Ситуацията е следната: Пасат 2000г, V6, 2,8 бензин, APR, Температурата на антифриза тия дни подозрително пада на 70-80 градуса при спокойно каране. Има ли светофари и задръствания - качва на 90 градуса, 2-3 километра без спиране - и пада пак...
Първият заподозрян е термостата - за него ясно, но перката на радиатора (тази с вискомуфата)
също се държи странно - дори при загряла кола мога да я хвана и спра, дори да я завъртя на обратно. Но колата не прегрява! Повредена ли е тая перка или не?
Питането ми е: някой сменял ли е въпросната перка с обикновен електрически вентилатор с термодатчик?
Като цяло смятам че това е по-надеждният вариянт, има ли някой опит с такава смяна?
Смяна на перка с вискомуфа с електрическа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на перка с вискомуфа с електрическа?
Последна промяна от dimovcheto на Съб 11 дек 2010 18:46, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Re: Смяна на перка с вискомуфа с електрическа?
Извинявам се за въпроса, но да попитам - автора на темата има ли се за нещо повече от целия набор конструктори-инженери, с които разполага VAG ? Ако да, може да предприема някакви действия.
Но очевидно не. Или поне не е наясно с някои основни неща - като например, че ако термостатът е изправен, ако ще перката с вискомуфата, с добавка на другата перка (електрическата) да работят на пълна мощност, няма как да повлияят на температурата на охлаждащата течност.
Вискомуфата е в ред - сменяй термостата, и после ако има нещо нередно (което мен силно ме съмнява), пиши пак да умуваме.
Но очевидно не. Или поне не е наясно с някои основни неща - като например, че ако термостатът е изправен, ако ще перката с вискомуфата, с добавка на другата перка (електрическата) да работят на пълна мощност, няма как да повлияят на температурата на охлаждащата течност.
Вискомуфата е в ред - сменяй термостата, и после ако има нещо нередно (което мен силно ме съмнява), пиши пак да умуваме.
-
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev, за някои неща с времето се оказва че не са най-доброто решение. Примери - много!
Нека да не обсъждаме това в тази тема и какво аз разбирам и за какво се имам...
Нека да не обсъждаме това в тази тема и какво аз разбирам и за какво се имам...
- pavlikianov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, и аз залагам на термостат !