата, да се притегнат болтчетата и да се върне обратно...
Върни се в “Автогазови уредби”